Sunday, November 25, 2012

Turkiye Romanya Milli Maci

Kazakistan'dan Isvece donerken Istanbul ustu ucup hafta sonunu memlekette gecirme firsati yakaladim. Turkiye Romanya milli macini izledim ve guzel hava ve yemekle kendime geldim. Ayni zamandada kardesim Muho ve cocukluk arkadasim Alper'i gordum.

Nerde olursaniz olun, ne yaparsaniz yapin insan memleketini ozluyor. Turk insanindaki sicaklik, Turkiyedeki hava, yemekler, ortam baska hic bir yerde yok. Isvec de guzel hosda, memleket gibisi yok arkadas.




Kazakistan

Yaklasik 1 ay önce is gezisi nedeniyle Kazakistana gitme firsatim oldu. Astana ve Almati sehirlerinin ikisinide gordum. Baskent Astana adete bir arap emirligi sehri gibiydi; yeni ve buyuk binalar, koca koca yollar ama bence sehrin ruhu eksikti. Almati eski ama deprem bolgesi oldugu icin baskentligi elinden kaptiran koklu bir sehir.

Ulkenin aslinda bu kadar cok zengin altyapi kaynagi olupta insanlarina o zenginligin yansimamasi biraz uzucu ve dusundurucu.Biz halk olarak dogru yoneticileri secip basimiza getirmeliyiz, yoksa yoneticilerin kolesi oluruz.

 Almati'de pazar yeri
 Otelimin camindan Almati
 Astana Nursultan Camisi
 Astana yeni insa edilen sehir
 Astana yeni insa edilen sehir
Astana Nursultan Camisi

Nisanlandim

Yazin sonuna dogru Izmirde nisanlandim. Nisanlim aslen Izmirli, Stockholm'de dogmus buyumus ve Karolinska'dan mezun bir doktor. Kismetse seneye yaza Adana'da dugunumuz olacak.