Monday, December 22, 2014

Tokyo, Japonya

Yillardir Japonya ve Japon kulturune olan saygiyla karisik hayranligimin tavan yapmasi ve Gulayin da Japonya'ya olan ilgisinden dolayi 1 hafta Tokyo gezisi yapmaya karar verdik. Abartmayim, su ana kadar (cok fazlada ulke görmedim aslinda su ana kadar....) beni en cok etkileyen ulke ve millet oldular.

Tokyo bir kere inanilmaz bir sehir (diger sehirlere de gitmek istedik ama firtina ve yagmur dolayisiyla iptal etmek zorunda kaldik). Yaklasik 16-17 milyonluk sehir nufusu, muntazam bir sekilde isleyen sehir alt yapisi ve duzeni ile bizi kendisine hayran birakti. Esim de ben de Japon mutfagi hayraniyiz ve deniz mahsullerine bayiliriz. O yuzden yemekler bizim icin birer lezzet söleniydi. Balik pazarinda taze balik, sushi ve sashimi'ler bizim icin en unutulaz anlardandi. Ayrica Tokyo dunyada en cok Michelin start restoranina sahip sehirdir, bilginiz olsun.

Doha, Katar Gezimiz

Bu yaz esimle beraber Doha'da 1 hafta kaldik. Agustos ayinda Doha'ya giderek birkere buyuk bir hata yapmisiz, cunku disarida 1 dk'dan fazla kalmak imkansizdi. Birisi fön makinasini sonuna kadar acmis suratiniza tutuyor gibi dusunun, iste aynen o hissi yasiyorsunuz disari ciktiginiz anda.

Insanlar genelde alisveris merkezlerinde yada arabalarinin icinde klimali ortamlarda kalmayi tercih ediyorlar ve turist'lere pekde aldiris etmeden gunluk hayatlarini yasamaya devam ediyorlardi. Bekledigimden daha modern ve tolerant bir sehirdi Doha. Genel olarak görulesi bir sehir fakat sanirim bir 5-10 sene sonra cok daha gelismis bir yer olacak. Cunku alt yapi ve sehirlesme daha henuz yeterince gelismemisti.