Saturday, September 17, 2011

Araba Aldim

Bizim Turk ehliyetleri sadece ilk 1 sene geciyor Isvecte (bence cok sacma) o yuzden ehliyeti alir almaz- ki hem yazili hemde pratigi 1 giriste gectigimi belirtmek isterim- ikinci el, ucuz, cok benzin yakmayan bir araba aldim. Daha oncede yazdigim gibi Opel Astra'lari denemek istiyordum, umarim pisman olmam. 2008 model, 27.000 kilometrede ve 75.000 SEK'e aldim, merak edenler olursa fiyatini. Bu arada yandaki kirmizida bizim Gokhana aldigimiz Golf. O da super masallah.


Ev Aldim

Stockhom'un kuzeyinde Kista diye bir bolge var. Bircok IT-Telekom sirketinin bulundugu, buyuk bir alisveris merkezi ve KTH nin teknik bolumlerinin oldugu kampusunun bulundugu bir yer. Isvece geleli 4 sene bitti ama bir sekilde surekli Kista'dayim. En sonda da burdan Gokhanla beraber 4 odali bir ev aldik genis genis oturalim diye ve 1 ay suren bir calisma sonucuda butun evi bastan assagi renove ettirdik. Eski pencerelerde beyaz renkte, yenileriyle degistiginde ev tam istedigim gibi olacak. Iste size before-after fotolari.
Banyo
Mutfak
Salon
 Ufak Odalardan Birisi
Evin Girisi Son Hali
Balkon Manzarasi

Swedish Crayfish Party

Yazin bitmesine artik gunler kaldi Isvecte. Hatta belki coktan bitti bile. Yilin bu son yaz gunlerinde yapabilecek en guzel etkinliklerden birisi swedish crayfish party'e katilmak. Eger deniz urunlerini seviyorsaniz eminim cok egleneceksinizdir. Partide bir bizim Isvecli Lars'in anlattigina gore, cok eskilerden (16.-17. yuzyilda falan) sadece Isvecli aristokratlar yerlermis Crayfish ama sonradan Turkiyeden daha uygun fiyatlara alinabilecegini anlayinca Isvecliler, artik herkesin yedigi tipik bir Isvec yemegine donusmus. Cok emek, az yemekli bir Crayfish partide boylece gecti gitti. Yilin bu son yaz gunlerinden birinde Solna, Pampas Marina'da hos bir gece gecirmis olduk.