Tuesday, July 13, 2010

Stockholmde Yaz

Stockholm belkide tarihinde gormedigi sicak gunleri bu yaz yasiyor. Inanmasi cok guc ama bu gun Stockholm 30 derece. Bu hic normal birsey degil burda ve insanlar artik yerlerinden bile kipramak istemiyorlar. Temmuz ayi zaten normalde pek is yapilan, yogun olunan bir donem degil ama bu sene birda sicaklar eklenince iyice durdu hayat.Is yerimin etrafinda ogle yemegi yiyecek acik restorant yok, herkes tatilde.

Tabi ben hic sikayetci degilim bu durumdan. Hafta sonlari, hatta hafta ici isten sonra, gunesin tadini cikarmak icin gitmedigimiz tepe, sahil, park, bahce kalmadi. Gecen hafta sonu Zinkensdamm metro duragunda, hemen solda bir tepelik var. (biraz sallama bir adres tarifi oldu ama bulursunuz, kocaman bir park zaten...hehee) Harika bir Stockholm manzarasi arti gunesli sicak bir gun tamda stres atmak huzur bulmak icin ideal bir kombinasyon.

17 Temmuzda Turkiye'ye, Side'ye tatile gidiyorum 2 haftaligina ve ardindanda 2 hafta Adana ve 3 gun falan Istanbul. Yillik iznimden 4 haftasini kullanip 2 haftada kisa saklamak istiyorum, nede olsa uzun, karanlik ve soguk bir kis bizi bekliyor yine.

Monday, July 5, 2010

Hässelby Strand

Bu gun is cikisi bir arkadasimla Hässelby Strand diye bilinen, sehir merkezine yaklasik 20 km uzaklikta bulunan, fotoda gordugunuz bu tatli sahil kenarina gittik. Aslinda "Stockholmde sahil mi olur la?" anlayisini biraz olsun degistirdi bende. Gayet guzel ve temiz bir yerdi. Insanlar gole giriyor ve gunesleniyorlardi. Piknik yapmak icinde super bir mekan bence. Hafta sonlari yuzmek, guneslenmek, kitap okuyup dinlenmek icin super bir yer. Metroda yesil hattin son duragi, Hässelby Strand'a gitmenizi tavsiye ederim.


Isvec Finlandiya Arasi Gemi Turu

Isvecte yasyan birisi icin mutlaka yapilmasi gereken seylerden birisi Isvec-Finlandiya arasi gemi turlarina katilmaktir bence. Olducka ucuz fiyatlari, ve ozelliklede yaz aylarinda gecelerin kararmadan sabah olmasi, hava birazcik sicaksa unutulmaz bir aniya donusuyor bu gemi turu. Hepinize tavsiye ederim.