Wednesday, April 11, 2012

Isvecte Is Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gecenlerde burdaki genc arkadaslarla is bulma, yada tez yazacaz staj yapacak firma bulma konularini tartisiyorduk. Kendilerine verdigim tavsiyelerin aynisini sizlerlede paylasmak istiyorum.
1- CV nizi mail attikdan sonra mutlaka telefonlada arayip isinizi takip edin. Insanlar o kadar cok mail aliyorlarki sizin mailinize yeterli ilgiyi gosterecek zamanlari bile yok.
2- CV nizin en basinda mutlaka 3-5 cumlelik bir profil yazisi olsun sizi genel olarak ozetleyen.
3- Her ise basvurdugunuzda CV'nizi o ise gore bastan duzenleyin ve kilit kelimeleri eklemeyi unutmayin. Mesela sales isine basvuruyorsaniz mutlaka CV'nizde en az 3-4 yerde sales kelimesi gecsin.
4- Yukaridaki fotoda bir HR gorevlisinin CV'nizin hangi bolgelerine baktigi goruluyor. O bolgelere bence cok net ve acik bir sekilde o isle iligli yonlerinizi yazin. Unutmayin ilk 6 saniyede sizin o ise uygun olup olmadiginiza karar veriliyor.
5- Cok az bile olsa Isvecce ogrenin. Bu karsidaki insanin size guvenmesine yardim edecektir.

Aslinda daha anlatsam saatlerce surer ama simdilik bunlar aklima ilk gelenler. Hepinize basarilar diliyorum.

Monday, April 9, 2012

Eski Isvec

Thomas Lidforss hayat dolu, pozitif ve yasini hic gostermeyen bir arkadasimdir. Kendisiyle kahve icerken sohbetimiz dondu dolasti eski Isvece geldi. Kendisi ve ailesine ait anilari ve albumunden eski fotograflarini benimle paylasti. Bende bunlardan bazilarini sizlerle paylasmaya karar verdim. Bakin Isvecin eski hali nasilmis.

1970'lerde uc genc Isvecli kiz...
Stockholm'un merkezinde suanda Continental Otelin oldugu yerin eski hali...
Fjällbacka isimli balikci koyunden birkac kare...
Ikinci dunya savasi sirasinda Thomas'in babasi ve bir arkadasi...

Kral Karl XVI Gustaf'in kralice Silvia ile evlenmesini kutlayan donanmaya ait bir gemi...1976

Stockholmun merkezi Sergels Torg'un eski hali...
Ufak bir Isvecli kiz ve kedisi...

Eski bir Volvo ve Stockholm sehir merkezinde insaat alani...

II. Dunya savasi siralarinda bir Isvecli...

Wednesday, April 4, 2012

Telekom Bulut Servisleri

Bu ayin sonunda Berlinde duzenlenecek olan Telecom Cloud Services Summit etkinligine bende katilip Tele2'yu temsil edecegim. Benimde uzerinde yillardir calistigim konu olan Bulut, sizlerinde farkinda oldugu gibi giderek daha populer olmaya basliyor. O yuzden bu etkinlikte dunyanin her tarafindan gelen telekom uzmanlariyla fikir alisverisi yapmak, diger ulkelerde olan biteni takip etmek acisindan cok iyi bir firsat olacak.

Telekom bulut hizmetleriyle ilgili hala bence cevaplanmasi gereken cok onemli sorular var. Mesela; business case, business modeli, ne tur servislerden baslamak lazim (IaaS yada SaaS yada UCaaS), satis ve pazarlama stratejisileri, KOBI'ler Telco grade IT'ye para odemeye hazirlar mi ve sadece mobile operatorler yada sadece sabit hat sagalayicilar ne tur servisler sunmalilar. Bunlarin hepsini tartismak icin guzel bir platform olacagini dusundugum etkinligin agendasini burdan gorebilirsibniz. Etkinligin ardindan tekrar bir yazi yazip sizlerle bilgilerimi paylasacagim.

Tuesday, April 3, 2012

Isvecte Isinize Yarayacak Linkler

Gecen Pazar sabahi bir arkadasimin evine sabah kahvaltisina davetliydik. Sagolsunlar bana Isvecte aile ortamini yasattilar. Kahvaltinin sonunda Isvec hakkinda konusuruken konu burda yapilmasi gerekenlere geldi ve "yararli bilgiler" basligi altinda bir liste hazirladik. Dokumani buradan indirebilirsiniz. Bence Isvecte isinize yarayacak cok ilgin linkler bunlar. Bazi linkler zaman icerisinde calismayacaktir ama calisanlara goz atsaniz yeterli bence.