Sunday, April 19, 2009

İsveç Barnens Dag

Bu gun Stockholmde yasayan tum Turkler sehir merkezinde 23 Nisan kutlamalari icin bir araya geldiler. Sadece Turkler degil, Isvecliler, Afrikalilar, Araplar ve bir cok diger milletde bu egleceye ortak oldu. Yurt disinda oldugumuz icin 23 Nisanlari ondan bir onceki pazar gunu kutluyuruz ve ben ilk defa bu sene katildim Stockholmdeki kutlamalara. Havaninda oldukca guzel olmasi nedeniyle insanlar daha bir neseliydiler. Turk mutfagindan, muziginden ve dansindan orneklerin sunuldugu yaklasik 6 saatlik program sayesinde bence cok eglenceli ve guzel bir gun gecirdi insanlar.

Bu gunki kutlamadan aklimda kalan en onemli basliklar saz calip turku soyleyen isvecli bir adam, karadenizin meshur dansi kolbastı oynayan 3 kucuk kızımız, Hadisenin telefonla baglanip dumtektek adli parcasini soylemesi (ki normalde kendisi gelecekti ama son anda iptal etmis), folklor gosterileri ve geleneksel Turk eglenceleriydi. Bence oldukca basarili bir organizasyondu ve insanlar cok eglendiler. Bunlarin disinda sahneye cikan amator hip-hop gruplarida bence oldukca basariliydilar.

Lafi cok daha fazla uzatmadan sizleri fotograflar ve vidyolarla basbasa birakayim ve bu vesileylede butun dunya cocuklarinin 23 Nisanlarini tekrar kutlayayim.














No comments: