Wednesday, June 13, 2012

Istanbuldaydim

Gecen hafta islerim dolayisiyla Moskova'daydim. Donuste direk eve gelmek yerine 1 gunlugunede olsa Istanbula ugramak istedim. Hem kardesimi, kuzenimi hemde arakdaslarimi gordum. Istanbul'u cok ozlemisim, harika bir gundu benim icin. Bazen Stockholm o kadar cok boguyorki insani kacip gitmek istiyorum memlekete.
  Kursat (kuzenim ve Millenyum Bilgisayarin sahibi) - Ben - Alper Ariyurek (Cocukluk arkadasim ve Finans sektorunde IT Yoneticisi)
 Kursat bizi 30-40 dk'lik bir yolculuktan sonra Garipce'de balik yemeye goturdu.
Ortakoyde Kursat- Ben - Alper Ariyurek - Neslihan (Alper'in kardesi, gelecegin bilg muhendisi) - Muhammed (Benim kardesim ve gelecegin bilg muhendisi) saatlerce kahvalti ve muhabbet

Rusya

Gecen hafta islerim dolayisiyla Moskova'daydim. En son 3 sene once gitmistim Rusya'ya. O zamandan bu zamana baya birsey degismis. Sehir surekli gelisiyor, yukselen bir orta sinif var ve insanlar yeni seyler denemek istiyorlar. Genel olarak ulke hala biraz insani urkutsede, yinede bence eglenceli ve degisik bir yer. Ruslarla is yapmakta ayri bir zevk bence. Avrupalilara kesinlikle benzemiyorlar, akillarinda win-win diye birsey yok. Pazarlik ederken mutlaka biri kazanirken digeri kaybeder anlayisi var. Caliskanlar ve islerine cok baglilar. Moskovada hayat hava durumuna ve trafige cok bagli o yuzden esnek olmak lazim. Metrolari cok buyuk ve karisik, ben ilk gun yine hatalar yaptim ve ofise 1,5 saatte gidebildim otelimden. Ama genel olarak cok sicak ve ilimli insanlar. Rusya'da is anlaminda cok buyuk potansiyel goruyorum.
Kizil meydana kisa bir ziyaret. Geceleri masal diyari gibi oluyor burasi.
Tele2 Moskova ofisimden sehir manzarasi. Moskova buyuyor.
Is yerinden arkadasim Sergey ve ben.
Is yerinden arkadasim Dmitry.
Is yerinden arkadaslarim Alexander ve Sergey.