Friday, May 25, 2012

Polen Alerjisi

Son 3 senedir polen alerjisi oldum. Aniden basladi ve bu sene tavan yapti polene karsi olan tepkim. Az once istatistikleri kontrol ediyordum ve bu sene neden bu kadar agir bir sekilde gecirdigimi anladim. Inanilmaz yuksek derecede polen var havada. O yuzden hap ve goz damlasi yetmedi, birde burun spreyi ve kortizon kullanmaya basladim bogazim icin. Ne tavsiye edeyim size bilmiyorum ama aniden baslayabiliyor bu polen alerjisi. Umarim sizin basiniza da gelmez.

Sunday, May 6, 2012

Anadolu Kultur Festivali - Stockholm

Bu sene ilki duzenlenen Anadolu Kulturleri Festivali 4-5 Mayis tarihlerinde Stockholmun sehir merkezinde gerceklestirildi. Festivalde Anadolu kulturleri, yemekleri, muzikleri ve tarihi tanitilmaya calisildi. Etkinlik Anadoludan bir cok farkli dini ve kulturu bir araya getirmesi, birlestirmesi, baristirmasi bakimindan bence cok onemliydi.

Queen's Day Amsterdam 2012

Berlin donusu 2 gun Stockholm'de kalip ardindan Amsterdama gectim. Hersene Hollandanin en buyuk sokak eglencesi olarak duzenlenen Queen's day - yani aslinda kralicenin dogum gunu- bu senede superdi. 3 gun 3 gece boyunca suren eglenceler, konserler, kanarlarda bot turlari harikaydi. Amsterdamda en cok sevdigim sey evlerinin lego gibi durmasi ve butun sehrin kanallarla cevrili olmasiydi. Havada biraz daha iyi olsa aslinda super olurdu. Tam sehir merkezinde 3 arkadas ev kiraladik ve bizde kralicenin dogum gununu kutladik. Firsatiniz olursa mutlaka gorun derim Queen's Day aktivitelerini.



Telecom Cloud Services Summit - Berlin

Yaklasik 2 hafta once ucuncusu Berlinde duzenlenen Telecom Cloud Service Summit etkinligine katildim. Telekom ve IT sektorune ait, dunyanin cesitli yerlerinden 200'u askin profesyonelin bir araya geldigi cok guzel bir organizasyon oldu. Aklimda yer eden en onemli konular sunlar;
  1. 2017 senesine geldigimizde dunyadaki butun BMW marka otomobiller gunde 1 petabyte data uretecekler.
  2. Cloud computing ICT sektorunde ciddi degisimlere yol acacak.
  3. M2M ve Cloud aslinda beraber Big Data'yi uretiyorlar. O yuzden big data analysis olayi cok onemli bir parcasi olmasi lazim sirketlerin Cloud ve M2M stratejilerinin.
  4. Telekom firmalari biraz daha innovatif olmak zorundalar. Yoksa sadece connection satan bit-pipe provider'lara donusecekler.
Etkinlik 3 gun surdu, bende 1 gun onceden giderek Berlinde Kreuzberg'de takildim biraz. Kreuzberg'i bilmeyen varsa kesinlikle gitsin gorsun. Berlinin en onemli Turk mahallesi. Almanyanin orta yerinde Turkiye yani anlayacaginiz. Ben cok seviyorum Turk mahallelerini; yemekler super, isanlar deli dolu. Tam ozledigim ortam.