Sunday, July 10, 2011

Kusursuz Yalnizligin Baskenti: Stockholm

Bu aralar yalnızlıgı tum damarlarımda hissediyorum. Babam tam bir türkü ve baglama hastasi oldugundan mıdır nedir, türküleri oldum olası hep sevmisimdir. Bir pazar gunu, kendimi pekte enerjik hissetmedigim bir gunde türkülerle arkadas oldum.

4 comments:

Anonymous said...

Sevgili Alper,

İsmim Göksu, blogunu aylardır İzmir'den takip ediyorum.

Ağustos sonlarına doğru yeni bir hayata adım atacağım. Amsterdam Üniversitesi'nin Adli Bilimler yüksek lisans programına kabul edildim. =) Hayırlısı ile okumaya gideceğim.

Türkçe konuşamayacak olmak, bambaşka bir ülkeye gitmek falan filan her şey bir kenara (İzmir'de ailemin yanındayım çünkü) bana en çok dokunan taraf; dostlarımı ve sevdiklerimi arkamda bırakacak olmak.

Yeni bir şehirden çok yeni bir hayat kurmaya gideceğim ve ilk başlarda yerleşme-alışma süreci ile çekeceğim zorluklar bir yana "arkadaşsız" geçecek o süre beni çok endişelendiriyor.

Bu yazın üzerine seni biraz geçmişe götürsem olmaz mı? =)

İlk yurtdışı deneyimin Stockholm'de başlamamış olduğu için belki oraya ilk gittiğinde zorlanmamışsındır diye düşündüm.

Eğer öyleyse en başa dönüp ailenden ilk ayrı kaldığında yaşadıklarını, sonra nasıl orada yaşamaya alıştığını anlatabilir misin? =)

Tabi benim için önemli olan ilk deneyimlerin. Uzun da bir yazı yazmaya vaktin olmayacağını da anlıyorum. Parmakların klavyeye vurduğu müddetçe ne yazarsan gözümü dört açacağım. =)

Ayrıca her şeyden öte, ortaya çıkardığın bu güzel blog için sana teşekkür ederim. Çünkü; başvuru süresince çektiğim kimi sıkıntılardan bunaldığım vakitlerde yazılarında okuduğum bir iki cümle bile tekrar heveslenmeme yardımcı olmuştu. =)

Başarının ve kişiliğinin hep böyle örnek olması, ilham vermesi dileklerimle...

Göksu. =)

Alper Celik said...

Merhaba Göksu,

Yorumun icin cok tesekkur ederim. Cok eskiden okumamam ragmen yorumunu ve aklimda olmasina ragmen ne yazikki zaman bulupta iki satir yazamadim. Ama en kisa zamanda birseyler yazmaya gayret edecegim...

Amsterdam'da basarilar dilerim, eminim orda cok mutlu olacaksin.

Selamlar

Alper Celik said...

Göksu merhabalar, sonunda zaman bulup evden ayrilma konusundaki tecrubelerimi yazdim: http://celikalper.blogspot.se/2012/09/yuvadan-ucmak.html

Umarim okuyan arkadaslara bir bakis acisi verir ve onlarida cesaretlendirir.

Unknown said...

Fena söylemiş...