Thursday, January 10, 2008

Isvec'te master yapmak isteyen ogrenci arkadaslarima


Merhabalar, ben 4 aydir Isvec de yasayan bir bilgisayar muhendisiyim. Gecen sene bir cogunuz gibi bende yogun bir telas icinde referans mektuplari hazirliyor, TOEFL icin calisiyor, iyi bir intention letter yazmanin yollarini ariyordum. 9 tane universiteye(ortalama 15 falan ayri programa) basvurudugum icin her belgeden 12-15 tane hazirlamak, onlari zarflara duzgun bir sekilde koymak ve postalamak bile basli basina bir dert olmustu. Bu sirada da Isvec'te okuyan birilerini bulup aklimda ki butun sorulari sormak istiyordum(ne kadar sinir bisey oldugunu bilsem bile). Ben su anda istedigim yere geldim ve Turk arkadaslarima da yardim etmeyi bir vazife biliyorum, o yuzden size en cok sorulan sorular (FAQ, hehee :)) ) bolumu hazirlamaya karar verdim,(sizden sorular geldikce yazimin altina ekleyip cevaplayacagim) hadi hemen baslayalim

PS: Bu arada Intention Letter ile ilgili yaziyida mutlaka okumanizi tavsiye ederim

1- Isvece master basvuru yaptim, ortalamam cok iyi degil sence kabul edilir miyim ?
- Bu soru biraz ilginc, cunku basvurulan bolumle, okulla alakali ve hatta o seneki basvuru sayisi ve digerlerinin kalitesi ile ilgili birsey. Ama benim gordugum kadariyla Isvec universiteleri Turkleri seviyorlar ve burdaki Turk ogrenciler oldukca basarililar. Ayrica bence basvurularda (tabiki bolume gore degisebilir ama) bence sadece not ortalaman degil; CV ne, ingilizcene, neden master yapmak istiyorsuna, senin o konu ile ilgine ve alakana daha cok onem veriyorlar bence. O yuzden ortalam pekde onemli degil (cokda dusuk olmadigi surece...bence 3.0 falan uzeri gayet ikna edici)

2- Burs basvurusuda yaptim, sence cikar mi ?
- Bence cok zor, genellikle bayanlari tercih ediyorlar ve gelismekde olan ulkelerden gelen ogrenciler daha cok maddi olarak destekleniyor. Bursa aday gosterilebilmek icin TOEFL dan cok yuksek (bence 100 uzeri IBT den) almak falan gerekli en azindan. Ama tabiki imkansiz degil, burs cikadabilir.

3- Ortalama masrafim ne kadar olur ?
- Isvecde bir ogrencinin yapmamasi gereken en onemli seyler sunlar bence ;
disardan yemek yemeyin, icki sigara icmeyin, mutfak alisverislerinizi Turk yada arap marketlerinden yapin(normalde ICA,willys,hajen,netto,lidle gibi magazalar var ama biraz daha pahali bence) diskoya bara gidecekseniz saat 23.00 dan once mekana girin (giris ucreti odemezsiniz o zaman.Yoksa ortalama 100 SEK odersiniz), buyuk alis verislerinizi (kiyafet, elektronik falan filan) 24 aralik la 5-6 ocak arasinda yapin(o tarihlerde geleneksel yilbasi indirimleri oluyor tum isvec de, hersey %50-%60 indirimli oluyor) ve metro kartinizi 3-4 aylik kart oluyor (eylul ayindan itibaren satiyorlar falan) onlardan alin(butun metro, otobus lere sinirsiz binebilirsiniz Stockholm icinde)ve ev esyalari icin IKEA ya gidin, Turkiye de IKEA nasi fiyatlari bilmiyorum ama Isvec de cok ucuz, IKEA dan herturlu iviz zivir esyayi bulabilirsiniz. Eger bu dediklerimi yaparsaniz ve kiranizda 2000-2500 SEK arasinda ise bence ortalama 5000 SEK size yetecektir. Ama normalde Isvec hukumetinin bir ogrenci icin belirledigi ortalama aylik masraf 8000 SEK dir.

4- Isvec'te Turkleri seviyorlar mi, gelince irkci bir tavir olur mu Turkiyeden geliyorum desem?
- Isvec'e bizlerden once gelen (yaklasik 30-40 sene once gelenler falan) bir cok Turk malesef ki bizleri burda cokda iyi temsil edememisler. Turk deyince siradan bir isveclinin aklina ilk gelenler; kara kafali, devletden para alip calismayan, kara para seven (yani vergi vermeden calisilip kazanilan paraya kara para diyorlar), genelde pek guvenilmez tipler. Ama akli basinda Turklerde yok degil, ogrencilere yardim etmek isteyen, onlari destekleyen bir cok akli basinda Turk var. Ve umarim sizlerde Isvece gelince onlarla tanisir, ve ilerdede okuyan Turklere her turlu yardimci olursunuz. Ulkemizin potansiyelini gostermek, bizleri en iyi sekilde tanitmakda siz yeni nesillere dusuyor :)

5- Part-time is bularak okuyabilir miyim? Is bulma sansim nasil sence?
- Isvec de ufak sehirlerde pek part time is bulma sansiniz yok bence, ama Gotheborg,Stockholm gibi buyuk sehirlere geliyorsaniz belki Turk kebapcilarda, pizzacilarda falan is bulabilirsiniz. Isvecli birileri ile calismak istiyorsaniz Isvec ce bilmeniz gerekli (herkes ingilizce cok iyi bilir ama yinede isvec ce konusmak istiyorlar ve haklilar bence). Ama eger IT tabanli biriyseniz o zaman sansiniz bence yuksek.(Ben geldigimden 2 ay sonra Sun Microsystems de part time ise girdim ve hala calisiyorum, Stockholde IT sirketleri cok fazla o yuzden sansinzi digerlerinde daha yuksek bence)(ilk geldigim ay icinde bir de gazete dagitma isini denedim, ama basarili olamadim. Gazete dagittigim evlerden birinden cikan yasli kadinin gazateyi kafama firlatmasina tahammul edemedim ve bende gazetelerin hepsini cope atip istifa ettim, afrikadan gelen gocmenler yol kenarlarinda oturup devletden issizlik parasi alirken bilgilsayar muhendisi, master yapan biri olarak gururuma yediremedim aslinda. Ama olsun tecrube tecrubedir, ama size tavsiye etmem. Parasi cok cok dusuk, yorucu, ve sinir bozucu bir is, hehee:)) )


Simdilik size tavsiyelerim bunlardir, sorularinizi comment olarak yazabilirsiniz. Elimden geldigince cevaplamaya calisacagim. Butun arkadaslarima bol sans diliyorum

295 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 295 of 295
Anonymous said...

merhaba arkadaşlarr bana isveç te önerebılecegınız en ıyı okul hangisii..ben insan kaynakları yönetiminde master yapmak ıstyrum ama cok kararsızım isveç e gelipte pişman olmak istemiyorum...ama ücretsiz olması süper bsey tabii...umarım sıkıcı byer degıldır...üni ortamı nasıl..gdenler brascık anlatırlarsa sewnrım..

nüket said...

arkadaslar ınsan kaynakları yonetımınde master yapmak ıstyrumm isveç te onerebılecegınız bu alanda ıyı bı okul war mı..yada ısveçın en ıyı unılerı hangılerı...artı üniversitelerin ortamı nasıl cok mu sıkıcı ...gdenler lutfen braz bana yardımcı olsunn....

Anonymous said...

merhaba ben şuanda aü okuyorum ama eğitimime isveçte devam etmek ve ordan mezun olmak istiyorum sizce ne yapmalıyım şimdiden yardımınıza teşekkür ederim

Anonymous said...

ya ben de şimdi başvurma k istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.yardım edin

Anonymous said...

merhaba...
isveçte master yapmak isteyen biri olarak bir araştırma dönemindeyim ben de...sormak istediğim bir konu vardı..ben bölümü inglizce okumuştum...başvuu yaparken ünivlere sormuşmuydunuz...toefl ya da ılts şart mı..okuldan ingilizce okuduğuma dair belge alsam yeterli olur mu yoksa bu soruyu teker teker ünivlere sormam gerekir mi...aynı durumu yaşayan oldu mu daha önce..ya da karlstad'a giden ya da gidecek var mı aranızda...lütfen yardımcı olun..

Unknown said...

slm alper ben bil. müh. son sınıf öğrencisiyim kısmetse senin okulunda
master yapmak istiyorum ama maddi konular kafamı karıştırıyo acaba senin parttime iş tüm geçimini karşılıyomu bide ben com. networks üzerine master düşünüyorum acaba kalitesi kth'de nasıl eğitim iyimi?

Anonymous said...

merhaba..bu siteyi uzun süredir takip ediyorum..ben de yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum..kth,lund,blekinge ve karlstad..kth ve lundun iyi olduğunu duydum ancak karlstad ve blekinge nasıl bilmiyorum...bilen varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim...ayrıca transkrip isteniyor...tümünü baz alarak mı değeriendirme yapıyorlar..yoksa ders bazında mı bakılıyor..bana yardımcı olursanız çok sevinirim..

Alper Celik said...

Merhaba Yavuz,

2 sene once(2007) biz basvururken her belgeden her okul icin 1 tane hazirlamistik.

Ama, studera dan yapacaginiz basvurular icin kactane yollamaniz lazim onu ben bilmiyorum. Ama tahminimce 1tane her belgeden oraya yollamaniz yeterli olur diye dusunuyorum. Ama yinede daha iyi bilen birileri yazarsa sevinirim bende.

Bazi arkadaslarda KTH yi sormuslar, evet bece KTH isvec de ki en iyi teknik universitelerden birisi. Ilk 3e kesin girer. Tavsiye ederim, ama burdaki tek problem yurt bulma sorunu, onun icin simdiden www.sssb.se ye uye olun arkadaslar.

Herkese basarilar dilerim...

Anonymous said...

merhabalar..ben aysel..elektrik-elektronik mühendisiyim..önümüzdeki yıl isveçte yüksek lisansa başvuracağım..ancak isveç elektronik alanında part-time iş(mesleki olarak) açısından nasıl bilemiyorum..bilgisi olan cevaplarsa çok memnun olurum..ayrıca burslu gidenler nasıl gittiler..yani burs çıkma kriteri nedir..hangi özellikler etkili oluyor bunda?..son bir soru daha:)..1.5 yıllık iş tecrübem var..bunun faydasını görürmüyüm kabulde..master yapmak istediğim alanda çalışıyorum(haberleşme)..yardımcı olursanız çok mutlu olurum..kth,lund,karlstad düşünen var mı?

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar. Blog'un oluşturulmasında ve attıkları mesajlarla katkısı olan herkese teşekkürler.

Ben de sizler gibi İsveç'de MSc. eğitimi almak istiyorum. Ancak kafamda birkaç soru işareti var.

1- Şu özelliklerle kabul alma ihtimalim nedir?
Bilgisayar Mühendisliği GPA:3,18
TOEFL-IBT: 100
ERASMUS Exchange @ POLAND
8 Ay iş tecrübesi.
Almanca - Seviye B1,
Lehçe(Polonyaca) - Seviye A1

Bilkent'te Tübitak bursiyeri olarak mastera başladım ancak bırakıp gitmeyi düşünüyorum.

2-Geçim problemim olacağına inanıyorum. Ailem destekleyeceklerini söylese de ben kendi ayaklarım üzerinde durup paramı kazanıp yaşamak istiyorum. IT sektöründe 1 semester içerisinde iş bulma şansım yüzde kaçtır? Ekonomik kriz İsveç'i ne oranda etkilemiştir? Bizi nasıl etkiler?

3- İsveçte yine Computer Science üzerine eğitim almak istiyorum. Ancak programlar türkiyenin aksine farklı isimlerle geçiyor. Yani doğrudan computer science değil de software engineering, communication engineering şeklinde geçiyor. Orda okuyan arkadaşlarımız bu programların avantajları dezavantajları konusunda bilgi verirlerse çok sevinirim.Şu anda kafamda netleşmiş bir alan yok. O yüzden her türlü bilgiye ihtiyacım var. Cevap yazarsanız çok sevinirim.

4- Başvurmayı düşündüğüm okullar şunlar.

KTH Royal Institute of Technology
Chalmers University of Technology
Uppsala University
Lund University

Bunlar arasında it, bilgisayar bilimleri açısından bir sıralama yapabilirmisiniz? bir de önereceğiniz başka hangi okullar var? yani hem eğitim kalitesi yüksek hem de bulunduğu şehirde iş bulma açısından.

Şimdiden teşekkürler

Alper Celik said...

Merhaba Can,

Bende TR de bilgisayar muh. mezunuyum ve aynen senin gibi benimde is tecrubem, erasmusum, toefl im ve ortalamam 3.30 cavarindaydi. Bence bu ozellikler gayet iyi ve yeterli.

Simdi sana tavsiyem, iyi bir niyet mektubu yaz ve prof. doktor lardan referans alamaya calis. O zaman bence kabul edilirsin.

Benim her zaman soyledigim birsey var; bence isvec universitelerinde Turkleri cok seviyorlar ve Turk ogrenciler cok basarili. O yuzden bence kabul edilme sansin cok cok yuksek.

Bilgisayar konusuna gelincede;
eger yazilimci olmak istiyorsan software engineering ler tam sana gore, onun disinda security, internetworking falan gibi alt bolumler var ve sen kendini hangi alanda gelistirmek istiyorsan onlara gore bir secim yap.

Saydigin okullarin kalitesi, ve bulunduklari sehir, dolayisi ile orda is bulma olasaligi bakimindan bence siralama soyle olur;

1-KTH
2-Chalmers
3-Uppsala University
4-Lund University

Bence basvurursan, cok buyuk ihtimal kabul edilirsin. Gorusmek uzere, gelirsen bana mail at, tanisalim

Anonymous said...

Merhabalar
oncelıkle ısvecte okumak ısteyenler ıcın bole bır sıte kurup bıze yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkurler. Ben fransada unıversıte egıtımımı tamamlamak uzere bır turk ogrencıyım, lıseyı fransız lısesınde turkıye de okudum ve daha sonra management okumak ıcın buraya geldım fakat ıngılızcem malesef toefl gecebılcek kadar yeterlı degıl. Lund unıversıtesındekı brand management bolumu cok ılgımı cektı fakat 2 seyı cok merak edıyorum. Ilk olarak Lund unı. ıı bı unıversıtemı ve lund ogrencı sehrı dıye okudum ama nasıl bır yer olduguna daır bır fıkrınız var mı? ıkıncısı de ben toefl almadan yada herhangı bır dıl denklıgı master a basvurup oncesınde okul bunyesınde sıkıstırılmıs bır dıl egıtımı almam mumkun mu? ve bu egıtım eger varsa ucretlımı? extra olcak ama bırde freemover dıye bırsey okudum unıversıtenın sıtesınde, bır degısım programıyla gelmesem de kendım basvursam bıle boyle bır seyden nasıl faydalanabılıyorum.
sımdıden tesekkurler

Emma Bengtsson said...

Merhaba arkadaslar, bu yukarda bahsettiginiz basvuru tarihleri Spring donemine ait.Yani sinirli sayida master programının available oldugu ve burs verilmeyen bir donem. Autumn donemi ise farkli yani bir cok master programinin basvuruya uygun oldugu donem. Bu donemin son basvuru tarihi ise bildigim kadari ile Ocak15.Subat 1 e kadarda belgelerinizi yollamak zorundasiniz.Bende bu sene basvuruda bulunacam ancak Toefl sinavina girmem lazim o isi de Aralik ayinda halletmeyi planliyorum.Ha basvuru yapabilecegimiz program sayisi Spring icin 4 olabilir ama büyük bir ihtimalle Autmn dönemi icin bu sayi tekrar 8 e cikacak.Benim bildiklerim bunlar.
Belge konularina gelince, arkadaslar Referans mektuplari ve Statement of Purpose'ler(niyet mektuplari) haric diger belgelerden 1 er tane, bu saydigim 2 belgedende basvuracaginiz program sayisi kadar hazirlamaniz gerekiyor.

Anonymous said...

istanbul teknik üni elektrik müh den mezunum ben de sizin gibi aralık 2008 de başvurmayı düşünüyorum.
ortalamam bölümün aşırı zorluğundan 3.08da kaldı.
toefl a 22 kasımda gireceğim ve 80 üstü almam muhtemel
Uluslararası tanınmış bir şirketten referans alma olanağım var ( her ne kadar "relevant work experience" olmasa da )

Chalmers ve KTH'ın Electrical power engineering master programları şu andaki ilk hedeflerim ayrıca linköpingden de bir disiplinlerarası bölüm beğendim.
Electrical power engineering programı olan başka hangi üniversiteyi önerirsiniz?
Bu halimle chalmers ve KTH için uygun bir aday mıyım?

Alper Celik said...

merhaba Ali,

bence kesinlikle cok ideal bir adaysin. Burda dikkat etmen gereken en onemli sey intention letter. O konuda yazi yazdim, okumanizi tavsiye ederim: http://celikalper.blogspot.com/2008/11/intention-letter-niyet-mektubu.html

KTH de gorusmek uzere ;)

Anonymous said...

teşekkür ederim çabuk cevap için.

Biraz erken ama merak ettiğim bir şey var;

Yurtdışına gönderilen belgeler ile ilgili. Şimdi noterler bildiğim kadarıyla ingilizce götürülen bir belgeye onay basmıyor. Türkçe olan transcript i götürüp anlaşmalı yeminli tercümana çevirtip ardından notere götürüp onaylatmalı ve ayrıca kaymakamlıktan apostil basılmalı buraya kadar doğru muyum?

Ayrıca referans mektuplarına da onay gerekiyor mu bu şekilde (türkçe yazdırıp çevirtip onaylama işlemi)
çünkü referans mektuplarının ilgili kişiye kapalı verilmesi esas olandır.

Çevirisi onaylanmış transcriptin yanında okuldan aldığım ingilizce ( haliyle herhangi bir onayı olmayan ) transcripti de yollasam herhangi bir anlam ifade eder mi? Yani göndermenin kötü bir etkisi olur mu? Onaysız belge göndermiş bu gibi..

Bunlara ilaveten bir konu daha var, bildiğim kadarıyla noter hiç bir belgeyi zımbasız vermiyor, 2 sayfa bir tercüme varsa orjinali ile birlikte zımbalanıyor. Bu zımbaların sökmek pek hoş durmayacaktır. Sizler nasıl gönderdiniz çeviri ve orjinal türkçelerini?

Anonymous said...

arkadaslarrr cok onemlı bı bılgıye ıhtyacım war
arstrdgm kadaryla egıtım dılı ingilizce olan unıwersteden mezun sanız ısvecte master baswurusu ıcın toefl a gerek yok ,,,bu dogru mu acıl bılen bırı cewap werebılırse cok sewıncem!!!!!emin olamadımmm!

Alper Celik said...

merhaba nuket,

evet benim sinifimdada ITU den bir arkadasim vardi TOEFL a girmeden gelmisti. Bence sende basvuracagin okula bir sorda emin ol, ama benimde bildigim kadariyla eger %100 ingilzce okudugunu belgelersen TOEFL istemiyorlar...

ama sen yinede isvec deki okuluna da bir sor

basarilar

Anonymous said...

o odtü olabilir mi? çünkü itü de yüzde 30 ingilizce eğitim veriliyor.

Alper Celik said...

yok, ODTU deil. O arkadas ITU den mezun ama nasil oyle bir belge aldi tam bilmiyorum.

Anonymous said...

geçen sene ingilizce eğitim gördüğüme dair belge göndererek toefl a girmeden lund dan kabul almıştım. fakat maddi olanaksızlıklar yüzünden gidemedim. bu sene tekrar başvurcam ve çok tanınmış uluslararası bir firmada işe başlamamı refrans olarak kullanıcam. umuyorum ki bu sene burs alarak giderim. lakin başvuru süreci hakkında her türlü bilgiye sahip olmama rağmen, burslar konusunda çok bilgisizim. bu konuda bilgi verebilecek biri olursa çok sevinirim.

Anonymous said...

merhabalar;

benim sormak istediğim iki soru var:
1- ortamala konusu ile ilgili net bi durum yok anladığım kadarıyla benim çok iyi bir ortalamam yok malesef 2.4 gibi. ve sosyal bilimlerden yada end muh yakın alanlardan birine basvurmayı dusunuyorum bu konu ile ilgili detaylı bilginiz varmı? ortalama çok sorun oluştururmu?
2- bu dönem başvurularını kaçırdım sayılır-kendi adıma- önümüzdeki ilk dönemde başvurmayı düşünüyorum.Başvuruların ne zaman başladığını biliyormusunuz?

Aslında sorum sadece isveçle sınırlı değil. Finlandiya içinde olabilir. Sitenin sahibi arkadaş sanırım bir süre finlandiyada da bulunmuş.

Şimdiden çok teşekkürler.
Başarılar

Anonymous said...

merhaba 2009 autumn programlarına başvuracak olanlar varsa yazışalım...belgelerden kaçar tane topluyoruz..örneğin 5 programa başvuracaksam her belgeden 5er tane mi almam gerekiyor...ayrıca benim 1.5 yıllık iş tecrübem var(master yapmak istediğim alanda)...ne kadar etkisi olur kabulde?...ama bu motivation lettera bir türlü yoğunlaşamıyorum..ne kadar zormuş özgün bişeyler yazmak...neyse arkadaşlar aldığınız duyumları yazarsanız memnun olurum..ben kth lund karlstad ve blekingeye başvurmayı düşünüyorum...wireless systemler üzerine...isveçte okuyan bir öğrecinin aylık masrafları ne olur..yaşayanların fikri varsa alayım hazırlamak lazım kendimizi...

Anonymous said...

arkadaşlar belgeleri toparlıyorum da sormak istediğim birşey vardı...benim diplomam hem türkçe hem ingilizce yani bunu ingilizceye tekrar çevirmeye gerek yok herhalde...bu şekilde diplomanın arkalı önlü renkli fotokopisini çektirmem yeterli mi?..yani noter onayı falan v.s. gerek var mı böyle bir şeye...yardımcı olursanız memnun olurum..

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar,
Ben de 2009 Autumn dönemi için Lund Uni'ye başvurmayı düşünüyorum. Öncelikle burada geçen sene başvuranların çoğunun kabul edilmesi beni çok umutlandırdı.Ortalamam 3,21 ve geçen sene Finlandiya'da erasmusa gittim. herkes finlandiya-isveç dayanışmasının bana yardımcı olacağını söylüor. Benim sorunum Lund üniversitesinin genelde bölümlere kaç öğrenci kabul ettiği çünkü International Marketing bölümünün 30 kişi aldığı yönünde birşeyler duydum ve umudumu kaybetmeye başladım.
Bir de belgeleri lund a kabul edilen bir arkadaş yazabilir mi acaba, bir eksik kalmasını istemiyorum teşekkür ederim

allezz said...

arkadaşlar 1 aralık geldi, artık başvuracak kişiler birbirleri ile temas haline geçsin.
Döküman ve postalama işlemlerini birbirimize danışarak halledelim.

mailim : aerbay@gmail.com ( msn adresim değildir )

Emma Bengtsson said...

Selam arkadaslar.Ya cok onemli bir sorum olacak.Acaba lise diplomasinin kopyasini da studera.nu ya gondermek lazim mi? Jonkopping University de basvuru icin gerekli belgeler arasinda lise diplomasinin oldugunu gorunce biraz afalladim.Onlara da mail attim sadece universite diplomamizi gondersek yeterli olmaz mi diye ama burda bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslarimiz varsa lutfen bizimle paylassin.

Anonymous said...

şimdi ben bu sene istanbul'da bir üniversitede master a başladım fakat isveçten kabul alırsam burayı bırakıp gitmek istiyorum.

Acaba başvurumda burada bir master programında olduğumu söylemem benim için avantaj mı dezavantaj mı oluşturur görüşlerinizi merak

teşekkürler.

flowless said...

ben de kadir le aynı durumdayım.şahsen bahsetmeyi düşünüyorum başladığım programdan ve burda edindiğim tecrübelerden ama iyi mi olur kötümü bir fikrim yok.

Unknown said...

arkadaşlar bişey sorucam ben bu sene mezun oldum ve diplomamı henüz olmadım.onun yerine çıkış belgesinin tercümesini yollasam olurmu?bide toeflı belgelerden sonra göndersem olurmu cünkü yakın bi tarihte sınav bulamadm?

SerGio said...

Merhaba arkadaşlar
Bende bu sene başvuru yapmayı düşünüyorum fakat aklıma başvuru esnasındaki belgeler ile ilgi takılan sorular var aranızda studera.nu sitesine başvuru yaparak kabul almış bir arkadaşım sorularımı cevaplayabilirmi?Şimdiden teşekkür ederim

OnurCs said...

Meraba arkadaşlar,
Bende cs ile alakalı 4 yere başvurdum ve ortalamam düşük olduğu için niyet mektubu ve referanslarıma güveniyordum ama başvurduğum hiçbir yer requirementlarında bunları yazmamış. Başvurduğum yerler
Uppsala
malardalen
blekinge
linköping
sizce acaba yinede yollamam gerekir mi vede yollarsam studera.com a mı yollamam lazım? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ...

Anonymous said...

merhabalar..
arkaadaşlar studera.nu dan baktım da kendisinin istediği dokumanlar var...onları gönder diyor eğer essay gibi şeyler özel olarak isteniyorsa onu da okula gönder diyor..ben doğru anladım mı acaba..ne bu ya parça parça göndermek mi olur muş...bir de siz bakın...
If the specific entry requirements of a higher education institution and/or department include a dissertation or essay, send these directly to the HEI. The specific entry requirements are stipulated in the study programme descriptions.

Please, only submit the required documents that are listed here above, and do not send letters of recommendation unless they are specifically required by the university to which you are applying.

Anonymous said...

arkadaşlar toefl skorunuzu tam olarak nereye yolluyorsunuz kod 9520 tamam da orda bir de departman seçmemiz isteniyor orda neyi seçtiniz? Ben sınav öncesi "any department not listed" seçmiştim şimdi oraya gitti sonucum. Başka bir yere daha yollamam gerekir mi emin olmak için?

denisssm said...

merhaba arkadaşlar,

paylaşımlar için çok teşekkürler, oldukça faydalı bilgiler var gerçekten. Benim de tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olucak: birincisi ocak 15te başvuru yaptığımız taktirde sonuçların açıklanması ne zaman geçekleşiyor? ikincisin "international project management" programına yerleşen bir arkadaş vardı "sun" nickkli. spesifik oalrak prgramla ilgili sorularım olucak, yardımcı olman mümkün mü? çok teşekkür ediyorum şimdided, herkese bol şans :)

Anonymous said...

Selamlar,
2009/10 icin Swedish Turkish scholarship programiyla ilgili bilgisi olan var mi? Gecen senenin brosuru studera.nu'ya basvururken SI bursları için isaretleyin diyor, ben bu sene öyle bir isaret bulamadım. Basvurunun sonraki asamalarında filan mi karsimiza cikiyor? burssuz kalmayayim diye send application yapmadim, ondan sonra filan mi cikiyor?
Yardimci olabilirseniz sevinirim,
tesekkürler

Anonymous said...

Arkadaşlar transkriptteki derslerin içeriklerini nasıl göndereceksiniz. üzerine herhangi bir mühür imza ekletmemiz gerekirmi acaba.

Ben direk kendi okulumun websitesinde ki pdf ten cıktı almayı düşünüyorum. siz bu duruma nasıl bir çare buldunuz okula imzalatmalımıyım acaba?

Anonymous said...

merhaba..
evet ben de transkript aldım okul onayladı..yeminli tercümana çevirttim..noterde onaylatacağım..işimi sağlama almak istiyorum arkadaşlar ama çok tuttu..4 sayfayı 100 ytlye çevirttim..bu başvuru bana pahalıya patlayacak..
benim sormak istediğim bişey var..referans istemeyen üniv.e rafarans mektubu göndersem olur mu?..hani artı olsun diyorum..hazır almışken gönderivereyim..

flowless said...

arkadaşlar bu transkriptteki derslerin içeriklerini göndermek zorunlu birşey mi? yani tüm okullar istiyor mu bunu?bizim hazır ingilizce kataloğumuz var ama ben öyle birşey gönderilmesi gerektiğini bilmediğim için göndermedim.

Anonymous said...

bazı üniversiteler ek olarak belirtmiş, mesela matematik 1 matematik 2 isimli derslerin içeriğini bilemeyeceğimiz için ders içeriklerini gönderiniz diye.

bende ders içerikleri ingilizce olarak var. fakat üzerinde okulun mührü vs yok acaba okula gidip imzalatıp mühür attırmam gerekirmi ondan tam emin olamadım. (15sayfa birde sekreterlerin o suratını çekmek istemiyorum :))

Alper Celik said...

arkadaslar bundan sonra soru cevap seklindeki sorularimizi burdan devam ettirebiliriz: http://isvecmaster.ning.com/

boylece bu soru cevaplari takip etmek cok daha kolay hale gelecek, ve umarim katilim dahada artacaktir.

herkese basarilar dilerim

Unknown said...

Merhaba Arkadaşlar
Ben geçenlerde aps ile yazan adrese gönderdim ama biraz süpheliyim ulasma konusunda. Aps ile bir deneyimi olan arkadas var mı ve bugünlerde gönderen arkadaslara hic belgelerınız ulaştı diye mail geldi mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Herkese başarılar..

jörmungand said...

Birisi master değil de lisansa başvurmakla ilgili bir soru sormuştu. Gerçi taa mayısta sormuş ama olsun. Lisans eğitimine başvurmak için kendi ülkende üniversiteye kabul edilebilme durumunda olman yetiyor isveç için bildiğim kadarıyla. Yani lise diploması yeterli. Tabii bir de toefl. Norveçte mesela her ülke için değişik bu, liseyi Türkiye'de okuduysan üzerine 1 yıl üniversite okumuş olman gerekiyor, Nepalde okuduysan 3 yıl üniversite gerekiyor falan.

Anonymous said...

selamlar

ben de bu sene master fall 2009 için başvurdum. boğaziçi genetik son sınıfım. dosyaların son teslim tarihi 1 şubat fakat benim ne Toefl sonucum ne de başvuru evraklarımın olduğu posta studera.nu ya ulaşmış. admission office teki kadının cevapladığına göre. ama ETS ye de sordum stochkholm Posta merkezine de sordum, biz gönderdik dediler. başvuruyu alınca bilgi veriolar mı bize ulaştı başvurunuz diye. nasıl emin olucaz postanın kaybolmadığından? bu studera'nın bir telefonu yok mu arayıp soralım?

Unknown said...

merhabalar ben neşe. Mail adresiniz var mı diye sorucaktım ?

Anonymous said...

Bütün üniversitelerin sitelerinde 2010da paralı eğitime geçilme ihtimalinden bahsedilio..acaba 2010da kabul alanlar mı etkilenir sadece yoksa hala okumakta olanları da kapsar mı bu uygulama?

Anonymous said...

Selam Arkadaşlar

Öncelikle blogdaki bütün yazıları okudum ve çok aydınlatıcı buldum çok teşekkürler fakat bazı eksiklikler fark ettim bu konularda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Mesela burda gördüğüm kadarı ile birçok arkadaş kabul almış ve kimisi gitmiş kimisi gitmemiş.

Şimdi bu arkadaşlar hangi bölümlerden mezun olup hangi blümlere master başvursunda bulunduklarını ve kaç ortalama ile gittiklerini burs alan varsa bunu ve kendilerinin ne gibi artıları olduğunu düşündüklerini yazarlarsa çok sevinirim .

Unknown said...

Selamlar Kamuran Ben,

Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Yani yüksekokul mezunuyum. okul bittikten sonra Java ve .NET teknolojileri üzerine eğitimler aldım ve her iki teknolojiyle toplamda 4 proje bitirdim. Artık kod yazmaktan sıkılıp Yazılım Test sektörüne geçiş yaptım. Anladığınız üzere mühendis değilim. Ama idealim hep bilgisayar mühendisi olmaktı. Yaşım 24. ve hala kararlıyım bu mesleği almaya. Liseyi birincilikle bitirdim. Fakat meslek lisesi olduğu için öss de şansımız düşük hepiniz bilirsiniz. Bütün belgelerimi hazırladım. ARkadaşlar ne kadar referans mektubu, iş tecrübesi, katılım belgeleriniz varsa o kadar kabul edilme şansınız yüksektir. Niyet mektubunu herhangi bir üniversiteye direk yazmazsanız bir niyet mektubu ile birden fazla üniversiteye başvurabilirsiniz. Ben 5 tercih yaptım. Ama ben lisans eğitimi için başvurdum. Alper arkadaşımın dediği .NET veya JAVA biliyorsanız rahat iş bulursunuz cümlesi içimi çok rahatlattı. Ben muhtemelen Gothenburg, Lund veya Stockholm üniversitelerinden birisine kayıt olacağım. Ama ne olur bilinmez. Verdiğin bilgiler için teşekkürler Alper. Umarım gelirsem İsveç'e bir Türk Mühendisleri eğlencesi yapalım. Görüşmek dileği ile. Kamuran

Unknown said...

Selam Arkadaşlar Kamuran ben,

www.studera.nu web sitesinde bütün açıklamalar yapılıyor bu konuda. www.studyinsweden.se sitesinde öğrencilerle ilgili olarak bütün açıklamalar ve üniversitelerle ilgili bilgiler ingilizce olarak da mevcut. Bunun dışında eğer konaklayacak bir yer bulmak istiyorsanız http://www.sssb.se/ web sitesinde evlere bakabilirsiniz. Ben de yeni başvuru yapıyorum fakat o kadar araştırma yaptım ki bu konuda danışmanlık bile verebilirim. Hepinize başarılar dilerim arkadaşlar.

Kamuran

MeLeK said...

bi azeri larak bende yardiminizdan yararlanabilir miim, yoksa bu sadece turkler icin mi gecerli? =) bende bu sene master icin isvicrie gitmek istiorum, onunla ilgili yardima ihtiyacim vardi =)

Alper Celik said...

Merhaba Melek,

Tabiki yararlanabilirsin. Burasi sadece Turkler icin degil, elimizden geldigince herkese yardimci olamak isteriz. Illada Turk olmasina gerek yok, hepimiz kardesiz :))

Anonymous said...

once tsk ederim, bu kadar ii niyetli ve yardimsever oldugun icin =) bu kadar insana yardimci olmak bile buyuk basari...
ben bu sene univ bitiriom, daha dogrusu bitti bile sadece diploma isi kalmis. master icin isveci dusunuorum ama kayit olmak icin galiba gec kalmisim :S ben zaten mastere baslamadan once 9 ay hazirlik kurs gormek istiorum. kayitlarin bitmesi hazirlik okumak isteyenler icinde mi gecerli, yoksa daha hazirliga kayit olma sansim varmi?
onceden tsk ederim...basarilar, Alper =)
...MeLeK...

Alper Celik said...

Valla o konularda pek bilgim yok,
istersen surdan sorabilirsin: http://isvecmaster.ning.com/

basarilar

Anonymous said...

Merhaba Alper

Ben Istanbuldan Rustam Asgarov. Isvecde okuyan bir turk ogrenci olarak benim sana bir kac sorum var ve bu sorularin cevapini sen her halda bilirsin diye dusunuyorum. Ben 2008-2009 Autumn Semestr icin Isvecde 4 tane master porogramina bas vurdum. ve studera.nu account'da MR (Merit Rating) diye bir rating var.

Bu rating tam olarak ne oluyor? MR'in yuksek olmasi mi iyi dusuk olmasi mi iyi? Yani hangi durumda kabul alma sansi iyidir anlamina geliyor?

Bir de SG (Selection Group) var. Benim basvurdugum programlarda 1inde INT (quality and quantity of previous academic studies), digerine DA (Direktantagning - direct admission) ve 3cusune de GRP1 (Urvalsgrupp 1 - Watch drum group 1) bunlar ne anlama geliyor?

Alper lutfen bu sorularimi cevaplarsan cok sevinirim !! Benim e-mail adresim soyle

rustamasgarov@gmail.com. E-mail yazarsan cok daha iyi olur. Cok tesekkur ederim Alper.

Burak Pilavci said...

Merhaba Alper

Blogunu google da ararken buldum,ellerine saglik cok guzel faydali bilgiler var.Biraz goz attim zaman buldukca tekrar tekrar faydalanacagim sanirim :) Bu arada benim kuzenim de Alper Celik bir an sasirdim :) Her neyse

Ben de Fall 2009 icin master basvurusu yapmistim Jonkopin International Business School a ve kabul edildim.Bu sehri kucuk oldugu icin yasamasi daha kolay olur diye bir de bachelor degree'm dolayisiyla universitenin daha genis tercihler sunmasi nedeniyle sectim. Economics and Management of Entertainment and Arts programina kabul edildim.Acikcasi Isvec'te masteri ilk arastirmaya baslaidigimda cok heyecanliydim zira univeritede derecemden memnun degildim(Ingilizce ogretmenligi) ve farkli bir disiplinde master yapmak istiyordum.Cok da umidim yoktu ama 2 gun once sonuclar aciklandi ve kabul edildigim ogrenince cok sevindim.Ama tuhaf bir sekilde sonradan gozum korktu.Bu olaya cok onem veriyordum benim icin cok onemliydi ama su an gidip gitmemeyi dusunur hale geldim nerdeyse.Bilmiyorum sana da oldu mu?Daha once yazlari Amerikada bulundum Turkiye'den ilk defa ayrilmiyorum yani,ama nedense 2 gun icinde kafam karisti.Bu konuyla ilgili bana nasil yardimci olabilirsin.Ayrica Jonkoping hakkinda bilgin var mi varsa nelerdir,bana ne gibi tavsiyelerin olabilir.Simdiden cok tesekkurler.Sayfani bookmarklarima ekledim bile.

Alper Celik said...

Merhaba Burak,

tebrik ederim oncelikle. Sana soyliyecegim tek sey var; kesinlikle gel isvece. Hayatinda zaten 40-50 yil calisacaksin, yada diger seyleri yapacaksin ama master yapmak icin bu aralar en iyi donem senin icin. 2-3 sene sonra ise baslasan sonra birakipda gidemezsin. O yuzden haytinda 1 kere yasayacagin bir deneyim olacak ve ilerde sana cok faydasi dokunacak. O yuzden kesinlikle gel, ayrica Isvecde egitimli okumus Turkler lazim...o bakimdanda vatana millete faydan dokunacak buda ayri bir bakis acisi.

Gelince beni ara, haberleselim konusalim...

selamlar
Alper

Burak Pilavcı said...

Alper hızlı cevabın için öncelikle teşekkürler.Daha önce de ABD ye gittiğim için insanların ne kadar çok soru sorduklarını,her şeyi merak ettiklerini iyi bilirim.O yüzden sabrın ve yardımseverliğin için sana tekrardan teşekkür etmek istiyorum.

Sana sormak istediğim başka sorularım da olacak.Vaktin olduğunda cevaplarsın acelesi yok.O yüzden bana bir mail atsan ben de sana soracaklarımı sorsam.Esasından bunlar bilgiden çok İsveçte yaşamın maddi ve manevi yönleriyle ilgili sorular :) yani sonuçta temel olarak bir çok bilgiye daha başvuru aşamasında ulaşmıştım.

İş ciddiye binince her şeyin rengi değişti biraz.Bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim hali hazırda orda olan birisi olarak.Mail adresim beyenpe@yahoo.com

Tekrar çok teşekkürler.Ayrıca mail benim için zor olur dersen burdan da yazabilirim.

Selamlar

Anonymous said...

selamlar arkadaşlar,
hiç aranızda evli olup yükseklisans için isveçe gitmiş ılanınız veya tanıdığınız biri varmıdır. ayrıca ben master için gidip eşimi isveçe nasıl götürebilirim??
teşekkürler...

fatihzaim said...

Merhaba istanbuldan selamlar alper bey ben bi daha ki sene için başvurmayı düşünüyorum göteborg üniversitesi lojistik veya finans bölümü, göteborg hakkında ne önerirsiniz ve ordaki yaşam şartları bir öğrenci olarak iyi bir şekilde nasıl sürdürebiliriz, bende sizin gibi erasmus yapmıştım rigada.ülkeler çok farklı.

bir de bu studera.nu da başvuru yaptığımızda üye olamıyorum cover sheet diye bişi istiyor o ne demek nasıl hazırlıcağız açıklarsanız çok sevinirim..
iyi çalışmalar

Anonymous said...

Merhablar istanbuldan selamlar alper bey ben öncelikle böyle bir site olduğu için teşekkürler,şu an son sınıf ekonomi okuyorum marmara üni.de mezun olucam bbu haziranda ve birdaha ki sene için isveçte master düşünüyorum,birkaç okul vs araştırdım, sizin bana ekonomi ve business administration alanında önerebilieceniz okul söylermisiniz, birde göteborg üniversitesi logistic and transport bölümü olabilir başvuruları aralık gibi başlıyormuş çoğunun göteborg nasıl biyer stokholme kıyasla bende sizin gibi eski erasmus yapan bir öğrenci olarak isveçte nasıl geçinebiliriz 2 senemizi nasıl idare edebiliriz göreborgu öneririmisiniz

bu arada birde studera.nu dan yapılan applicationlarda heap oluşturmam lazım fakat oluşturamadım burda cover sheet diye birşey istiyor, bu ne demek nasıl hazırlıyacağız tam bilmiyorum acemiyiz:)

yardımlarınızı bekliyorum çok memnun olurum başarılar...

Anonymous said...

umea university selection res 84,acc in sg 25,şansım nedir ve acc in sg nin anlamı nedir.bir de 3 yıllık bir üniversite tarafından kabul aldım,pasaport süremi türkiyede 1 yıl uzatıp isveçte uzatsam olurmu yoksa vize için eğitimimin sonuna kadar türkiyede uzatmammı gerekir?teşekkürler

ETC said...

arkadaslar merhaba,

KTH project management and operational developement master programina kabul aldim. Studera.nu uzerinden cok bi arastirma yapmadan bir yilmis gider geleriz diye tercih etmistim ama simdi kararsizim. Bu programi bileniniz var mi? kalitesi nedir? bir yil orda para harcamaya deger mi? bir de program 130 kisi aliyor bana biraz abarti geldi, o yuzden kaliteli bir program degil mi acaba diye dusunuyorum. yardimci olursaniz sevirinim.

aday öğrenci said...

Arkadaşlar merhaba ,

Ben bu yıl Türkiyede özel bir üniversitede yüksek lisans yapacaktım ancak düşündüm de burada vereceğim para ile İsveçte yaşarım orada okurum. Gerekli evrakları tek tek yazabilir misiniz? Ayrıca Toefl isteniyor ancak başvurular aralıkta başlıyor, ben sınava şimdi girsem ve sonucu şimdi oraya postalatsam saçma olmaz mı? Ne yapmalıyım? Ayrıca vhs ne oluyor? evraklar studera ya gönderilince vhs dediğiniz yer ile bağlantılı birşey mi? Özür dilerim hiç yurtdışını düşünmemiştim şimdi isteyince oldukça bilgisiz kaldım.

Cevap vereceklere teşekkürler

Unknown said...

selam alper,

öncelikle hazırladığın blok süper özellikle isveç te yaşayan birinden ilk ağızdan oradaki hayatı duymak çok yararlı. ilk olarak biz iki arkadaş mba için gelmeyi düşünüyoruz sanırım ücretleri çok fazla değil hiç bir bilgin var mı?
ikincisi ben burda çalıştığım için çok fazla okulla ilgili şeyleri detaylı olarak araştırmaya vaktim olmuyo ve son başvurular içinde zamanım azalıyo sanırsam, sence burda bir yurtdışı danışmanlık firmasından yardım almam mantıklı olur mu? yoksa biraz kas blgeleri hazırlamak 1000 usd bağlamaya değmez mi dersin?

şimdiden sağol yardımların için.

hande

zec said...

merhaba;
bu kadar icten ve sabırlı bir sekilde ve tek tek herkesin yanıt aldığı bu güzel blog icin tebrik ve tesekkür ederim..
ben 2 sene once isletme bolumunden mezun oldum ve calısıyorum ama aklımda her zaman medya alanınd calısmak var bu yuzden isveç'e gitmeyi planlıyorum.
İngilizcem tofeldan yeterlilik alacak düzeyde değil anadolu lisesi mezunuyum fakat aradan uzun zaman gecti. ingilizce kursuna isveçte gidip sonra master başvurusu yapmayı planlıyorum sizce nasıl bir yöntem izlemeliyim çalışıp kursa gitmek konusunda bir yazıya rastlayamadıgım icin merak ediyorum.
cevap verebilirseniz cok mutlu olurum. bu arada İyi bayramlar..
Ezgi

Barbaros said...

Arkadaşlar benim 2.38 ortalamam var. TOEFL'ım var.sizce hiç uğraşmamalı mıyım?

Alper Celik said...

Barbaros, bence hic alakasi yok bu islerin ortalamayla. Bence iyi bir motivation letter yaz (hala istiyorlarsa eger) ve CV ni bir guzel doldur yolla. Dunyanin heryerinden basvurular geliyor, adamlar neye gore ortalamalari kiyaslasinlar ki? O yuzden ortalama pek onemli degil, en onemli sey CV ve motivation letter (eger hala istiyorlarsa)

Hadi kolay gelsin :-)

Mehmet said...

Merhaba ben işletme enformatiği bölümünde okuyorum bolümüm de ekonomi, programlama, işletme dersleri görüyorum tamamen ingilizce eğitim alıyorum ve isveç de master yapmak istiyorum. Bu yüzden kabul alanlardan isveç de master şansımın olup olmadığı hakında bilgi almak istiyorum ve kabul alanlar lütfen ortalamalarını ve cv de ki nelerin onların programa kabul edilmelerin de yararlı oldugunu veya olmus olabileceğini yazarlarsa sevinirim. Mesela master alanıyla ilgili çalışma tecrübesi mi ?, Belli sertifikaların yararı var mı?(microsoft developer, cisco, sun), ortalama ne kadar etkili olmuş olabilir ?, İngilizce nin iyi olmasının etkisi nedir ?, Yurt dışında her hangi bir programa katılmanın etkisi oldu mu olabilir mi ?(work an travel,erasmus, vb)gibi
Şimdiden gelecek cevaplar için Teşekürler

Unknown said...

merhaba ben boğaziçi universitesi uluslararası tıcaret mezunuyum isvece master basvurusu yapıcam dökümanlarımı hazırlıyorum. ancak studera.nu sitesi üzerinden yapılan basvurularda okulları en ıstedıgınızden baslayarak sıralamanız ıstenıyor ona gore kabul gelıyor okuldan ve bu nedenle sadece bır okuldan kabul alabılıyorsunuz. bu nedenle de secımımı tek seferde yapmam gerekıyor. ancak business konusunda lund universitesini mi yoksa stocholm u mu yazacagıma kara veremıyorum ılk. lund unıversıte olarak world top200 de 67. oldu bu sene london school of economics ıle bırlıkte sundukları program 1 senelık ve cok spesıfık. bunun yanı sıra stockholm dekı program curriculum acısından cok dıyurucu gozukmesıne ragmen bu sene top 200 a gıremedı 225. oldu sızce ne yapmalıyım bana bu ıkı unıversıte ıcın karsılastırma yapabılırsenız sevınırım
saygılarımla,
Kunter AŞKIN
senior student
Boğaziiç university
Department of International trade

Anonymous said...

merhabalar bu master programlarına kayıt senede bir kere mi oluyor yoksa aralık- mayıs olarak iki kere mi?
Teşekürler.

Unknown said...

hocam merhabalar hakkaten güzel bir blog hazırlamışsın. Benim sorum ortalamayla alakalı

ortalamam : 2.6 ve 1 sene sonrası için bir master düşünüyorum bu süre zarfında çalışıp iş deneyimiyle oraya gelmek istiyorum.

şartlar açısında iş deneyimi ne kadar etkili ortalamam yüzünden red durumu olabilir mi.

saygılar
tugrul

Anonymous said...

değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sorum gönderilecek belgeler ile alakalı.
1-) Hocalardan aldığımız tavsiye mektubunu ( totalde 2 tane istenmiş) direk studera daki adrese gönderiyoruz değil mi? yani üniversitelere göndermiyoruz?
2-) Niyet mektubunu ayrı ayrı yazmaktansa tek bir genel niyet mektubu yazabiliyor muyuz yoksa ayrı ayrı mı yazmamız gerekiyor?
3-) mezun olacak belgesi,transkript vs bizim okuldan direk ingilizce olarak bize verilebiliyor. Bunları yine de bir notere vs imzalatmama gerek var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Anıl said...

Merhaba arkadaşlar,
oncelikle bu blog sitesini hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum çünkü adamlar uğraşıp çabalayıp yapmışlar. Çok kimse uğraşmaz böyle. Helal olsun

Ben bu aralar başvuruyla uğraşıyorum. Isveçteki yuksek lisans konusu hakkında Studera nın çok bilgi verme eksikliği var. Bir yerde kafam çok karıştı.
Toefl skorumu gondermek için toefl code= 9520 yazdım. karşıma VHS NATL ADMNS OFF HIGHER ED STOCKHOLM SE 104 50 çıktı.
ama benim cover sheet im de yazan adres =
FE 1
SE-833 83 Stroemsund
SWEEDEN

bu adresler neden farklı ikisi de aynı adres olmuyor mu?
arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.Ilginize teşekkür ederim...

kenan said...

ÖNCELİKLE ALAKA VE İLGİ İLE SORULARI CEVAPLANDIRDIGINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

BENİM SORUM

İLGİLİ AYLARDA (BU AYLAR İLK BAHAR DÖNEMİNİ OKUYACAKLARI İÇİN EYLÜL GİBİ,,,SONBAHAR DÖNEMİ OKUYACAKLAR İÇİN NİSAN AYI GİBİ BAŞVURU TARİHLERİ SON BULUYOR (DOĞRU MU?) )BU NEDEN İLE TOELF KURSUNA GİDEN BİR ÖĞRENCİ OLARAK BAŞVURUDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER ARASINDA TOELF NOTUNU BULUNDURMASAN SONRADAN GÖNDERSEM OLABİLİR Mİ YANİ DEMEK İSTEDİGİM BEN TAM İNGİLİZCE BİLMİYORUM NİSAN AYINA İYİ BİR İNGİLİZCEYİ YETİŞTİRTEMEYECEGİM FAKAT HAZİRAN GİBİ FİLAN GAYET TABİ VEREBİLECEGİMİ DÜŞÜNÜYORUM KABUL EDERLER Mİ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ BİLDİRİR İYİ GÜNLER DİLERİM

Anonymous said...

ÖNCELİKLE ALAKA VE İLGİ İLE SORULARI CEVAPLANDIRDIGINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

BENİM SORUM

İLGİLİ AYLARDA (BU AYLAR İLK BAHAR DÖNEMİNİ OKUYACAKLARI İÇİN EYLÜL GİBİ,,,SONBAHAR DÖNEMİ OKUYACAKLAR İÇİN NİSAN AYI GİBİ BAŞVURU TARİHLERİ SON BULUYOR (DOĞRU MU?) )BU NEDEN İLE TOELF KURSUNA GİDEN BİR ÖĞRENCİ OLARAK BAŞVURUDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER ARASINDA TOELF NOTUNU BULUNDURMASAN SONRADAN GÖNDERSEM OLABİLİR Mİ YANİ DEMEK İSTEDİGİM BEN TAM İNGİLİZCE BİLMİYORUM NİSAN AYINA İYİ BİR İNGİLİZCEYİ YETİŞTİRTEMEYECEGİM FAKAT HAZİRAN GİBİ FİLAN GAYET TABİ VEREBİLECEGİMİ DÜŞÜNÜYORUM KABUL EDERLER Mİ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ BİLDİRİR İYİ GÜNLER DİLERİM

yaşar şenel said...

bizim bölümdeki komplexli hocaların yüzünden ortalamamız düştü şimdi gelde kabul al gerizekalılar sanki allemei cihan yetiştiriyorlarda gpa i gramla veriyorlar kendileride dersten gram çakmıyorlar çoğunun doktorası bile yok anlayacağınız bu reziller bizide rezil ettiler. hadi onlar torpille devlet kadrosuna kapaklanmışta biz neyapacaz bakalım sanki yüksek verseler isveçten almanyadan kabul alsaydık ne olurdu allah bin belalarını versin inşallah.

Anonymous said...

2.8 ortalamam ve 85 toeflim var sence chalmers veya kth a başvurmalımıyım yoksa hayalmi bu lütfen fikrinizi belirtiniz.

FaTBoY.QaRizMa said...

bir Sabit telefon alabilirsem sevinirim sorucağım soru baağı bi uzun kısaca bahsetmek gerekirse Turizm ve konaklama işletmeciliği okudum lise olarak ilk üniversiteye Stockholm üniversitesi işletme bölümü düşünüyorum.. Bu konuda bir sabit telefon hattınız varsa ben sizi arayayım.. rahat şekilde sorayım derim şimdiden teşekkürler..

Anonymous said...

selamlar;
bir sorum olacaktı. şubatta başvuruyu yaptım,tamamladım ve kabul edildim diyelim. bir aksilik oldu ve okul haziranda değil de bir dahaki şubatta biterse hala geçerli olur mu bu kabul edilme işlemi.

Zobayer said...

Merhaba Arkadaslar,
Tesadufen bu forumu buldum. Gercekten cok guzel olmus. Herkese tesekkurler.

Ben de bu sene basvurdum Master icin. Fakat gecenlerde bana bi e-mail geldi studera.nu hesabima. E-mail de Transkript'imin Turkce bulunmadigini soyledi. Sonra ben studera.nu ya e-mail yazdim, Turkcesini gonderiim mi diye ? bana verilen cevapta evet gonderin dedi, ama basvurunuz eger bos yer varsa degerlendirecek dedi. Ben Turkcesini gonderdim. Cok tereddut icerisindeyim. Size boyle bi si oldu mu ? Paylasirsaniz cok sevinirim. SImdiden tesekkurler. Herkese bol sanslar..

Zobayer
zobayer1982@gmail.com

Anonymous said...

arkadaslar
ben de subatta basvurdum. su an icin 4 bolum icin de application in process yaziyor ve sayi filan yok yanlarinda. 3 acilamayan mesajim var ve basvurugum bolum kismindaki 3 bolumun altinda kesik cizgiler var neye alamet anlamadim. basvuran arkadaslar ne durumda belirtirlerse sevinecegim.

Anonymous said...

Sevgili arkadaslar selamlar,
KTH enginnering mechanics bolumune kabul edildim.18 agustosta stockholmde olucam bir aksilik olmazsa.
Sorunum su ki :) malesef hala kalacak yer bulamadim ve internetten imkanlar oldukca kisitli gibime geldi...
Bana bu konuda yardimci olabilirseniz yada fikir verebilirseniz gercekten cok sevinirim.
Tesekkurler selamlar
arastirmaya 4 koldan devam ediyorum.
Mail adresim:
hakan_shn@yahoo.com

roooo said...

Öncelikle merhaba,

Alper seninde yazdığın gibi master başvurusu ve belgelerin toparlanması gercekten meşakkatli bir iş, kılı kırk yararcasına özen gerektiriyor, o yüzden atılan her adım hayati değer taşıyor. Ben de uzun zamandır İsvec'te master konusunu araştırmaktayım. Benimde bir kac sorum olacak sana. Öncelikle şunu belirteyim okul derslerime odaklanmaktan güz dönemi başvurularını kacırdım yaşadığım pişmanlığın haddi hesabı yok :( şöyle özetleyeyim durumumu ben 2009-2010 akademik yılında mezun oldum ingilizce işletme bölümünden, genel ortalamam 3.35 IELTS'den 6.5 aldım, ve okulumuda bölüm 3.sü olarak bitirdim. Admission alma olasılığım nedir? Başvurmak istediğim iki bölüm var Finans ve Pazarlama okul olarak en başta Uppsala var, Jönköping ve Linköping'de başı cekenler arasında. İkinci olarak; bahar döneminde başlama olasılığım var sanırım şu an onun telaşındayım ama burs alamayacağım sanırım almanın da ötesinde başvuru dönemini kacırmış bulunmaktayım. Son olarak şöyle bir duyum aldım İsvec hükümeti non-eu öğrencilere belli bir miktarda okul ücreti uygulamayı düşünüyormuş, doğru mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar,

Emre İMAMOĞLU

Anonymous said...

merhaba,

isveçte eğitim şimdiye kadar ücretsizdi ama artık eu olmayanlara ücretli diye duydum. doğru mu?

Anonymous said...

merhaba,

isveçte eğitim şimdiye kadar ücretsizdi ama artık eu olmayanlara ücretli diye duydum. doğru mu?

Anonymous said...

selamlar bende 2011 güz dönemi için başvurumu yapacağım 1 aralıkta açılıyor bu sene başvurular ve bitiş tarihi 15 ocak ve belgelerin teslimi için son tarih 28 ocak.Benim şöyle bir sorum var ingilizce bölüm okuyorum ancak yinede toefl alıp belgelerime ekleyeceğim. Yalnız toefl sonucu hard copie nin elinize geçmesi 1 ay , internetten ise 15 günde açıklanıyor.Şimdi ben bu toefl belgesinimi bekleyeyim yoksa ebt onlara 15 gün sonra internetten açıklandığı zaman bizim talebimize göre elektronik bir belge gönderiyormu? ayrıca 12 ocak gibi falan göndersem belgelerimi 28 ocağa(deadline) kadar gidermi belgelerim? cevaplarsanız çok sevinirim iyi akşamlar.

Unknown said...

merhaba,isveçte master yapmak istiyorum da isveçin çok seçici bir ülke olduğunu duydum.not ortalamasını3 ve üzeri istiyomuş bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Unknown said...

isveçin öğrenci konusunda çok seçici oldugunu duydum mesela en 3 ortalama istiyomuş falan(refah seviyesi yüksek olduğundan)bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Anonymous said...

Merhaba Alper,

Soner ben öncelikle bu blog sayfası gerçekten çok iyi olmuş emeğine sağlık;)

Fakat 2008 den buyana yorum göremedim umarım bu doğrultuda bir dönüş alabilirim!

benim sorum şu olucak;
Arkadaşların çoğu master hakkında sorular sorup yorumlar yapılmış ben Uludağ/Fizik mezunuyum ve ortalamam 2.09 ki buda master için yeterli değil sanırım İsveç'de ve intermediate seviyesinde bir ingilizce,buna rağmen ben oraya gelmek ve orda bir hayat kurmak istiyorum, geliş amacımda sarışınlar depil sadece bazı cümlelerin gerçekten çok hoşuma gitti bunlarda geçmişte yaratılan kötü algıların değiştirilmesi ve gerçek nekadar medeni ve zeki insanlar olduklarına bir katkı maiyetinde düşünülmesi diyebilirim tabiki yaşam olarak huzurlu ve mutlu ülkeler arasında olmasıda etkenlerden birisi bu anlamda nasıl bir yol izleyebilirim? yazıcaklarını merakla bekliyorum senin gibi bizi güzel temsil edenler olması dileğiyle;)
Selamlar

Alper Celik said...

Merhaba Soner,

Tesekkur ederim blogumu takip ettigin icin.

Bence master icin sansini dene. Benim gordugum ortalamaya o kadarda onem vermiyorlar master'a ogrenci alirken. (tabi yaniliyorda olabilirim ama en azindan benim tecrubem bu yonde). Cunku illada Isvece gelmek istiyorsan bence en iyisi okumaya yada calismaya gelmek. Gerci bu arada master artik ucretli oldu Isvecte ama bir arastir derim.

Onun disinda sana tavsiyem, Isvec illada gelinecek bir ulke degil. Havasi cok soguk ve kotu, insanlar mesgul ve caliskan, oyle zevkli bir yasam surecek bir yer degil. O yuzden buraya okumak yada mesleginle ilgili calismak disinda geleceksen 2-3 kere dusun derim.

isveç'in en iyi üniversiteleri said...

Bende isveç veya norveç te üniversite eğitimimi devam ettirmek istiyorum güzel bir blog olmuş faydalı şeyler var teşekkürler

Unknown said...

Merhaba ben Gizem, şu an Marmar Üniversitesi endüstri mühendisliğinde son sınıfta okuyorum.Geçtiğimiz dönem İsveç'te Kristianstad Universitesi'nde erasmus yaptım.O kadar alışmıştım ki bir daha gelmek ve yerleşmek istiyorum İsveç'e dedim.Okulum bitince de mastera başvurmak istiyorum Uppsala Üniversitesi veya Stockholm'e.Fakat burs bulma konusunda imkanlar nasıl oluyor,okul harçları gerçekten çok pahalı.Yardımcı olursanız cok sevinirim :)

Unknown said...

Merhabalar,
Ben KTH Applied and Computational Mathematics Bolumunnu egitim burslu kazandim ve su anda ciddi karar vermem gerekiyor. Stockholm cok pahali diye duydum ve bir arkadasim cok zorlandigindan bahsetti her anlamda.Ev kirasindan fealn bahsetmissiniz baska bir yazinizda ama acaba su anki durum nedir? Ben orada is bulabilir miyim? Sizin bahsettiginiz gibi IT sirketlerinde is bulma olasiligim var mi?
Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Anonymous said...

iyi calismalar. oncelikle boyle bi forum actiniginiz icin cok tesekkurler. Ben isvecte master yapmak istiyorum. Dili ingilice olan bir okuldan mezun oldum. Gerekli belgeler neler tam olarak yardimci olursaniz sevinirim.

Anonymous said...

Ben orda üniversite okumak istiyorum internetten baktığım kadarıyla dil için yeterli olmayan öğrenciler hazırlık okumak zorundaymış bu kadar bilgi alabildim internetten ve elektrik mühendisliği okumak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

«Oldest ‹Older   201 – 295 of 295   Newer› Newest»