Thursday, February 28, 2008

Stockholm İndirimli Kitap Günleri


Bu 2-3 gundur Stockholmdeki butun kitapcilarda 50-60% indirim var. Yilbasindan hemen sonra olan mellandagsrea, yani butun magazalardaki buyuk indirimin bu sefer kitap versiyonu basladi; adida bokrea. Heralde 26-28 Subat arasi geleneksel oldugunu dusundugum bu indirim gunlerinde Stockholmun buyuk kitapcilarindan birinde bir kac saat gecirmek hicde kotu bir fikir olmasa gerek. Bende bu gun Isvecin en buyuk kitapcilarindan biri olan akademibokshandeln'de bir kac saat gecirdim. Isveclilerin kitap okumaya ne kadar duskun olduklarina birkez daha tanik oldum.


Sabahlari metrolarda ise giden insanlarin elinde mutlaka ya bir kitap, yada metrolarda bedava degitilan gunluk gazetelerden biri vardir. Isveclilerin kitap okuma ozelliklerini cok seviyorum ve takdir ediyorum. Hatta Isvec li bir hamburgerler zinciri olan MaxBurger, cocuk menusu alanlara ilk okul seviyesinde kitaplar, boyama kitaplari veriyor ve okuma aliskanligi cocukken baslar gibisindende bir reklamlari var. Bence bu tur reklamlar, calismalar ulke icin oldukca faydali. Umarim bizlerde bundan ders aliriz.

Avrupanin herseyini degilde; sadece isimize yarayacak iyi ozelliklerini kendimize ornek edinsek yeter, cennet ülkemizde yüksek refah seviyelerinde dostca ve birbirimize saygi duyarak yasadigimiz gunleri gormek dilegi ile...

No comments: