Thursday, January 10, 2008

Isvec'te master yapmak isteyen ogrenci arkadaslarima


Merhabalar, ben 4 aydir Isvec de yasayan bir bilgisayar muhendisiyim. Gecen sene bir cogunuz gibi bende yogun bir telas icinde referans mektuplari hazirliyor, TOEFL icin calisiyor, iyi bir intention letter yazmanin yollarini ariyordum. 9 tane universiteye(ortalama 15 falan ayri programa) basvurudugum icin her belgeden 12-15 tane hazirlamak, onlari zarflara duzgun bir sekilde koymak ve postalamak bile basli basina bir dert olmustu. Bu sirada da Isvec'te okuyan birilerini bulup aklimda ki butun sorulari sormak istiyordum(ne kadar sinir bisey oldugunu bilsem bile). Ben su anda istedigim yere geldim ve Turk arkadaslarima da yardim etmeyi bir vazife biliyorum, o yuzden size en cok sorulan sorular (FAQ, hehee :)) ) bolumu hazirlamaya karar verdim,(sizden sorular geldikce yazimin altina ekleyip cevaplayacagim) hadi hemen baslayalim

PS: Bu arada Intention Letter ile ilgili yaziyida mutlaka okumanizi tavsiye ederim

1- Isvece master basvuru yaptim, ortalamam cok iyi degil sence kabul edilir miyim ?
- Bu soru biraz ilginc, cunku basvurulan bolumle, okulla alakali ve hatta o seneki basvuru sayisi ve digerlerinin kalitesi ile ilgili birsey. Ama benim gordugum kadariyla Isvec universiteleri Turkleri seviyorlar ve burdaki Turk ogrenciler oldukca basarililar. Ayrica bence basvurularda (tabiki bolume gore degisebilir ama) bence sadece not ortalaman degil; CV ne, ingilizcene, neden master yapmak istiyorsuna, senin o konu ile ilgine ve alakana daha cok onem veriyorlar bence. O yuzden ortalam pekde onemli degil (cokda dusuk olmadigi surece...bence 3.0 falan uzeri gayet ikna edici)

2- Burs basvurusuda yaptim, sence cikar mi ?
- Bence cok zor, genellikle bayanlari tercih ediyorlar ve gelismekde olan ulkelerden gelen ogrenciler daha cok maddi olarak destekleniyor. Bursa aday gosterilebilmek icin TOEFL dan cok yuksek (bence 100 uzeri IBT den) almak falan gerekli en azindan. Ama tabiki imkansiz degil, burs cikadabilir.

3- Ortalama masrafim ne kadar olur ?
- Isvecde bir ogrencinin yapmamasi gereken en onemli seyler sunlar bence ;
disardan yemek yemeyin, icki sigara icmeyin, mutfak alisverislerinizi Turk yada arap marketlerinden yapin(normalde ICA,willys,hajen,netto,lidle gibi magazalar var ama biraz daha pahali bence) diskoya bara gidecekseniz saat 23.00 dan once mekana girin (giris ucreti odemezsiniz o zaman.Yoksa ortalama 100 SEK odersiniz), buyuk alis verislerinizi (kiyafet, elektronik falan filan) 24 aralik la 5-6 ocak arasinda yapin(o tarihlerde geleneksel yilbasi indirimleri oluyor tum isvec de, hersey %50-%60 indirimli oluyor) ve metro kartinizi 3-4 aylik kart oluyor (eylul ayindan itibaren satiyorlar falan) onlardan alin(butun metro, otobus lere sinirsiz binebilirsiniz Stockholm icinde)ve ev esyalari icin IKEA ya gidin, Turkiye de IKEA nasi fiyatlari bilmiyorum ama Isvec de cok ucuz, IKEA dan herturlu iviz zivir esyayi bulabilirsiniz. Eger bu dediklerimi yaparsaniz ve kiranizda 2000-2500 SEK arasinda ise bence ortalama 5000 SEK size yetecektir. Ama normalde Isvec hukumetinin bir ogrenci icin belirledigi ortalama aylik masraf 8000 SEK dir.

4- Isvec'te Turkleri seviyorlar mi, gelince irkci bir tavir olur mu Turkiyeden geliyorum desem?
- Isvec'e bizlerden once gelen (yaklasik 30-40 sene once gelenler falan) bir cok Turk malesef ki bizleri burda cokda iyi temsil edememisler. Turk deyince siradan bir isveclinin aklina ilk gelenler; kara kafali, devletden para alip calismayan, kara para seven (yani vergi vermeden calisilip kazanilan paraya kara para diyorlar), genelde pek guvenilmez tipler. Ama akli basinda Turklerde yok degil, ogrencilere yardim etmek isteyen, onlari destekleyen bir cok akli basinda Turk var. Ve umarim sizlerde Isvece gelince onlarla tanisir, ve ilerdede okuyan Turklere her turlu yardimci olursunuz. Ulkemizin potansiyelini gostermek, bizleri en iyi sekilde tanitmakda siz yeni nesillere dusuyor :)

5- Part-time is bularak okuyabilir miyim? Is bulma sansim nasil sence?
- Isvec de ufak sehirlerde pek part time is bulma sansiniz yok bence, ama Gotheborg,Stockholm gibi buyuk sehirlere geliyorsaniz belki Turk kebapcilarda, pizzacilarda falan is bulabilirsiniz. Isvecli birileri ile calismak istiyorsaniz Isvec ce bilmeniz gerekli (herkes ingilizce cok iyi bilir ama yinede isvec ce konusmak istiyorlar ve haklilar bence). Ama eger IT tabanli biriyseniz o zaman sansiniz bence yuksek.(Ben geldigimden 2 ay sonra Sun Microsystems de part time ise girdim ve hala calisiyorum, Stockholde IT sirketleri cok fazla o yuzden sansinzi digerlerinde daha yuksek bence)(ilk geldigim ay icinde bir de gazete dagitma isini denedim, ama basarili olamadim. Gazete dagittigim evlerden birinden cikan yasli kadinin gazateyi kafama firlatmasina tahammul edemedim ve bende gazetelerin hepsini cope atip istifa ettim, afrikadan gelen gocmenler yol kenarlarinda oturup devletden issizlik parasi alirken bilgilsayar muhendisi, master yapan biri olarak gururuma yediremedim aslinda. Ama olsun tecrube tecrubedir, ama size tavsiye etmem. Parasi cok cok dusuk, yorucu, ve sinir bozucu bir is, hehee:)) )


Simdilik size tavsiyelerim bunlardir, sorularinizi comment olarak yazabilirsiniz. Elimden geldigince cevaplamaya calisacagim. Butun arkadaslarima bol sans diliyorum

295 comments:

1 – 200 of 295   Newer›   Newest»
Goki said...

Merhabalar, ben de Alper'in ev arkadasi Gokhan, ayni bolumde okuyoruz. Alper'in dedigi noktalara tamamen katilmakla beraber bir kac nokta da ben eklemek istiyorum.

Bir kere buraya gelirken amaclarimizi iyi belirlememiz gerekir. Buraya gelip daha sonra hayalkirikligina ugrayan insanlar da var ama inanin baba Isvec dunyanin en guzel memleketlerinden biri. Tabii sunlari aramiyorsaniz :

1- 24 Saat acik Tekel Bufesi bulamazsiniz.

2- Sagda solda bufe vardir, biskuvi, seker alirim diye dusunmeyin, bulamazsiniz.

3- Sarisin kizlar ( Stockholm icin konusuyorum ) ilk gordukleri esmerin uzerine atlamiyorlar. Cunku burada zaten bimbir cesit "karakafa" var :)

4- Kuruyemisciye gidiyim, 100 gr, 50 gr camfistigi koyduruyum derseniz, ı-ı yok !

5- Dolmus yok :)

Ilk anda aklima gelenler bunlar.. Ama olan seyleri saymiyim, bu websitesine sigmaz..

Anonymous said...

Alpercim merhabalar;

İsveçe gideceğini biliyordum ama gitmiş oldugundan haberim yoktu, blogun da gorunce cok sevindim :)

Özellikle Sun' da çalışıyor olmana ayrıca sevindim. En büyük hayallerimden birisi yurt dışında master yapmak (HCI üzerine) veya orada yaşamaktı. Ama gel görki şartlarım malesef burada kalmama neden oldu. Kendi yapamadığım şeyleri, yakınlarımdaki insanlarında yapıyor olması gercekten beni mutlu ediyor, kendim yapmış kadar seviniyorum...

Kendine çok iyi bak...Umarım yakınlarda görüşme şansımız olur...

Sevgiler.
Barış BAL
Yazılım Mühendisi
MilSOFT

Anonymous said...

ısmını web te buldum da bu isvec hakkında,yardımcı olursan sevınırım.bende isvec te master ıcın basvurdum studera.nu sıtesınden fln,evrakları hazırladım,okula mı yoksa higher education a flnmı yollıcam,birde 5 tane basvurdum her biri icin ayrı niyet mektubumu yazıcaz
cevaplarını beklıyorum

Alper Celik said...

merhaba Anonymous
Bence evraklarini okula yollicaksin, studera.nu hangi site ne is yapıyolar bilmiyorum ama ben her okulun kendi sitesinden bakip istedikleri belgeleri hazirlamistim, ve her okul icin ayri ayri niyet mektubu yazdim ve her belgeyi ayri ayri yolladim (hatta bazi okullarda 2 farkli bolume basvurmustum onlar icin bile ayri ayri hazirlamistim herseyi)

Anonymous said...

merhabalar bende isveçte mastera başvuruyorum ve anonymous un söylediği gibi tüm belgeler studera.nu nun sana verdiği posta adresine gönderilecek.zaten tüm okulların sitesinde de bize belge göndermeyin cover sheette ki adrese gönderin diye ayrıca belirtilmiş.tüm belgelerden bende teker teker alıyorum ve ayrıca niyet mektupları da yazıcam hepsine ayrı. benm bilmek istediğimse hocalardan aldığımız referans mektuplarında mühür fln olcakmı??ayrıca özellkle kth için söylüyorum bölüm başkanından bu sene içinde bitireceğine dair belge isteniyor.onuda zarfa koyup mühürletmem gerekiyomu??bu mühür olayına çok taktım çünkü sitede mühürsüz notersiz şeyi kabul etmiyorz gibisinden şeyler yazıyo sen ne yapmıştın alper?

Alper Celik said...

merhaba lotus,

sanirsam bu studera.nu olayi yeni bir uygulama. gecen sene biz tektek okullarin adreslerine yollamistik butun belgeleri. O yuzden yularda yanlis birsey soylemissem dikkat etsin arkadaslar. Okuldan aldiginiz, hocalardan aldiginiz herseyi muhurletin imzalatin hatta olursa okulunuzun zarflerina falan koysunlar kesinlikle daha ciddi olur ve ilerde olusabilecek problemleri engeller. Bende hazirken belgeleri oldukca duzenli tektek poset dosyalara koyup onlarida en son tekrar buyuk bir dosyaya koyup sonra zarflamistim hatta o poset dosyalarin ustun falan icindeki belgenin ne oldugunu bile yazmistim.Dikkatli olun bence bu dosyalari hazirlarken, cunku ilerde vize basvurus yaparkende bu sekilde belgeler isteyecekler sizden.

hepinize bol sanslar, seneye isvec de gorusmek uzere :)

Anonymous said...

merhabalar...biz arnavutluktan, turk koleji bitirmis iki orenciyiz. isvecte master programlarda online olarak bas vurduk ve simdi son dokumnlari hazirliyoruz. size bazi sorularimiz var, umariz ki yardimci olacaksiniz.

toefl isi bizi cok zorluk cektiriyor. nasil gonderecegimizi bilmiyoruz. zarf ile gonderilir mi?

biz hukuk ve gazetecilik bolumlerde bitirmis ogrenciyiz, bu konuda master kazanma sansimiz var mi? yoksa IT, ve Science gibi dalilarda bitirmis olanlari mi seciyorlar?

online ile toefl puanlari istenilirse bu nasil yapilir ve ne kadar zaman alir?

son soru, dokumanlari studera'ya GONDERECEGIZ. o zaman "general requirements" butun masterleri icin bir kopyasi yeter mi yoksa her master icin ayri ayri yapilir?

saygilarimizla cafer ve rigels...

Alper Celik said...

merhaba xhaku

tabiki elimden geldigi yardimi yaparaim ne demek :))

toefl isinden baslayalim; ben basvurdugumda butun okullara tek tek usa dan her bir belge icin 15 dolar falan odeyerek tek tek yollatmistim, ama su anda sanirim sistem degismis o yuzden belki siz 1 tane o studera.nu ya yollasaniz yeterlidir, bence bunu bi mail atip onlara sorun

hangi bolume basvurdunuz master icin? hukuk ve gazetecelik bitirip software engineering bolumune basvurduysaniz biraz zor alirlar ama heralde kendi bolumunuze basvurmussunuzdur?

toef score larini siz kendiniz degil, usa dan toefl merkezinden yolaltin bunu zaten toefl a girince 3 tane falan bedava yollatma hakkiniz olmasi lazim, ordan yapabilirsiniz

studera sizden ne istiyor onlari ben bilmiyorum. ben daha cok isvec de hayat nasil, ortam nasil falan o konularda aslinda yardimci olabilirim. Bu tur diplamatik seyleri benim bilmem biraz zor, o yuzden okullarinizla yada studera ile konusun bence.

hadi bol sanslar, umarim kabul edilirsiniz

Anonymous said...

selam arkadaşlar!!!
mesela studera.nu dan 6 tane master başvurusu yaptığımızı düşünelim.
her bir belgeden 6 tane mi hazırlamamız gerekiyor???
yoksa sadece niyet mektubundan mı 6
tane hazırlıycaz ??
bu konuda bilgisi olan lütfen yardım etsin.
bunu soruorum çünkü sitede one set of documents is sufficient yazıo.
bu arada Alper boyle bir site kurduğun için çok teşekkürler,bu konunun konuşulduğu bulabildiğim tek yer burası :)

Alper Celik said...

merhaba satlas
arkadaslar bu sene basvurularinizi studera.nu uzerinden yapiyorsunuz, ben gecen sene boyle yapmamistim o yuzden bu tur sorularinizin cevabini bilemiyorum. En iyisi siz bu tur administrative sorularinizi eb iyisi yetkili birilerine sorun. Ben sadece isvec de hayat, okul, ortam, ve kendimce tavsiyelerde bulunabilirim, teknik seyleri bilemem, o yuzden sizi yaniltmis olmayim :))

Anonymous said...

selam Alper tekrar!!!
başvuru belgeleriyle ilgili 2 şey kafama takıldı.
1)kimlik fotokopisi istiyorlar.
ben ehliyet fotokopisini göndermeyi düşünüorum,üstünde zaten ingilizce çevirisi de olduğu için. kimlik fotokopisinin de noterden filan tasdik ettirmem lazım mı?? geçen sene sen bu sorunu nasıl hallettin?
2)8 tane programa başvuru yapacağım.ama başvuru ücreti filan göremedim hiçbiyerde.herhangi bir başvuru ücreti ödeyecek miyiz ??
sen böyle bir ücret ödedin mi ?

Alper Celik said...

slm satlas
Bu ilginc sorular nerden geldi aklina :)) basvuru ucreti diye birsey yok benim bildigim, master'a basvurmak icin basvuru ucreti odedigin bir ulke ben dah once duymadim ?

kimlik neden istiyorlar ki ? pasaportun fotokopilerini yollamadin mi zaten ? nufus cuzdani falan ben pek bu tur isleri anlamam arkadaslar :)) bu tur kayit, okul, bolumle iligli seyleri kendi bolumlerinize sorasin daha iyi olur ben sizi yaniltmayim

Anonymous said...

şu ana kadar birşey yollamadım :)
tüm belgelerimi tamamlayamadım,sürekli final sınavlarım varda:)
ama bir hafta içinde göndericem tüm belgelerimi.Elektrik-elektronik mühendisliğinde 4. sınıfım.başvurduğum tüm master programları software üzerine,sence kabul edilme gibi bir şansım var mı?
not ortalamam da çok yuksek değil,2.70 civarlarında.

Alper Celik said...

hehhee :))
hadi bakalim, umarim kabul edilirsin.Bu sordugun sorularin cevabini zaten yazdim yazimda...ordan okuyabilirsin :))

Anonymous said...

ya ben de aynı durumdayım pasaport fotokopisi notere onaylatılacak mı? 50 ytl yaw .. :S

Alper Celik said...

slm burak

ben gecen sene oyle birsey yapmadim, zaten pasaport ya bu daha neyini onaylatacan :)) ?
Pasaport fotokapileri yeter arkadaslar daha ne olsun, pasaport numaran, herseyin yaziyor zatren bence yeterli olur...
ama tekra tekrar soyluyorum bu tur konularda siz yinede yetkili kimse ona sorun...
ama bizden oyle birsey istemediler, sizdende isteyeceklerini sanmiyorum

Anonymous said...

merhabalar Alper...

ben 2009 haziranda AOF işletmeden mezun olacagım.Ingilizcem iyi seviyede bu arada toefl ı alıcam.Sanırım en gec subat 2009 gibi falan basvuru yapılıyormus.Yani sorum sudur ki,mezun olmadan yapıyoruz butun basvuruları falan dimi?cunku okul bittikten sonra hemen gitmek istiyorum agustos ta zaman kaybetmeden...
Bu arada Gokhan ın da blog u okudum.Super olmus valla.Bi de şey kafama takıldı,amatör futbolcu lisansım var bi artısı olur mu?

Alper Celik said...

slm caner
amator futbolcu lisansin, sadece CV inde extra bir sey olarak durur. master icin hic bir katkisi olmaz bence :)
okul bitmeden yapabilirsin tabiki basvurularini sorun olmaz, kabul edilirsende hemen o yaz agustos-eylul gibi gelirsin isvece.
hadi bol sanslar

Anonymous said...

selamlar Alper,
Elimde yurtdışına çıkışı Mart 2007 de bitmiş ve temditi yapılmamış bir pasaport var. Bunu master başvurularında istenen kimlik için kullanabilirmiyim? Yoksa illaki harç parasını ödeyip temditini yaptırıptamı göndermeliyim.?
Bilen varsa lütfen bi cevap verebilirmi? Şimdiden Teşekkürler.

Alper Celik said...

slm hasan53
bende gecen sene ayni durumdayim, uzatmadan o hali ile yolladim fotokapilerini.Nasi olsa uzatinca bile pas. numaran falan degismeyeek onemli olanda o numaralar sonra uzatirsin vize alirken. Vize alirkende okulundan ogrenim icin yurt disina gittigine dair belge alirsan uzatmak icin harc parasi vermek zorunda degilsiniz buda aklinizda olsun arkadaslar

Anonymous said...

Herkese Selam,
Ben de daha yeni yolladim belgelerimi studera.nu'ya.
1-Pasaport koypasi yerine Formul A yolladim, nufus mudurlugunden aldım, üstünde 5 dilde aciklama var, Fransa bu belgeden istemişti gecen sene, copy of passport OR other doc. of identification denince yolladım umarim kabul edilir.
2- Bu arada basvuru parası falan yok, letter of intent ve recomendationlar haricindeki herseyden 1 kopya, digerlerine isterseniz genel bi inent mektubu icinize sinmezse ayrı ayrı yazabilirsiniz.
3- Bu arada onemli bir ayrıntı, Studera.nu'nun adresi FE1 ile baslayan adres bir posta kutusu ve DHL gibi bir ozel kurye ile yollayacaksanız onlar posta kutusuna gonderi yapmıyorlar, sokak adresi olarak Ulriksforks 420, SE-833 93 Stormsund SWEDEN'ı kullanın, benim belgelerim iletildiğine dair resmi email aldım VHS'den, bu soylediğim adrese yolladım.
Herkese bol şans, bu arada ortalaması iyi olmayan arkadaslar merak etmeyin benim 2,35le kabul edilen, hatta 2,5 ortalamayla İsveç Enstitütüsünden burs alan arkadaslarım var gecen senelerde.

Anonymous said...

bana verlen adreste SE-833 83 STRÖMSUND SWEDEN war.93 değil yani??yanlışmıyım??yani o zaman tam adres
University Studies in Sweden
Ulriksforks 420
SE-833 83 Strömsund
SWEDEN
mı olacak??

Anonymous said...

bir de son bir soru..benm kth da başvuracağım program thesis proposal istiyo.peki bu thesis proposal okulamı gönderilecek yoksa studera.nu daki adresemi..studera.nu da şöyle bir not düşülmüş In case the specific entrance requirements stated by the university and/or the department include a thesis or an essay, those are to be sent to the university directly..bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sewinirim

Anonymous said...

Merhabalar,

blogunu yeni görmüsüm. Bende 2004den beri KTH da gezip duruyorum. ;) Derslerinde basarilar.

denizo said...

lotus merhaba,

kth'da benim basvurdugum bolum de thesis proposal istiyor. konu hakkinda aciklama yapmalari icin mail atmistim, bana bir pdf dosyasi gonderdiler. icindekileri copy paste ediyorum, umarım yardımcı olur:

Directions for supporting documents
(if requested by the selected programme)
LETTER OF MOTIVATION/ AUTOBIOGRAPHICAL STATEMENT
Enclose a letter of motivation for the chosen programme. The letter of motivation is an important
document, and is intended to explain the reasons you have chosen the programme at KTH, and what you
hope to gain from it. Include a short autobiographical statement covering the development of your
academic and professional pursuits, your current activities, and the relevance of your academic,
professional, and other related experience to your proposed study at KTH. A well written letter of
motivation will focus on yourself, and describe points that explain, in your own words, why you want to
further your studies in your chosen programme, and how your interests and skills will contribute to your
success in the programme, and to your future career. For example, why are you interested in your chosen
programme? What are your career intentions and why are you interested in pursuing those career choices?
What accomplishments in your academic, professional, or other related experience are you most proud of
and why? How would a Master’s Degree in your chosen programme help you fulfil your future plans?
Your letter of motivation should not exceed 500 words (no more than one page), and must be written in
English.
CURRICULUM VITAE (C.V.)
Your C.V. is intended to clearly and concisely outline your educational and professional history. The C.V.
must be written in English, and should provide information about your own academic background,
including upper secondary education, work experience, computer literacy, activities, and other facts that
list important achievements and attributes, such as degrees, awards, special knowledge and skills, or
publications. Please list the most recent events first. Your C.V. should also list the contact information of
your references. There are many excellent guides to writing a good C.V. available on the internet that can
help when deciding what information is appropriate to include on your own C.V., and how to organize it
and state it clearly.
LETTERS OF RECOMMENDATION
Two letters of recommendation may be required to be submitted with your application. Please ask your
referees to be specific and detailed in their explanation of why you would be a good choice for admission
into the Master’s Degree programme, and if possible to describe facts about you that support their view.
If possible, one letter should be from an academic referee who knows you well, and the other from a
person who has known you in a working environment. The letters should include full contact details for
the referee, including post address, e-mail address, telephone and fax numbers, as well as an indication of
their relation to you. Please attach both letters to this application. If the letters are in a language other than
English, a translation is required.
THESIS PROPOSAL
Carefully formulate a brief preliminary thesis proposal based on your interests and view on your subject
field. If you are admitted to a programme you will have the opportunity to choose another thesis topic.
Your statement should not exceed 500 words (no more than one page). The thesis proposal must be
written in English.

Anonymous said...

Merhaba
Ben de isvecte master icin basvuruda bulundum ve evraklarimi gonderdim. Vhs den dokumanlarin ulastigin dair emailim de geldi. Fakat suan accountuma girdigimde application statumun unqualified oldugunu goruorum. TOEFL ve 180kredilik calismamim eksik olması sebep olarak coursun altinda aciklanmis. Isın ilginc tarafı eksik denen herseyi gondermis olmam. Acab hala under assessment durumunda oldugu icin mi sayfa bole gozukmekte? eger bu sayfa update edilmemisse sorun degil fakat suan panik icindeyim. pre evaluationdan elenmek istemiorum direkt. bir hata var kesinlikle. sitenin kontak kosesinden derdimi anlattim ama daha cevap gelmedi. napmaliyim sizce fax nosu ,teli vs bulamadim

denizo said...

Herkese belgeleri ulastigina dair bir mail geldi mi? cunku bana oyle birsey ulasmadi, ve kurye takibine gore belgelerimin ulasmis olmasi gerekiyor. yoksa henuz sira bana gelmedigi icin mi haber verilmedi???

Anonymous said...

bu 180 kredilik çalışma olayı nedir??mesela bizde maksimum alacağım kredi okulu bitirsemde 148olacak.şimdi de son dönemde olduğum için 130 da.sistem faklıysa o farkı kim çözecek..biz mi?yoksa isveç mi okulu arayacak?
cewap gelirse göndermiş arkadaşlardan sewinirim

Anonymous said...

Bugun VHSden cevap geldi missing requirementslarla ilgili. Aslinda cevap diyemeyecegim cunku yuvarlak aciklamalar yapmis adam. sadece beklemem gerekitigini dunyanin heryanindan binlerce basvuruyla ugrastiklarini soyluyor.
Yani isleri basindan asmis durumda kimse tinlamaz 15 subata kadar. buarada kredi olayinda sorun cikmamasi gerek cunku TR de herhangi bir 4 yillik lisans programi 180 ectse esit sayiliyor. Ama bazi programlarin secim kriterlerine baktigimda onceligin mezun adaylara verilecegi belirtilmis daha sonra son sinif ogrencilere sans verilecegine deginilmis. Misal Malardalendaki IT Management programi gibi.
Bugun ogleden itibare hesaplara girisi engellemisler, az once girmeyi basardim gene degisiklik yok durumda. Merakal bekliyorum hatalari duzeltirler umarim

Anonymous said...

Arkadaslar ayni problem bende de mevcut,yrni beklicem ...

Requirements not fulfilled.:

Engelska B och examen på grundnivå/180hp/motsv alternativt undantag för pågående studier

Anonymous said...

ARKADASLAR LUTFEN COK ACIL YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM.BELGELERINIZI GONDERDIGINIZ YERIN TAM ADRESINI YAZABILIRMISINIZ..BUGUN UPS ILE BELGERLERIMI GONDERMEYE GITTIGIMDE BANA ADRESIN YANLIS OLDUGU(POSTA KODU)SOYLENDI.KULANDIGIM ADRES SUYDU
University Studies in Sweden
FE 1
SE-833 83 Strömsund
SWEDEN
LUTFEN TEYIT EDIN YOKSA BASVURURALARA GEC KALACAGIM

Alper Celik said...

slm lotus;
https://www.studera.nu/english/studeranuinenglish/advancedlevelmaster/applicationprocedure.1199.html
bu adrese baktim ben az once; ordaki adres:
Address: University Studies in Sweden
FE 1
SE-833 83 Strömsund
SWEDEN


yani bu adreste bir hata olmamasi lazim, sen direk yolla bence, gec kalmasin belgelerin.hadi bol sanslar

deniz said...

taşekkürler verdiğin bilgiler için,başarılar

deniz said...

teşekkürler verdiğin bilgiler için başarılar

Anonymous said...

slm lotus,

Bende ups ile gonderdim. Ups, fedex ve bazi diger firmalar posta kutusu belirten adresleri kabul etmiyorlar.Alternatif olarak bu adresi kullanabilirsin:

Itella AB/Antagningen
Ulriksfors 420
833 93 Strömsund
Sweden

Ben bu adrese gonderdim ve belgelerimin ulastigina dair ups ten bilgi geldi.

Benim problemim de su arkadaslar vhs den belgelerimi aldiklarini belirten bir e-mail gelmedi. E-mail alan arkadaslar lutfen belirtebilirler mi gonderi yaptiklari firma belgelerinin ulastigini soyledikleri gunden kac gun sonra vhs den e-mail aldilar?

Anonymous said...

slm diab,
oncelikle tesekkur ederim cevap icin peki senin bu adrese nerden ulastigini ogrenebilirmiyim??sitede sadece bnm yazdiklarim war cunku

Anonymous said...

tekrar mrb lotus,

Adresi Lund Universitesi'nden aldim ayrica Umea Universitesi'nde de ayni adres mevcut. Zaten bu universitelerin sitelerinde FE-1 li adreste problem cikarsa daha once verdigim adrese yollanabilecegi acikca belirtilmis. Adreste ki Antagningen basvuru departmaninin adi Itella AB/Antagningen yerine University Studies in Sweden da desen ayni yere gidecek yani. Adres konusunda bir problem yok kisacasi.

Vhs den mail alan arkadaslardan rica etmistim kac gun sonra mail geldi belirtirler mi diye. Ses cikmadi. Ben de vhs ye e-mail gonderdim cevapta bir haftayi gecer demisler..

Ama arkadaslar yine de ayrintilari paylasalim lutfen..

Anonymous said...

Slm diab,
Kargo firması belgeleri VHS'e teslim ettikten 5 gun sonra bana email geldi. Gerci ben ocak 20 gibi yolladım, simdi yogunluk nedeniyle daha uzun surebilir. Bu arada benim belgeler Ulriksfors 420 ile baslayan adrese teslim edildi, oyuzden adresle ilgili endisen olmasin

Anonymous said...

Tesekkurler ophy...

Anonymous said...

Bana da kargo ulastiktan 2 gun sonra email geldi. Yanliz deadlinedan tam 1 ay once gondermistim. Suan yogun donemde oldukları icin hemen donemeyebilirler tahminimce

Anonymous said...

Buarada birsey sormayi unuttum. Studera'da documents bolumunde butun belgelerin official lang. da olması gerektigi ve yeminli tecuman tarafından cevrilmesi gerektigi yaziyor.
Ben buna uymadim acikcasi cunku mezun oldugum fakultenin egitim dili ingilizce, dolayısıyla transkriptlerim, diplomam ve lisans egitimimi %100 ingilizce gordugume dair belgemi direkt ingilizce olarak aldim. Kimlik belgemi de nufus mudurlugunden 5dilli dogum belgesi olarak aldim. Yani hicbir belgemi tercumana cevirtmedim, zaten kurumlardan ingilizce olarak aldigim icin.
Herkesinki nasil?
Bir de hesabimdaki on degerlendirmede basvurum unqualified olarak ayni gozukuyor.
Hesabina giris yapanlar sizinkiler ne durumda? unqualified gozuken varmi baska? oyle gozukmesinin bir sebebi belgelerin tercuman tarafından cevrilmemesi olabilir mi sorusu aklıma geliyor. Benim durumumda olan arakdaş var mi acaba?

Anonymous said...

@anonymous
Ben de ingilizce transcripti okuldan aldıgım gibi yolladım, pasaport yerine dogum kaydı yolladım, bir tek diplomamı tercüme ettirdim.Şu an application in process diyor, yani belgelerin geçmiş olması lazım. Tek sorun Toefl almamandır, ingilizce eğitim almak çoğu durumda Toefldan muahfiyet için yetmiyor maalesef,illaki ABD,Canada, Ingiltere gibi resmi dili ingilizce olan bir ülkede en aşağı 3 yıl eğitim görmen gerekiyor. Follow application sayfasındaki mesajlarda neden unqualified olduğunun yazması lazım. Gerçi ben mesajlarımı nedense açamıyorum, 16 mesajım var hiçbiri açılmıyor. Diğerlerinde mesajlarını açabilen varsa nasıl yaptıklarını yazarlarsa sevinirim.

Anonymous said...

TOEFL'imi zaten gonderdim + birde egitimimi ing aldigima belgeyi ek olarak fazladan gonderdim. 2gun once hesabim acildi ve 8 basvurumun hepsi de in process olarak gozukuyor ve altinda da admissions officeden gecmistir basvurdugunuz okullara belgeleriniz godnerilmistir diyor.oleey yuppi diyoruz bu durumda. darisi basiniza

devrim umut said...

selamlar..
malmö'de master yapmaya basladim.. bi on gun oldu henuz oda isini cozebildik.. sira geldi is bulmaya. su gazete dagitma isini nerden buldun abi sen? :)

Alper Celik said...

selam devrim,
yaa ben pek tavsiye etmem o isi, acayip kotu hemde parasi cok cok az :)) ve moral bozucu.
Benim o gazete Stockholm de haftalik cikan bir gazeteydi, malmö de belki baska gazeteler vardir.Bi oralardan sor, ben Stockholmdeyim, malmö yu cok bilmiyorum.
Hadi basarilar

devrim umut said...

olsun abi bir yerden baslayalim.. sokak arasi kebapcilarinda calismaktan iyidir, hem spor niyetine.. :) irish pub bile isvecce istedi, bi de ben sosyoloji mezunuyum, zor yani. gidip gazetelerin burosuna basvuruyosun herhalde..? sanirim elde CV kopenhag'ta da tur aticaz bu hafta sonu

Anonymous said...

Böyle bir blog için teşekkürler...

Master başvurusu hakkında bişey sormak istiyorum bilgi sahiplerine. İsveç'teki programlara başvuru tarihleri güz ve bahar yarıyılları için tek midir?Sanırım güz 2008 için şubat 15 son başvuru tarihi idi.Yaz için,eğer varsa, nedir?

Teşekkürler

Anonymous said...

Böyle bir blog için teşekkürler...

Master başvurusu hakkında bir soru sormak istiyorum bilgi sahiplerine. İsveç'teki programlar için başvuru tarihleri tek midir? Güz 2008 için sanırım son tarih 15 Şubattı. Acaba yaz yarıyılı için bir tarih var mı,varsa nedir?

Diğer sorum da İsveç'teki master programlarının 2009 yılı itibariyle ücretli olcağına dair söylentiler var acaba doğrumudur dersiniz?

Alper Celik said...

slm şenol,
yaz yari yili icin tarih varmi ben bilmiyorum. Bilen birileri cevaplarsa cok sevinirim. Diger konuda isvec de master parali olacakmi, ben son 1-2 senedir surekli duyuyorum bu konuyu ama bence daha net birsey yok, o yuzden ben olmayacak diye dusunuyorum.Ama parali hale gelirsede bilemem, ben sadece resmi bisey duymadim onu soylemek istedim.

denizo said...

Selam Alper ve Senol,

Oyle saniyorum ki Isvec'te eger master veya bachelor yapmak istiyorsan summer term'de baslayamiyorsun. Ya Spring ya da Fall donemlerinde baslayabilirsin. Dediginiz gibi Fall 2008 icin basvurular 15 Subat'ta sonlandi, fakat Spring 2008 icin bildigim kadariyla Agustos ayinda olacak basvurular.

Fakat eger Turkiye'de hali hazirda okuyorsan ve Isvec'teki bir universitenin yaz okuluna gidip bir-iki ders alip Turkiye'deki universitende saydirman mumkun. Bunun icin studera.nu'da bir tarih goremedim, fakat ilgilendigin universitelerin web sayfalarini arastirmani oneririm. Bir de kendi okulun bu dersleri sayacak mi diye kendi okulunda da ilgili kisiyle gorusmeni oneririm.

Umarim yardimci olabilmisimdir...

denizo said...

Bir de Isvec'teki okullarin parali olmasina dair konusmalar uzun zamandir var. Ben gecen sene Isvec'te Erasmus ogrencisiydim ve oradakiler bana eger basvurursam 2008 icin para odemem gerekebilecegini, boyle bir yasanin cikmak uzere oldugunu soyluyorlardi. Fakat boyle birsey olmadi ve su an da heralde 2009 icin ayni soylentiler mevcut. Bildigim kadariyla birkac yil once butun Iskandinavya'da parasizken aralarinda bir karar alip tek tek bu yasayi cikarmaya basladilar, mesela su an Danimarka'da parali bizim icin. Isvec hukumetinin de boyle planlari oldugu dogru ama ne zaman gerceklesir bilinmez, o yuzden herhalde kapagi ne kadar erken atsak kardir diyorum :)

denizo said...

Merhaba,
kusura bakmayin bin tane mesaj attim ama su anda isine yarayacak olan linki buldum:
http://www.si.se/templates/CommonPage____4008.aspx
Swedish Institute Summer University 2008 basligi altinda gerekli bilgiler var. Son basvuru da 31 Mart'mış.
Kolay gelsin!

Anonymous said...

Tekrar merhabalar herkese.
ben basvuru yapan arkadaslarima soruyorum ozellikle.studera.nudaki sayfamda hala application im 'not processed' gozokuyor.ayni durumda olan var midir??

Anonymous said...

Merhaba,

Vhs den belgelerimin tam olduguna ve universiteye gonderildigine dair e-mailim gelmesine ragmen benimde studera.nu daki kisim hala 'not processed'. Muhtemelen cok fazla basvuru olmasi nedeniyle bu sekilde oluyor. Yakinda studera.nu da guncelleme yapilir.

Unknown said...

benim de basvurum ayni durumda. ben direk studera.nu daki adrese gonderdim belgelerimi 13 şubat gibi. henüz mail gelmedi VHS den belgelerimi aldiklarina dair. bu durumda not processed yaziyor sanirim. studera.nu daki adrese gonderip de belgelerinin ulastigina dair mail alan arkadas var mi hic?

bir de not qualified olan arkadaslar neden not qualified olduklarini yazabilirlerse bizi aydinlatabilirler.

denizo said...

Benim belgelerimin 1 Şubat'ta onlarin eline gecmesine ragmen bana 21 Şubat'ta belgeleriniz elimize gecti maili geldi. Ben de cok endise ettim hatta kargo sirketini arayip birkac kere teyit ettirdim teslim edip etmediklerini. Herhalde cok yogunlar. Benim basvurum studera.nu'da "application in process" statusunde gozukuyor.

Unknown said...

deniz,

peki sen studera.nu daki PO adresine mi gonderdin belgelerini. yukarida bazi arkadaslar fiziksel baska bir adres oldugundan söz etmişler. ben direk studera.nu daki adrese gonderdim belgelerimi.

Anonymous said...

Merhaba,

Arkadaşlar daha önecki soruma cevap verdiğiniz için sağolun.
studera.nu sayfasında hala autumn 2008 için başvuru seçeneği hala bulunuyor.Denemedim fakat hala buradan başvurular alınıyormu bilgisi olan varmı? Yoksa bu seçenek "late application" tarzında bişeymi yani belgesini tamamlayamayanlar için mi?

Herkese iyi günler!

Unknown said...

senol selamlar,

evet hala basvuru yapabiliyorsun ancak late application olarak degerlendiriliyor. yani tum yerlestirmeler yapildiktan sonra bos kalan kontenjanlar olursa ya da yedek listelere ogrenci alimi icin late application lar degerlendiriliyor diye biliyorum. yine de denemekte fayda var bana kalirsa.

iyi sanslar

Anonymous said...

Selamlar,

Arkadaslar eger ıngılızce egıtım veren bir üniversiteden mezun olduysak yinede toefl almamız şartmı?

Alper Celik said...

Eger full ingilizce okuduysan universitenden bir yazi al, okulun egitim dili ingilizcedir diye, o zaman TOEFL a girmene gerek yok. cogu okul kabul ediyor, ama istisnalar varsa onlari bilemicem

Anonymous said...

Merhaba! Ben de bu sene Lund Universitesi'nde master yapmak için başvurdum. Belgelerimi UPS ile ITELLA AB/ANTAGNINGEN ULRIKSFORS 420 83393 STROMSUND adresine gönderdim alalacele ve UPS kurye takip sistemine göre 13 Şubat 2 buçuk gibi teslim edilmiş, Lena Lindman isimli biri tarafından teslim formu imzalanmış görünmekte. 'Delivered'ı okuduktan sonra rahatlamış ve sevinmiştim ama 15 gün oldu ve belgelerin ulaştığına dair mail gelmedi. Bugün akıl edip studera'ya girdim ve başvurumun yanında 'not processed' ibaresinin gördüm. Şu anda üzgünüm, acaba bir aksilik mi var diye korkuyorum. O kadar uğraştım o recommendation letter'ları alabilmek için ve seneye orada okumanın hayalini kurduğumu da itiraf etmeliyim ama acaba başvurum ulaşmadı mı, yoksa başka bir şey mi oldu? Gayet güzel üniversite son sınıfta okuyan, fena da sayılmayacak bir öğrenciyim. Şu saatten sonra ne yapabilirim sizce? Yoksa elde olan tek şey beklemek mi? Derdim haber verilmemesi; hiç bir ileti gelmedi, sayfamda da hiç bir açıklama yok. Çok yoğun olduklarından mıdır? Yeterli görülmemekten değil de saçma bir aksilikten elenirsem çok üzüleceğim...

Anonymous said...

Mrb seda,

Merak etme ben bir aksilik oldugunu dusunmuyorum. Benim belgelerimin ulastigina dair vhs den e-mail almam 3 hafta kadar surmustu.Seninde belgelerin 13 unde ulastigina gore kisa bir sure icerisinde e-mail alirsin. Bence bu konuda endise etme.

Benim de sorum su arkadaslar, vhs den belgelerinin ulastigina dair e-maillerini alanlar arasinda su tarih itibariyle basvurusu halen 'unqualified' olan ve bir turlu 'in process' olamayan var mi?

Unknown said...

Selam arkadaşlar!!!
ben de herkes gibi merakla confirmation mail bekliodum studeradan ve bugün aldım.Belgelerim onların eline 11 şubatta geçmişti.Yani endişelenmeyin arkadaşlar ben de yaklaşık 23-24 gün bekledim.
Umarım kimsenin belgelerinde bi sorun çıkmaz,herkes istediğe yere kabul olur :)

Anonymous said...

Merhaba,
Ben, toefl sonuçlarını gönderten arkadaşlar nereye gönderdiler diye merak ediyorum, bilgi veren biri olursa sevinirim teşekkürler..

Anonymous said...

TOEFL sınavına kayıt olurken sonuçlarınızın hangi kurumlara gönderilmesini istediğinizi işaretliyorsunuz. Böylece sonuçlar TOEFL tarafından direk o kuruma yollanıyor. Sanırım VHS'nin kodu 9520 idi.

Anonymous said...

studera.nu daki sayfasinda apliication in process olupta, vhs'den mail almayan arkadas var mi?cunku benm durum aynen boyle..bir de application in process okula gittigi anlamina mi geliyor.yardimci olabilirseniz sewinirim

Anonymous said...

merhaba,

belgeleri 11şubatta
FE-1 SE-833 83 adresine DHL ile gönderdim. öğrendim ki DHL bu adrese isveçteki yerel bi kargo şirketi aracılığıya gönderi yapabiliyormuş ve bu durum 2günlük bir gecikmeye neden olabiliyormuş. sitede başvurum hala underassessment görünüyor. ayrıca
"specific requirements not fulfilled" nedeniyle "unqualified" görünüyorum. sizce bu durum neden kaynaklanıyordur? belgelerim geç ulaşmış olabilir mi?
aranızda yukarıdaki adrese DHL ile gönderip sorun yaşayan arkadaşlar var mı?

şimdiden teşekkürler :)

Anonymous said...

merhaba,

belgeleri 11şubatta FE-1 SE-833 83 adresine DHL ile gönderdim. öğrendim ki DHL bu adrese isveçteki yerel bir kargo şirketi aracılığıya gönderi yapabiliyormuş ve bu durum 2günlük bir gecikmeye neden olabiliyormuş. sitede başvurum hala underassessment görünüyor. ayrıca
"specific requirements not fulfilled" nedeniyle "unqualified" görünüyorum. sizce bu durum neden kaynaklanıyordur? belgelerim geç ulaşmış olabilir mi?

aranızda yukarıdaki adrese DHL ile gönderip sorun yaşayan arkadaşlar var mı?

şimdiden teşekkürler :)

Anonymous said...

merhabalar,

benim toefl sonucum 3 martta elime ulaştı.sınava kayıt yaptırırken bir örneğin de vhs'ye gönderilmesini belirtmiştim.başvurduğum okul dil sonuçlarını 15 marta kadar kabul edeceğini söylüyor.ets sonuçları seçtiğimiz kurumlara da aynı tarihte mi yolluyor? vhs'ye üç mail atmama rağmen dil belgemin ellerine ulaşıp ulaşmadığına dair bir bildirim alamadım ve bu konuda sürekli paranoya yapıyorum.

Anonymous said...

merhaba Bilge!
benim de 4 seçimimde aynı şekilde unqualified yazıo..benim 2 tahminim var;birincisi bölümlerin studeradan farklı olarak istediği özel belgeleri göndermemiş olmamız...ikincisi ise belgelerimizin ilk kontrolleri sonucunda niteliklerimizin yetersiz bulunması...

Anonymous said...

merhaba,

linköping üniversitesinin web sayfasında bununla ilgili şöyle bir bilgi buldum:

The specific requirements will be assessed as not fulfilled if:

* the average grade is in the lower third of the grading scale used in the country where the degree was awarded, i e grades have to be above average/pass level (equivalent to the Swedish grade “G”).
* the degree does not qualify for admission to equivalent master’s programmes in the country where the degree was awarded.

eğer 'spesific requirements' bu kriterleri karşılıyorsa benim başvurumda bir sorun çıkmaması lazımdı. umarım yoğunluktan dolayı böyle bir sorun çıkmıştır ve en kısa zamanda düzeltilir.

Unknown said...

merhabalar,

ben de 2008 şubat ayı için başvuru yapmayı düşünüyorum. Ancak benim için en önemli konulardan birisi maddi imkanlar. İsveçle ilgili okuduğum yazılarda öğrencilere geçimlerini sağlayabilmeleri için çalışma izni verildiği söyleniyor. Ama bu çalışma izni için belirli bir saat sınırı var mı?yani haftada mesela 20 saatten fazlasına izin verilememesi gibi bir durum söz konusu mu? ya da üniversiteye kabul edildikten sonra bir yandan paralı staj yapılması zor mu? almanca işletme mezunuyum ve okurken çalışabilmeyi umuyorum..

şimdiden teşekkürler

Anonymous said...

18.03.08 itibariyle hala studera.nu'da not processed gozuken ya da VHS'den mail almayan var mı acaba? yoksa bu konuda tek miyim?

Anonymous said...

Belgelerin başvuru ofisine ulaştığının maili konusunda arkadaşlar haklı çıktı, hem teşekkür ederim hem de başkalarına yardımcı olmak isterim. 13.02.2008'de kargo şirketinin teslim ettiği belgelerimin ellerine ulaştığını belirten maili 12.03.08 tarihinde aldım. Yani ben de 24 gün, hatta daha fazla beklemiş oldum. Başvurum studera'da halen not processed gözüküyor ancak o ibarenin de değişmesinin bir süre gerektirebileceğini tahmin ediyor ve sakin olmaya çalışarak bekliyorum. Benim de elime çok yeni geçtiğinden söylüyorum; korkmaya gerek olmayabilir ve bugün yarın belgelerinizle ilgili mail size ulaşabilir. Hepimiz için her şey yolunda gider umarım...

Anonymous said...

Arkadaslar, ayni universiteden 2 basvuru yaptim.Hesabima girdigimde Merit Rating kisminda her ikisi icinde 959 rakami gozukuyor. Diger basvurularim hala in process gozukuyor.Bir baska arkadasimla ayni tercihler icin ayni durumda gozukuyoruz. Bu sayinin siralama mi yoksa puan mi oldugunu anlamadik acikcasi.Sayfanin en alt kisminda gelen 12 mesajimiz var.Onlari da da acamiyoruz. Belki bir aciklamasi vardir orada ama acilmadigi icin bilemiyoruz.Benzer bir durumda olup bu konu hakkinda bilgisi olan var midir?

Anonymous said...

mesajlari acamama sorunu bende de var. siteyle ilgili gecici bi sorun oldugunu dusunuyorum. yabanci sitelerde de benzer sikayetleri okudum. tahminim su ki mesajlar kismi basvurular degerlendirmeye alinir alinmaz aciliyor ve degerlendirmeler yapildikca icleri dolduruluyor.

Ben evraklarimi 12 subat'ta yollamistim ve ancak bugun application in process ibaresini ve acamadigim 16 mesajimin oldugunu gordum. Evraklarin 15 subat'ta ulastigini farzedersek 40 gun beklemis oldum. Basvurusu hala isleme konmamis arkadaslar varsa iclerini ferah tutsunlar.

Merit rating'e gelirsek, ben henuz o asamaya gecemedigim icin saglikli bi yorum yapamayacagim :). Ama arkadasinizla ayni degeri goruyorsaniz bu muhtemelen siralama degil degerlendirme puanidir.

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar,

Sonunda sayfamda 'unqualified' olan tüm başvurularım 'application in process' olarak görünüyor, sanırım bu -TOEFL sonucum dahil- tüm evrakların ellerine ulaştığı anlamına geliyor. Eğer basvuruları hala 'not processed' olan arkadaşlar varsa panik yapmasınlar, çok büyük ihtimalle bugün yarın onların da değişir. Ama yabancı forumlarda VHS'ye telefon açmanın süreci hızlandırabileceğini okumuştum, denemekte fayda olabilir. En azından 'unqualified' görünenler sorunun tam olarak neden kaynaklandığını öğrenebilirler.

Anonymous said...

Adres konusunda hala şüpheli olanlar için:

http://www.lumid.lu.se/html/application_information.aspx

http://www.lumes.lu.se/html/application.aspx

Anonymous said...

Yine de şüphesi olanlar için :)

http://www.umu.se/studentcentrum/iao/faq.html

Anonymous said...

Arkadaşlar merhaba,

Ben de bu sene İsveç'e yüksek lisans başvurusu yaptım.Belgelerim 14 şubatta adrese ulaştı. Şu anda bazıları application in process olarak görünüyor ve bir başvurum da sonuçlanmış olsa gerek, SG kısmında bir kod ve MR kısmında da rakam görünüyor. Bu rakam neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı?

Teşekkür ederim

Anonymous said...

merhaba,

yabancı forumlarda yazılana göre numaraların değerlendirme sonucu veya puanlamasıyla bir ilgisi yokmuş,dolayısıyla endişe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

benim sorunum sayfadaki mesajlarla ilgili,basvurduğum programların altında ikişer mesaj gönderildiği yazıyor ama nedense mesajların başındaki noktadan başka bir şey görünmüyor. aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar, bu duruma nasıl çözüm buldunuz? ben çıkış belgemin sorun çıkarmasından korkuyorum, birinci tercihimin admin'i onun bir ön sertifika olduğunu söyledi ama mezun olduğum universite asıl diplomaları 3 seneden önce basmıyor ve başka ülkeledeki okullara başvuran arkadaşlarım hiç sorun yaşamadan kabul aldılar. acaba diploma yerine çıkış belgesi (graduation certificate) gönderip problem yaşayan var mı?

Anonymous said...

Mesajlarin gorunmemesi genel bir sorun. Hatta sorun bile denemez cunku basvurularin isleme konmasiyla birlikte ortaya cikan bir durum. Sanirim mesajlari daha ileri asamalarda okumak mumkun olacak.

Anonymous said...

@anonimus:

çok teşekkür ederim,başvurduğum okulun program admini de mesajları göremediğini söyledi zaten.ama daha ön elemede bile bu kadar sorun çıkınca insan paranoyaklaşmaya başlıyor,ben de sorunun çıkış belgesi göndermemden kaynaklandığını düşünmüştüm.umarım aklıma gelen başıma gelmez:)

Anonymous said...

Merhaba. Sorum 'admin' ile nasıl iletişim kurulduğu hakkında olacaktı. Sizin aksinize okuyabildiğim bir mesaj geldi ama ne yazık ki kötü haber, başvurumun karşısında unqualified yazmasına neden olan eksiklik. Hemen ardından contact studera.nu' ya mesaj gönderdim, subject kısmını da master application seçtim. Acaba başka bir yol mu vardı iletişim kurmak için (cevap vs gelmedi zaten) veya subject'i 'other questions' mı seçmeliydim? İletişim kurmanın en sağlıklı yolu hakkında bilgi verirseniz minnettar kalırım.. Teşekkürler...

Anonymous said...

merhaba,

VHS maillere bir haftadan önce cevap vermiyor ve bir hafta sonra gelen mail de önceden haırlanmış, şu aşamada maillere bireysel cevap yazamadıklarını belirten bir metin oluyor. o yüzden bence VHS'den yanıt beklemeden başvurduğunuz program admini ile görüşmelisiniz. ben şimdiye kadar hep maille iletişim kurdum ve en geç iki günde yanıt aldım. programın sayfasında adminin mail adresi ve telefonu mutlaka yazıyordur.

ayrıca VHS'de sizin başvurunuzu izleyen görevliyi aramak da bir çözüm olabilir, yabancı forumlarda bu yolla başvuru sorunlarını çözmüş çok fazla kişi var. ama hatların çok dolu olduğunu ve genelde bekleme süresinin yarım saati aştığını düşünürseniz bence adminle kontağa geçmek daha mantıklı çünkü başvurduğunuz okulların görevlileri de sizin VHS'ye yolladığınız belgeleri görebiliyor.

umarım sorun her neyse en kısa zamanda çözülür. iyi şanslar :)

Anonymous said...

selam arkadaşlar, ben de Lund U.de bi master programına başvurmuştum, ve studera sitesindeki hesabımda under assesment ve MR 900 olarak gösteriyordu, bugün başvurdugum programdan bir profesör, programa kabul edildigimi ve bunun studera hesabımda da 26 nisanda görüneceğini anlatan bana ve benle birlikte diger bikaç kişiye bir email gönderdi. yani kabul edildim programa.

benim sormak istedigim konu, kalacak yer bulmakla ilgili. lund ü.nin sitesinden öğrendiğime göre kalacak yer bulmak maalesef çok zormuş. kalacak yer için başvurdugunuz kurum da bunu sitelerinde aynen böyle belirtiyor. ayrıca bi kaç başka arkadaştan aldıgım duyumlarına göre onlar da bu konuda baya zorluk çekmişler. ayrıca isveçteki geçinme masrafları da gözümü korkutuyor aslında. bu sene aynı zamanda finlandiyada mastera başvurdugum başka bi üniversiteden de olumlu cevap aldım. ve finlandiya daha ucuz oldugundan, sırf bu mali konu sıkıntısı yüzünden finlandiyayı mı seçsem diye düşünüyorum. meslegim gıda mühendisliği ve kendi konumda part-time iş bulabilir miyim ondan da emin değilim. öte yandan isveç çok daha uluslararsı, daha çok-kültürlü bir ülke.

bu konuda siz arkadaşların, özellikle isveçte okuyanların yorum ve tavsiyeleri bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Anonymous said...

GokG arkadaşım, ben de lundda bir bölüme başvurdum ve sabırsızlıkla bekliorum.Öncelikle seni tebrik ederim ama ben de sabırızlıkla beklediğim için sonucumu hem sana hem de diğer arkadaşlara birşeyler sormak istiyorum.
Benim not ortalamamın düşük olması dışında alınmamam için bir faktör görmüyorum ama sonuçta yine de bir faktör.Senin not ortalaman kaçtı arkadaşım mesela kabul edilmiş biri olarak aydınlatsan beni.
Diğer arkadaşlara da sorum, lund a başvurup, requirementların dışındaki herhangi bir sebeple "application will be deleted" mesajı alan var mı acaba? sonuçta bu kadar uzun süre açıklanmamış olmasını bile umut verici mi bulmalıyım?
kafam çok karışık ama yardımcı olursanız sevinirim.

Anonymous said...

ben programa kabul edilmeden once, koordinatöre bi email atmıi, ve hangi kriterlere dayanarak seçim yaptıklarını sormuştum, bana gerekli dökümanlara baktıktan sonra not ortalamasına bakıyoruz demişti, ve her sene başvuranların %10unun kabul edildigini belirtmişti. benim not ortalamam 4 üzerinden 2,2. ama 2 yıl alanımda iş deneyimim var, bi de ben isveçe toefl göndermedim çünkü mezun oldugum okul ingilizce eğitim veriyodu. onun dışında, statement of purpose'ımı tatmin edici bulmuş olmalılar heralde. çünkü not ortalamam çok düşük. ama tabi ki kabul edilmemi etkileyen başka bi çok faktör var benim dışımda olan; o sene başvuranların nitelikleri, başvuranların sayısı vb. gibi...umarım sen de umut ettigine ulaşırsın. başarılar...

Anonymous said...

@ kinamoto:

merhaba,

başvurduğunuz bölüm ne bilmiyorum ama sitede yazdığına göre lund üniversitesi bu sene 1000'in üzerinde başvuru aldığı için yetkililer henüz pek çok bölümün değerlendirmesine geçememişler. örneğin hukuk programları için henüz merit rating'ler bile verilmedi. bu nedenle eğer hesabında değişiklik olmuyorsa muhtemelen henüz belgelerin lund yetkilileri tarafından incelenmediği içindir. ayrıca her bölüm için başvuru sayısı, dolayısıyla rekabet oranı farklı olduğu için not ortalaması kıyaslaması yapmak ne kadar isabetli olur bilemiyorum. yine de bir fikir vermesi açısından faydalı olacaktır.

Anonymous said...

teşekkürler GokG ve Elif, gerçekten rahatlattınız beni biraz.başvurumdan çok umutlandım şuan umarım ben de girebilirim istediğim bu bölüme.en azından lundun kıstasları hakkında biraz fikir edinmiş oldum,çünkü lund biraz daha eski ve köklü bir okul olduğu için, herşeyi abartabilirler diye düşünmüştüm.hala "application in progress" de benimkisi,zaten 9 gün kaldı şurda.hepimize başarılar.

Anonymous said...

ben kötü bir haber vereyim o zaman, studera sonuçları bildirme tarihini 8 mayısa erteledi...geç olsun güç olmasın diyelim yine de :)

Anonymous said...

Arkadaslar mrb,

Benim basvurum 'application in process' oldu fakat henuz MR kisminda bir rakam gorunmuyor ve acamadigim 2 mesajim var.

'Application in process' olmasi belgelerim tam oldugu ve universiteye yollandigi anlamina mi geliyor?

Ingilizce bolumden mezun olan ve toefl gondermeyen arkadas soyleyebilir mi acaba hangi okuldan mezun oldu?

Ayrica studera.nu da sonuclarin 8 Mayis'a uzatildigi yaziyor fakat yabanci sitelerden gordugum kadariyla bu tarih zaten beklenmemis ve bircok ogrenci coktan cevap almis.

Herkese bol sans...

Anonymous said...

studera'da belirtildigine gore (https://www.studera.nu/studera/1201.html) sonuclarin aciklanmasi 8 mayıs'a ertelenmis. hayirli olsun.

Anonymous said...

başvuru yapmadan önce, studera sitesinden ögrendigime göre, eger lisans derecenizi tamamen ingilizce egitim veren bir okuldan aldıysanız, toefl göndermek yerine, okuldan egitim dilinin ingilizce olduguna dair belge almak yetiyordu. ben de öyle yaptım, mezun oldugum okul ODTÜ. gerçi yine de finlandiyadaki programa başvurmak için toefla girmek zorunda kalmıştım.

Anonymous said...

KTH sonuclari 15 mayıs'ta aciklayacagini duyurmus.

"The selection process has been postponed. The final Notification of Admission is expected to have been sent by the 15th of May."

http://www.kth.se/studies/master/application?l=en

denizo said...

suyu cikti vallahi ne zaman ogrenicez :(

Anonymous said...

arkadaşlar, ben sabırsızlandım ve lund da başvurduğum bölümün director üne ne zaman açıklıycaksınız diye mail attım.şansımdan olsa gerek, biz de sonuçları yeni belirledik, siz kabul edildiniz diye mail geldi. resmi açıklamayı 29 unda yapıcaklarmış ama.tam da istediğim bölüme girdim, umarım siz de hakkınızı alırsınız.başarılar.

Anonymous said...

@kinamoto :

tebrik ederim, bu kadar sabretmenin sonucunun iyi olduğuna çok sevindim :)

lund'da benim başvurduğum hukuk programının hala merit ratingleri belirlenmedi ama sanırım tüm bölümlerin kesin sonucları 29'unda açıklanır

Mustiii said...

Herkese merhaba,

Ben İzmir'den Mustafa. Sizler gibi ben de bu yıl için İsveç'e master başvurusunda bulundum. Hepsi yönetim ve pazarlama ile ilgili olan toplam 5 bölüme başvurdum. Sadece Linköping Üniversitesi'nden ret yedim o kadar. =) Diğer tercihlerimin hepsi şu an değerlendirmede, ve hepsinin merit ratingleri belli. Yorumları tek tek okumaya çalıştım ama anladığım kadarıyla sizin de bu "merit rating" olayının tam olarak ne olduğu konusunda kesin bir görüşü yok. Benim başvurularımdan örnek verirsek, Stockholm olan ilk iki tercihimin merit ratingleri sırasıyla 9992 ve 9997. Beşinci ve son tercihim olan Jönköping'te ise bu rakam 868. İşin ilginç yanına şimdi geliyorum. Dün itibariyle Lund başvurumun merit ratingi de göründü, ve bu rakam sadece 1. Merit ratingin 1 olması beni gerçekten çok şaşırttı ve kafamı karıştırdı. Aranızda merit rating'in tam olarak ne anlama geldiğini, ve bu rakamın büyüğünün mü küçüğünün mü makbul olduğunu bilen var mı acaba? Bu rakamın burs ile ilgili bir sıralama olduğunu düşünüyorum, ama sıralama mı yoksa bir puan mı olduğu konusunda emin olamıyorum bir türlü. Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese şimdiden hayırlı olsun 8 Mayıstaki sonuçları. =)

Anonymous said...

ben de 23 nisanda lunddan informal bir kabul e-maili aldım. ama studeradan hala ses yok, orada hala kabul aldıgım gozukmuyor, yanlıslıkla maıl atmıs olmalarından suphelenıyorum:). ustelık burs verip vermedıkleri ne zaman acıklanacak belli degil. en onemlısı de burs. yoksa nasıl master yapıcam baba parasıyla. offfff yoruldum bu hayattan

Anonymous said...

izmirden mustafa: :)

o merit ratingler hiç bir sey acıklamıyor. zaten oyle rakamın buyuklugune gore olsaydı simdi hepimiz bi tahmınde bulunabılırdık. benim listem de oyle 180 var 999 var vs..

yabancı sitelere baktım, onlarda boyle dusunuyor. bakalım 8 mayısı bekleyıp gorecegız. tabı yıne ertelemezlerse.

ne garip.. sizler benim rakibimsiniz oysa ki;)

şaka. herkese bol şans. belki farkında olmadan isvecte tanısırız:)

Anonymous said...

selam arkadaşlar,

merit rating konusunda sizlere yardımcı olmak için hızır gibi yetiştim.Aşağıdaki linkte lund üniversitesi için merit rating açıklamalarını bulabilirsiniz;

http://qp.jur.lu.se/QuickPlace/mp/PageLibraryC125722600657D01.nsf/h_Toc/04ee2ab86e1c4d14c1257236003a18ce/?OpenDocument

ayrıca diğerleri içinse şöyle bir açıklama var;

"The 'SG' employs the numbers 0-9 for each selection category beginning with academic qualifications. A course that considers only 3 heads of qualifications will therefore bear the MR 000 for the lowest and 999 for the highest merit rating. The first zero meaning no academic qualification and the other two representing other criteria such as work experience, proof of previous academic curiosity and so on and so forth. A course that considers more could bear the MR 0 000 for the lowest and 9 999 for the highest."


Umarım hepinize yardımcı olmuştur. Herkese başarılar diliyorum.

Mustiii said...

kinamoto verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de kafamdaki soru işaretleri kalktı biraz da olsa. Lund başvurumun kabul edilmediğini anladım ama bu bilgiler ışığında, o kötü oldu. =( Stockholm tercihlerimden biri olur inşallah artık.

Anonymous said...

lund'un sitesinde yazana göre 999 alan kabul edilmiş, 1 alan reddedilmiş demekmiş.aradaki sayılar da bekleme listesindeki yerinizi belli ediyormuş (tabii bunlar lund uni. için geçerli)

bu durumda ben ilk tercihime girmiş oluyorum galiba :)))

Anonymous said...

merit rating her okul için farklı arkadaşlar. bir üniversite için 0-999 arası iken diğer üniversite için 0-52 veya ***-9999 arası olabiliyor.
Ve merit rating in burs ile hiç bir alakası yok. Kurumlar sadece burs için öneride bulunma yetkisine sahip. Studera nın burs seçimleri ile bir alakası yok.

Anonymous said...

arkadaslar mrb,
ben de Lund'a master basvurusu yapmıstım, gecenlerde hem MR rakamı 1 olarak gozuktu hem de soyle bir mesaj aldım '' Your eligibility for this course is conditional. In order to take this course you must, no later than the roll call, fulfil all specific requirements for the course''Program Adm. mesaj yollayıp neyin eksik oldugunu sordum ama ordan da henuz bir cevap yok, bu konuda beni aydınlatacak birileri var mı?

Evrim said...

Specific requirements muhtemelen eksik bi belge(mesela Toeflın ulaşmamış olabilir) ya da mezun değilsen bu şekilde yazılıyor. Lund hukuk fakultesinin acıklamasına gore 1 red, 999 kabul, 998 ve geriye dogru bekleme listesindeki yeri gösteriyo. bi arkadas okulu arayıp bu bilgiyi dogrulamış ama erken heyecanlanmamak da gerek. Ben Lund European Affaires'den 999 aldım, inşallah bilgi doğrudur.

Anonymous said...

Uff! Herkesin kabulleri geliyor yavaş yavaş, moralim bozuldu şimdi. Ama kabul edilen herkesi canı gönülden tebrik eder, herkese başarılar dilerim. Özellikle de 'Elif'e, zaten önceden bir teekkür borcum vardı kendisine. Dediği gibi yapıp program admin ile bağlantı kurdum. Öncesinde bir mail atıp, ertesi gün telefon açtım. Gerçi sanki cevap vereceği yoktu mail ile ama telefon açınca mailimi aldığını söyledi, en azından konuşmuş olduk. Bir nebze olsun işe yarasa kardır. Şu anda 'application in progress' şeklinde bir göstergem ve açamadığım iki mesajım var. Hala bu durumda olan var mıdır acaba? Kaç gün kaldı şunun şurasında :(, merit rating falan da yok. Benim belgelerimde bir sorun olduğu için bir yandan umut beslerken, bir yandan da umudum yok aslında. Bakalım göreceğiz, umarım olur, çok istiyorum ama umarım herkesin istediği olur. Bu arada @ Elif (yine): Ben de Lund'da bir hukuk programına başvurmuştum (tabii akılsızlık yapıp tek programa başvurdum gerçekten. Ne olacak iki saat çok ilgilenmediğin ders gör, diğerlerini de yazsana, biri olmazsa diğeri olur, şansın artsın, ama yok:)..), birini daha burada görmek süper! :)

Mustiii said...

Ben de stresten ölcem artık yaa. Uykularım kaçıyo resmen acaba kabul edilmicek miyim diye. =( Şu merit rating olayı dünyamı kararttı zaten, dayanamadım Stockholm ve Jönköping Üniversitelerine mail attım. Stockholm'den bir cevap gelmedi ama Jönköping ertesi gün yuvarlak bir cevap attı. Yazdığım maili ve aldığım cevabı sizle paylaşmak istedim.


Bu benim gönderdiğim mail:

Dear Sir,



I am Mustafa Özgergef from Izmir / Turkey. I have applied for the master programme in your faculty; "Economics, Management and Technology of Entertaintment and Arts Industries". My application number is MASTERH08 / 921582. In my application page, I see that the merit rating of my applied course is 868. As I see the information on the internet, 999 means that you have been accepted, 1 means that you have not been accepted to the course you have applied. But I don't know exactly what it means if the merit rating is less than this number, 999. I send this mail in order to learn this process clearly, because I am a bit stressed now about thinking that my application has been already refused. I am sorry about asking that to you before publishing date for the notification of admission. Thanks for your help and understanding.





Best regards.









Bu da cevap:

Dear Mustafa!

Its information that you have passed the first sorting. The Admissions Office will soon take a closer look at your application and date for Notification of Admission has changed. It will be published in Your Pages on May 8.

Kind regards
Tomas

Anonymous said...

@seda:

çok teşekkür ederim, umarım senin için de bu stresli dönem çok güzel bir şekilde sonuçlanır :) ben de biraz akılsız davrandım aslında,sadece lund'un insan hakları hukuku üzerine üç programına başvurdum :) ilk tercihim olan genel programa kabul edildim allahtan

hala application in process görünen başvurular hangi okul için bilmiyorum ama bazı okullar ağırdan alıyor olabilirler.sonuçta başvurunun in process olması belgelerinin zamanında ellerine ulaştığı ve admissions office'ten geçtiği anlamına geliyor, en azından basvurun late application olarak değerlendirilmeyecek, bu da sevindirici bir şey bence.

lund'un hukuk programından kesin red mi aldın? orada görüşmeyi çok isterdim gerçekten

Anonymous said...

@ Elif:

:) Mesajını gördüm, ellerim hemen bir mail adresi vs aradı. Burasının herkese açık bir blog olduğunun sonradan ayırdına vardım. Aynı zevkleri paylaşan birinin varlığı heyecan verici, çünkü ben de aynı programa başvurdum. Ama cidden aynı programa başvurdum! :) Seninle aynı okuldan, aynı civardan, aynı olan bir yerlerden tanıdık çıkma konusunda şüphelenmeye başladım. Tek fark: dediğim gibi akılsızlık yapıp, biraz da burs o bölüme öncelik tanımaz manımaz diye sadece genel insan hakları programını yazdım. Ve şu anda durum ne bilmiyorum. Canım sıkkın biraz aslında, hem umutsuzum bir yandan da heyecanlanıyorum sonuçlar için. Girdim baktım sana bir cevap verebilmek için ama çok ilginç bir şey; "follow application" yerine "Preparation for selection/Selection running" yazıyor. Site update'i falan değil de gerçekten yazdığı şeyse diye kıvranıyorum, ne olur olsun diyorum. Bugün de Hıdırellez imiş aslında:)... "Keşke olsa"...

Alper Celik said...

selam arkadaslar,
yorumlarinizi okudukca bende heycanlaniyorum. Umarim hepiniz kabul olursunuz, seneye aramiza katilirsiniz. Merak etmeyin, Isvec universiteleri Türkiyeden gelen ogrencileri seviyor ve basarili buluyor. O yuzden umarim hepiniz cok iyi yerlere kabul edilirsiniz. Bende gecen sene cok heycanliydim ama sonunda kabul edildim, eminim sizlerde seneye burda olacaksiniz.
Seneye gorusuruz ;)

köfte said...

@seda:

başvuruyu gönderdiğimden beri aynı programa başvuran birilerini bulamamaktan yakınıyordum, biraz geç oldu ama ben yine de tanıştığımıza çok sevindim :) keşke diğer iki programı da yazsaydın,zaten derslerin çoğu ortak. hatta benim hocalarımdan biri fikri mülkiyet haklarının genel programdan daha faydalı olacağını söyledi, uzun süre acaba öncelik sırasını değiştirsem mi diye düşündüm. sanırım şu anda siteyi 8 mayıs için hazırlıyorlar, umarım o tarihte buraya iyi haberleri yazarız :)

@alper:

hem iyi dileklerin hem de yardımların için çok teşekkürler :) sanırım kabul aldıktan sonra da ev bulma ve finansman gibi konularda başını ağrıtmaya devam edeceğiz

Anonymous said...

Arkadaslar kafama yeni dank etti:(( Size bi sey sormak istiyorum cok onemli bu benim için:

eger listenızdeki 1. sıradakı universıte sizi reddettıyse (burs veriyodu bu program)
2. sıradaki kabul ettıyse (burs alamayacagınız bi program)

3.,4.,5.,6., ya da 7. den ( ki hepsi burs eligible program) kabul almanız olası mı? ve bursa aday gosterılmeniz ??

Yani bu sıralamayı boyle yaptınız ve 2. sıraya koydugunuz burssuz programdan kabul aldınız diye , direk 2. ye mi yerlestırılmıs oluyorsunuz?

yani benim burslu bi programa kabul alabilme olasılıgım var mı 8 mayısta?

yani örnegin 3 yerden kabul aldım biri 2. sırada ama bursa aday gosterılmeyecegım ıcın atıyorum 5. okulu sectim diyebılecek mıyım? offf eger boyle degilse ben buyuk bı hata yaptım! :((((((( biri cevap yazsın lutfen yardımınıza ıhtıyacım var!!

gozde

Anonymous said...

össdeki gibi 2. tercihime yerlestırmezler beni degıl mi? bi kac universıte kabul etse ben de aralarında secim yapabılırım degil mi?

gozde

Anonymous said...

http://andreineculau.com/blog/2008/04/studeranu-aftermath

Mustiii said...

Jököping Üniversitesi Economics, Management and Technology of Entertainment and Arts Industries master programına kabulüm geldi az önce! Darısı hepinizin başına.. =D

Anonymous said...

arkadaşlar, studera.nu'da benim sonucum bugün açıklandı. erhangi bir admission letter göndermiyolarmış postayla, onun yerine studera.nu daki sayfanızda bi tane pdf formatında admission letter var onun çıktısını alıp, büyükelçiliğe başvuraibliyormuşsunuz, dünyadaki bütün isveç büyükelçiliklerinin haberi varmış bundan...ben kabul edildim, size de bol şans.

bu arada, SI burslarıyla ilgili ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim, çünkü ben kendi açımdan burs kazanamazsam gitmiycem, çünkü isveçte bi öğrencinin yaşamı için gerekli para miktarı bana fazla geldi.

herkese iyi günler...

Anonymous said...

arkadaslar walla belli olmus sonuclar.studera.nu yine bir hinzirlik yapip bu seferde 1 gun onceden aciklamayi uygun gormus.ben kth a kabul aldim o yuzden cok mutluyum.kth a gelicek arkadaslar temasa gecerse sewinirim.alper seni saymiyorum bile pesinden ayrilmicam bu gidisle:p..ama cidden herkes nerelere kabul aldigini yazarsa ayni okuldakiler birbirini daha cabuk bulur ve toplanir gorusundeim.bunu baslatiim istedim.evet yok mu arttiran:)

Alper Celik said...

arkadaslar cok sevindim, hadi daha cok kabul haberi aliriz insallah. Bu arada Isvece gelecekler, hemen http://www.sssb.se/ sitesine kayit olun. Isvec ID niz yok su anda ama sorun deil, burdan yurt ayarlicaksiniz ve ne kadar uzun sure burda sirada beklerseniz krediniz artiyor ve daha cabuk ev bulabiliyorsunuz.
Gelenler her zaman bana ulasip, konusabilirler, cok mutlu olurum.
Hadi yakinda gorusuruz ;)

Anonymous said...

tebrikler arkadaşlar,ben de lund-international human rights law programına kabul edildim :)

burs konusunda ise,13 mayısa kadar okullar burs için belirledikleri adayları bildireceklermiş ama kesin sonuçlar ne zaman açıklanır bilemiyorum

Evrim said...

tebrikler arkadaşlar, ben de Elifle birlikte Lund'a gidiyorum.

Evrim

Anonymous said...

herkese tebrikler...
ben de karlstad universitesinde, Global media Studies'te kabul edilidim...ama size bi sorum var...bana uppsaladan pree offer letter gelmisti...kabul edildigimi diyordu...ama uppsala second choice-idi ve simdi studerada delete yapmislar...

eger bilginiz varsa, uppsalaya kabul edilmeye sansim var mi?

iyi gunler

Anonymous said...

ahah evet hatta evrim'le şimdiden bi parti organize ettik (bu arada sen sandığım evrim diilsen diye de kara kara düşünmekteyim)

Anonymous said...

merhabalar
ben isveçte master yapmak istiyorum.Fakat hangi belgelerle başvuracağımı bilmiyorum.studera da bir hesap açım ve oradaki bölüm seçme kısmında seçtğim bölümü kutucuğa atmam verekiyor fakat atamıyorum.Acaba kayıt tarihleri mi bitti?bir de toefl dan 550 almak şart mı?550 den az aldığımız takdirde gene kabul görebilir miyiz?

Anonymous said...

Arkadaslar merhaba,

Vize basvurusu icin doldurmamiz gereken 105031 nolu bir form var. Formda ki birkac anlamadigim nokta var.

1- Biz appendix A'ya giriyoruz.ilk satirda;
The application is for studies from.........to.......... nedir bu?

2- co-applicants olayi nedir?

3- restricted right of return to the country of origin/domicile? nedir bu?

4- adress kismindaki c/o ne demek?

buradan paylasalim da yanlisliklar yapmayalim!

Anonymous said...

Arkadaslar tekrar merhaba,

Biraz once kosoloslugu arardim ve size sordugum sorularin cevaplarini aldim :)))) Sizlerle de paylasayim hemen benim gibi merak edenler varsa.

1- program ne zaman basliyor ne zaman bitiyor o yazilacakmis.

2- co-applicants yanimizda birilerini gotureceksek.

3-c/o verdigimiz adres baskasininsa.

baska soru varmiydi hatirlamiyorum. :)

onemli olan bunlar zaten. herkese kolay gelsin.

Mustiii said...

Arkadaşlar reserve olarak bekleyenler var mı aranızda? Benim 5. tercihim olan JÖnköping kabul edildi, ama 1. ve 2. tercihlerim olan Stockholm şu an yedeklerde olduğumu gösteriyor. Letter of admission'da bekleme listesindekiler için ikinci seçim turunun 29 Mayıs'ta açıklanacağı yazıyor. Studera sayfamda "no reply from you is required" yazmasına rağmen, aşağıda yazan last date for replying 2008/05/28 yazması beni biraz endişelendirdi. Sanırım gereksiz kuruntu yapıyorum ama, 29'una kadar beklersem reply date'i kaçırmam başıma dert açar mı acaba diye korkuyorum. Hepinizin sayfasında bir cevap vermenize gerek olmadığı yazıyor mu acaba?

Anonymous said...

Chalmers Production engineering e kabul edildim..

Anonymous said...

Sanırım herkesin sonuçları belli oldu. Kazananları tebrik edelim, kazanamayanlar için seneye diyelim. Benim ricam İstanbul'daki arkadaşların vize başvurusu konusunda yardımcı olmaları. Tecrübelerinizi buradan paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Evrim said...

@ Elif
Evet ben tahmin ettiğin Evrim'im, tekila shot desem anlarsın :D Bu arada program koordinatöründen bi e-mail geldi, en gec 25 agustosta olacakmısız, 18 değil. Bi de 33 kişiye atmış emaili, 7si türk, gecen senekilerle falan bayaa büyük bi türk ahalisi olucaz galiba

Anonymous said...

Herkese merhabalar.
Kabul edilen arkadaslara tebrikler.
Ben KTH'e kabul edildim. Production Engineering and Management programina. Alper ve Gokhan'la bol bol gorusecegiz onumuzdeki sene yani. Alper, bu arada bende Cankaya Unv. mezunuyum. Ne tesaduf dimi? :) Yakin zamanda yapmam gereken seyler oncelikle vizeye ve yurda basvurmak. Ama yurt basvurusuyla ilgili bazi cekincelerim var. Shared room icin basvuracagim. Malum single room oldukca tuzlu shared room'a gore. Ama okulun odayi paylasmam icin yanima verecegi kisiye ne kadar guven olur bilmiyorum. Sen cok sanslisin, orda dostunla berabersin.
Ama benim yanima bir Cinli, Pakistanli veya Hint falan denk gelirse ilginc yemekler ve baharat kokulari icinde gecen zor bir donem olabilir benim icin. O yuzden burdan Alper'e soruyorum: Orda tanidiginiz Turk veya akilli uslu oldugunu bildiginiz birisi varmi oda arkadasi arayan?
Yurt basvurusu formunda beraber kalmak istedigin birisi varsa onun ismini yazabiliyorsun.
Veya KTH'e benim gibi onumuzdeki donem baslayacak arkadaslardan oda arkadasi olmak isteyen varmi?
Cevaplarinizi bekliyorum.

Orcun

Demanian said...

Merhabalar. Üçüncü tercihime yerleştim. Malmö Üniversitesi'nden kabul aldım. Yalnız bir ve ikinci tercihlerimde de yedeklerde görünüyorum. Burada bir şey aklımı karıştırıyor. Mesela ikinci tercihimde Selection Res 11 ve Acc. in S.G 10. Bu yedeklerden 11. sıradasın ve 10 kişi alınıyor mu demek? Bir de diyelim ki yedeklerden şansımı denemek istedim, bunu yaparsam seçildiğim programı kaybeder miyim? 28'ine kadar ya bekleme listesi ya da kayıt mı yani? Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Anonymous said...

selam arkadaslar gavle uni ye kabul edilen varmı benden baska ?
electronics / telecommunication programına kabul aldım ama pek de istemiyorum gitmeyi ilk tercihimdi burası Lund dan preoffer letter almıstım ama o 2.tercihim ve deleted oldu otomatikmen, Gavle uni hakkında bilgisi olan var mı ?

Alper Celik said...

selam arkadaslar,
oncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Her gecen sene Isvec'e daha cok egitimli Turk geliyor, bu cok guzel birsey.
Sizler icin yurt, vize, okul, hayat falan konularinda yeni bir yazi daha yazacagim. Bu 1-2 gun okul cok yogun ama merak etmeyin en kisa zamanda hazirlicam, orda size tavsiyelerde bulunacam...
siz simdilik www.sssb.se adresine uye olun, seneye yurt icin lazim olacak size...

Anonymous said...

@ orcun
merhaba orcun, bende kth in production engineering bolumune kabul aldim.bi sekilde haberleselim seninle.

Anonymous said...

@ lotus

merhaba. facebook'ta bulabilirsin beni Orcun Kutlu diye aratirsan. Vancouver, BC networkune uye olan benim.
gorusuruz.

Orcun

Anonymous said...

@evrim:

nasıl yani sadece european affairs'de mi 7 türk var? gerçekten seviyo bu isveçliler bizi galiba yaw! bana atılan mail kimlere gitmiş bilemiyorum ama umarım benim bölümde o kadar türk yoktur, yoksa anna lindh bursu için rekabet çok artacak :P

Anonymous said...

Merhaba Chalmers Teknoloji Üniversitesi International Project Management bölümüne kabul aldım ben de. Şimdi en büyük derdim kalacak yer problemi. Kalacak yer bulmanın zor olduğuna dair duyumlar aldım. Kampüse yakın kalacak yerler konusunda bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Alper Celik said...

arkadaslar yeni bir yazi yazdim, kabul alanlar okusunler bence:
http://celikalper.blogspot.com/2008/05/isve-master.html

Anonymous said...

selamlar herkese..
ben vaxjö uni. software technology programına gidicem...vaxjö ye baska gelen varsa haberleselim önceden.... emreaziz@gmail.com msn im..

Anonymous said...

Meraba Alper,
Öncelikle burada böyle bir portal oluşturup,Isvec'te eğitim almak isteyen öğrencileri bilgilendirme cabandan dolayi sana gercekten tesekkür ederim.Ben Aydindan Kursat.Isvecte egitimi yaklasik 2 senedir takip ediyorum.Gerek egitimsel gerekse özel nedenlerden dolayi.Bu yaz toefl almayi planliyorum.Ancak siz tecrübeli arkadaslara bir kac sorum olacak.. 1- Toefldan 79 barajını gecmek zorundayim ancak kabul edilebilmem icin kac almam lazim..(Akademik ortalamam: 3.0)
2- Örebro ve Uppsala universitelerine basvuruda bulunacam .Ama kafam cok karisik.Eğitim danismanlarina para ödemeli miyim basvuru icin yoksa kendi basima halledebilir miyim?

Anonymous said...

kazanan herkese hayırlısı olsun.
ben late applicant olduğum için 29 mayısta belli olacak,fakat başvuru sayfama girdiğimde belgelerim hakkında hiçbirşey(eksik vs.) yazmıyor. bu iyi birşey mi?
ayrıca bende merit rating falan yok,not processed yazıyor sadece. sizce hala şansım var mı?(5 bölüme başvurmuştum)

Efe

Anonymous said...

herkese selam....

sonuçlar açıklandıktan sonra kafama takılan birşey oldu. ben 2. tercihime yerleştirildim ama ilk tercihimde de yedekler listesinde bulunmaktayım. şimdi 'reply' için sadece 1. veya sadece 2. tercihime reply yapabiliyorum. acaba yedek listesindeki başvuruma reply yapınca ve ay sonunda yapılacak 2. secimlerde hala yedekte kalma durumuma karşı yerleştirildiğim 2. tecihimde okuma hakkımı yitiriyormuyum acaba?
Bu soruyu vhs ye yöneltiim ama hala bir cevap gelmedi. aranızda konu hakkında bilgisi olanlar var ise lütfen cevaplayabilir mi?

Anonymous said...

Kürşat bence eğitim danışmanlarına para ödemene hiç gerek yok, sadece statement of purpose yazarken tecrübeli birinden bir kez okuyup kontrol etmesini iste. toefl'dan ne kadar yüksek alırsan o kadar iyi tabi, ama sadece 79la kabul alanlar da vardır belki.

Anonymous said...

Herkese merhaba,

Okullarin burs icin aday gosterdigi ogrencilere notification mailleri su siralarda ulasmakta imis. Bu ufak komunitemizde herhangi bir burs icin aday gosterilen var mi? Varsa sonuclar aciklandiginda kabul edilip edilmedigini yazarsa burslar hakkinda ufak da olsa bir bilgi bankamiz olur. En azindan buradan kac kisi aday gosterildi, kaci kabul edildi seklinde.

Anonymous said...

Slm Alper KTH da yurt seçimleri hakkında biraz aydınlatabilirsen beni (Kista özellikle) çok sevinicem. Görüşürüz
Rafet

Evrim said...

@ Alper
Selam,
benim kabul aldıgım bolumdeki diğer turk arkadasların bazılarına bursa adaylık e-maili gelmiş, bana gelmediğine gore burs cıkmadı diye varsayıyorum. Sorum şu; bankada para göstermemiz gerekiyor ya o para ne kadar süreyle orada durması gerekiyor? bi de pasaport süremiz 2 senelik mi olmalı yoksa sadece önümüzdeki öğretim yılı + 6 ay yeter mi? benim pasaportum subat 2010a kadar süresi var yeter mi sence? şimdiden cok sagol

Evrim

Alper Celik said...

pasaport suresi, vize falan gibi konulari bence elcilige sorun, o tur seyleri ben bilemem.
Ama vize alirken banakda para sizin kendi hesabinizda olsun, anne-babanizin hesabi olmaz, ona cok dikkat edin. Vize aldikdan sonrada parayi geri cekebilirsiniz

Mustiii said...

benim bildiğim kadarıyla hesap cüzdanının kopyasını konsolosluğa teslim ettikten sonra o parayı çekebilirsiniz. vize alıncaya kadar bankada durması gerekmiyor yani. bu bilgiyi isveç'e giden akrabalarım ve öğrenci arkadaşlarımdan biliyorum.

Anonymous said...

merabalar..burayı keşfetmekte geç kaldım biraz snrm:) bende lund dan kabul aldım 3.tercihime girdim 1 ve 2 den yedekteydim bgn 2. tercihimden kabul edildiniz diye mail geldi. burs için aday gösterilmişim ama 3.tercihim için, 2.tercihim de burs verilen bölümlerden biri amaşimdi burs çıkarsa bende 2. tercihime gidersem gene geçerli olacak mı? ben bu sistemi bi türlü anlayamadım yaa:(

Anonymous said...

müge: bildigim kadariyla burslar sizi aday gosteren bolum icin gecerli, yani 2. tercihini secersen bursa adaylik hakkini kaybetmis oluyorsun.

Anonymous said...

Ben de bir seyi anlamadim.illa nakit para mi gostermemiz gerekiyo yani anne baba maas bordrolari yada tapu senetleride oluyo baska ulkelere vize alirken(misal almanya)..bu konuda bi seyler yazarsaniz cok sewinirim cunku saskin durumdayimm:S

Anonymous said...

Merhaba arkadaslar,
Ben de bu siteyi gec farkedenlerdenim:) Ben ikinci tercihim olan Lund Universitesinden kabul aldim, Economic growth, Innovation and Spatial Dynamics programina. Ilk tercihim KTH - Entrepreneurship and Innovation programiydi ve onda da yedekte gorunuyorum. studera.nu'daki reply etme konusundaki kafa karistirici uyarilar yuzunden studera'ya mail attim ama cevap alabilmis degilim henuz. Aranizda bu konuda bilgi sahibi olan var mi acaba? 28'ine kadar cevap vermeli miyiz? Ben ikisine birden reply yes diyebilir miyim? sadece kabul aldigim programa evet dersem yedekte oldugum birinci tercihimdeki hakkimi kayip mi edicem, ya da tam tersi? siz reply ettiniz mi? kafam cok karisik anlayacaginiz. Bilgisi olan beni de aydinlatirsa cok sevinirim. herkese kolay gelsin..

Anonymous said...

"Ezgi'ye ithafen"

Ben de senin ile aynı problemi yaşıyorum (bölümler farklı olsa da) ve vhs ye mail attım. çok yuvarlak cevap verdiler, ne yapmam gerktiği konusunda en ufak bir konudan bahsetmemişler sadece ay sonunda yapılacak olan 2. yerleştirmeden sonra bunu öğrenebileceğimi söylemişler ayrıca bunu başvurduğum bölümün yetkili kişisine sorabileceğim yazılmıştı. Fakat admission letter içerisinde bu tip bir soruya cevap verilemeyeceği yazılı. Benim de kafam cok karıştı. aynı anda iki tercihine yes demeni zaten sistem kabul etmiyor. bunu sıra ile yapsan da en son yes dediğin değişiklik mail adresine son geçerli olacak olan bölüm terchin gibi gözüküyor. Eğer vhs sana daha farklı bir cevap atarsa lütfen paylaşırmısın?

Anonymous said...

Destina,

Durum su ki bankada senin adina olan bir hesap gostermen gerekiyor. Ytl hesabi da kabul edilmiyor. Ya dolar ya da euro hesabi olacak. Kabul edildigin program kac yilliksa o kadarlik para gostereceksin. Isvecte aylik yetecek para 7300SEK ise bu durumda 1 yillik program ise 7300x10; 2 yillik ise 7300x20.


Evrim,

Pasaport isine gelince ornegin benim pasaportum Nisan 2010a kadar gecerli fakat okulum haziran 2010a kadar oldugu icin uzatmam gerekecek. Kisacasi okulun iki yil ise okul bitimine kadar gecerlilik tarihi olacak bir pasaporta ihtiyacin var.

Anonymous said...

Onur’a ithaften,

Kac gun gecmesine ragmen VHS hala bir cevap vermis degil. Bugun tekrar attim ayni maili, belki bu defa sallarlar diye. Bu arada da, birinci tercihimdeki programin hocasina mail attim ben, sordum sansim ne kadar, programa kabul alabilir miyim diye. Hoca verdigi cevapta ofisinde olmadigini ve siralamada nerede olduguma bakamadigini soylemis ve o programa girmenin cok zor oldugundan bahsetmis, ikinci tercihinden de kabul aldiysan hic dusunme kabul et demis. Bence bu cok kibarca reddedildin demek. Sanirim ikinci tercihime evet diycem bu durumda. Onu da riske atmak istemiyorum cunku. Sana onerim, yedekte oldugun programin hocasina mail atip kabul alma sansini sorman. VHS’den her hangi bi bilgi gelirse yine paylasirim.
Kolay gelsin

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar,
Bu siteyi keşfettiğime çok sevindim :). Ben de kafamdaki sorularla kendimi biraz yanlız hissetmiştim. Öncelikle kabul alan herkesi tebrik ederim. Ben de Mälardalen University-International Business and Entrepreneurship programından kabul aldım. Ben hemen pasaport, vize, oturma izni gibi çalışmalara başaladım ama biraz kafam karıştı. http://www.migrationsverket.se/english.jsp
sayfasından yüsek lisans için yapılması gerekenleri inceliyorum. Burada oturma izni gerekli diyor ama vizeden bahsetmiyor. 3 aydan uzun süre okuyacaksak vize değil sadece oturma izni mi alıyoruz. Aslında oturma izni vizeden daha kapsamlıdır heralde, o yüzden vizenin gereksiz olması aklıma yatıyor ama bir hata da yapmak istemiyorum. Birde bu sitede healt insurance için şöyle bir şey yazıyor; What is required to be granted a permit? sorusunun altında -have comprehensive health insurance which is valid in Sweden if you intend to study for a period of less than one year.
Şimdi benim programım 1 yıllık ama akademik takvimi düşünürsen 10-maksimum 11 ay demek. Benim isveçe varmadan bir healt insurance yaptırmam gerekiyor mu? Okulun sistesinde de şöyle diyor;
-Student Insurance
As an International Student, it is essential that you get an insurance in your home country prior to your departure for Sweden.

There is no possibility to buy an insurance in Sweden


It is essential that you have an insurance that will cover you around the clock. A doctors visit can be very expensive in Sweden. For example, when you have the flu or a sore throat a doctors visit will cost you 1200 SEK minimum. With an insurance you will be able to get that money back.

Living as a student in Sweden does not give you access to the Swedish Social Security system.

Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Mustiii said...

karia'ya:

öncelikle tebrik ederim kabul edildiğin için. benim de kafam karışmıştı bu sigorta işleri konusunda, ama studyinsweden'da gerekli cevapları buldum, seninle de paylaşayım dedim. aynen şöyle yazıyor:

Medical insurance for non-EU/EEA citizens:

Stays of one year or more
As a visiting student, if you stay for one year or longer - i.e. if you have a residence permit valid for one year or more - you are entitled to the same health benefits as Swedes. However, you must first apply for civil registration at your local tax office as soon as you arrive.

The application procedure can take some time, but you will be fully covered if you need medical help and you can show that you have already applied for civil registration. Medical insurance does not cover your journey to Sweden or the time you spend in the country prior to applying for civil registration. Thus, to be fully covered, you will need some form of travel insurance.



Non-EU/EEA citizens: Stays of less than one year

If you have a residence permit valid for a period of less than a year, then you are not able to register at the local tax office, and you do not have automatic access to health care. Sweden has reciprocal agreements for public medical benefits with some countries, however; to find out whether your country has such an agreement, you should contact your local social insurance office.

Students from countries with this type of agreement need only present their passport and a certificate from the social insurance office in their home country when seeking medical help. For the reciprocal agreement to apply, the need for medical care must arise during (not prior to) your stay in Sweden.

Students who are not covered by any of these agreements must arrange their own insurance coverage. In Sweden, medical treatment is very expensive without any form of insurance. Either purchase it in your home country, or else check with your student union. It may have a special agreement with an insurance company.


kaynak: http://www.studyinsweden.se/templates/cs/Article____7393.aspx




bu arada burs başvuruları en geç 5 haziran tarihine kadar açıklancakmış, bir açıklama almayanlar burs kazanmamış demekmiş. bunu da studyinsweden'dan öğrendim.. =) aşağıdaki linkte sağ tarafta belirtilmiş.

burs: http://studyinsweden.se/templates/cs/Article____5001.aspx

Anonymous said...

Merhaba herkese,
Ben de KTH'a kabul aldim. Ancak birkac arkadasiz ve hepimiz de ayni konuyu düşünüyoruz. Reply yapmak gerekiyor mu? Sitede 2 farklı mesaj var alt alta. Eğer ki bu adamlar yedek olanlari da yerleştirme işine gireceklerse kimin gelip kimin gelmeyecegini nasil anlayacaklar? Yani sanki reply olayı bunun için kurulmuş gibi. Herhangi bir bilgisi olan var mi resmi agizdan?

Mustiii said...

reply ve yedekler konusunda kafanızdaki soru işaretlerinin cevaplarını bu sitede bulabilirsiniz:

http://andreineculau.com/blog/2008/04/studeranu-aftermath/11/

Anonymous said...

Yahu helal olsun sizlere.
Ne güzel bilgi alış verişi... Süper.
Beni acayip aydınlattınız. Keşke böyle bloglar yaygınlaşsa.
Yaygınlaşması da yetmiyor ki... İnsanlar bilgi vermekten korkuyorlar.
Benim okul daha bitmedi am şu KTH' a master başvurusu yapacağım inşallah.
Umarım ortalamayı pek sorun etmiyorlardır. Benim ortalama 2.5 :(

Anonymous said...

Herkese merhaba. Ben de KTH Software eng. of dist. sys.den kabul aldim. Yurt icin shared roomu tercih edecegim. Oda arkadasi arayan bayan arkadaslar varsa haberleselim.

Derya

serlibre said...

Selam Derya,
Acaba Reply etme konusunda sen ne yaptin ogrenebilir miyim? Ben ilk tercihme kabul edildim KTH'ta. Ama Sayfamda hem Reply etmeyin diyor hem de Reply butonu var ve son gun 28 mayis diyor. Sen bu konuda ne yaptin?
Nazim

Anonymous said...

REPLY KONUSU!!!

Gelen maili aynen aktarıyorum

Dear Student,
You are placed on the waiting list for Chalmers master´s programme "International Project Management", unfortunately it is not possible to say anything at the moment of your chances of admission to this programme. Applicant placed on waiting lists will be notified of whether or not they have been admitted on the 29th of May, when the outcome of the second selection round is published. It is in fact not necessary to reply to any of these offers at www.studera.nu/english. According to the University Studies in Sweden there is no need to use the reply function. Your application status will not be affected if you use the reply function or not on "Your pages" If you are not admitted to "International Project Management", which you are currently placed on the waiting list for, you are admitted to your second priority choice. Using the reply function has no effect on the status of your application. Information about enrollment and roll call for admitted students is available at the following web page:http://www.chalmers.se/en/sections/new-student/enrolment-new-masters
Sincerely,
Andreas Eriksson
Chalmers admissions office

Evrim said...

Selam arkadaslar,
Isvec vizesiyle Danimarkaya giriş yaparsak sorun cıkar mı? Bi bilgisi olan var mı? yunanistanın Italya schengeni ile sokmaması tarzında bi sorun cıkar mı? aksi takdirde Lund'a Stockholmden gitmek biraz uzak olacak :(

denizo said...

merhaba ophy,

hicbir sorun cikmaz, ben gecen sene isvec'te exchange iken annem, babam, kardesim, halam ve kuzenim beni 3-4 defa ziyarete gelmislerdi ve hepsi de isvec konsoloslugundan vize alip danimarka'dan giris yapti. hem pegasus'un kopenhag'a cok uyguna biletleri var, hem de lund tam dibinde.

ben tecrubesizlikle ilk gittigimde stockholm'den gitmistim ve hakikaten cok daha zor ve pahali bir yontem.

Anonymous said...

merhaba;

Göteborg ile ilgili biraz birşey soracaktım. Göteborg'da amatör olarak müzikle uğraşan birini nasıl bir ortam bekler?
öğrenci grubu gibi kavramları nasıl gelişmiş midir? Müzik okulları var mıdır?
Chalmers üniversitesinde bu imkanlar nasıldıır? Son olarak da chalmers'da elektronik masterı yapan biri ne kadar yoğun olur ? (müzikle ne kadar uğraşılabilir)

teşekkürler

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar,

Bu site master amaçlı yapılmış bir yer biliyorum. Ben İsveç'te lisans eğitimi görmek istiyorum. Öncelikle 1,5 sene üniversitenin İsveç dil kursuna gidip daha sonra TISUS u geçebilirsem bir bölüme girmeyi hedefliyorum. Dil konusunda yetenekli olduğumu düşünürüm genelde. Zorluk çekmem diye düşünüyorum. Genede küçük bir soru kafamı kurcalıyor. Bilginiz olmayabilir ama genede sormak istedim.

İsveç'teki lise eğitimine denk diploma istiyorlar(gymnasium) ve ben anadolu lisesinden mezun oluyorum. Almanya için eğer liseyi 4 sene okursanız (Hazırlık +3 sene) sizi studentkolleg e zorunda bırakmadan üniversiteye girmenize izin veriyorlar. Ama sorun şu ki İsveç'te bu durum nasıldır bilmiyorum. Bilgisi olan yada bu bilgiyi bana sağlayabilecek birileri varsa gerçekten çok minnetar kalırım. Bu arada kabul alan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Şimdiden teşekkürler, Odie.

Anonymous said...

bugün 2.selection round da yapıldı. ben late applicanttım,sonuçlar galiba açıklandı fakat hala 3 aydır olduğu gibi "not processed" durumundayım. sizce nedeni ne olabilir?

durulsahyar said...

Herkese merhaba;
Ben de şu an Türkiye'de 3. sınıfı bitirmek üzereyim ve Chalmers yüksek lisans programlariyla ilgileniyorum. Orada okuyan yada bilgi sahibi olan birileri varsa, beni kabul, okul, şehir, para, çalışma imkanı gibi konularda bilgilendirebilir mi acaba?

Haldun said...

Arkadaşlar, merhaba,

Öncelikle bu blog’da böylesine faideli bilgileri bizle paylaşmaktan çekinmeyen ve diğer insanların birbirlerine yardımcı olmalarına da vesile olan Alper’e can-ı gönülden teşekkür ederim.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden lisans diplomamı 2009’un yaz aylarında almam kuvvetle muhtemel görünüyor. Ben de birçok arkadaş gibi, İsveç üniversitelerinin sunduğu bilâbedel yüksek lisans eğitim programlarından nasiplenmek niyetindeyim. : )

Hâlden anlaşılacağı üzere ben de size bu konuda bir şey danışmak istiyorum. (Özellikle de studera.nu’dan başvuru yapmış olan arkadaşlara) Şimdi, mezkûr sitede belirtilen adrese gönderilmesi istenen belgeler arasında lisans diploması ya da buna denk düşen çıkış belgesi gibi bir şey talep ediliyor. Öyleyse, bu durumda hâlihazırda bir lisans programından mezun değilsek ve elimizde diploma veya muadili bir belge yoksa başvuru yapamıyor muyuz? 2009-2010 Güz dönemi için ilgili programlara başvurmayı düşünüyorum, ancak mezuniyetim en erken 2009’un Haziran-Temmuz ayları gibi gerçekleşeceği için, Şubat 2009 olarak belirlenen ‘deadline’a kadar bir diploma veya çıkış belgesi temin etmem mümkün değil. O halde ne yapacağız? Mezun olduktan sonra 1 yıl bekleyecek miyiz? Nasıl olacak bu iş?

Yoksa, hâlihazırda lisansı tamamlamak üzereysek master programlarına başvurma hakkımız var mı? Diploma veya çıkış belgesini, geçici olmak üzere, mezun olacağımıza ya da halen lisansa devam etmekte olduğumuza delalet eden bir belgeyle (mesela öğrenci belgesi?) ikame-substitute etmemiz mümkündür?

Sitenin FAQ kısmı çok zayıf, konuya ilişkin herhangi bir malumat edinemedim. Contact fasilitesinden faydalanarak adamlara sormaya da üşendim açıkçası. : )

Bu konuda, siz değerli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Haldun.

Alper Celik said...

Universite de okurken master'a basvuru yapabilirsin. Bolumunden, sene sonunda okulu bitirecegine dair bir yazi alman yeterli olacaktir. Bolum baskanin onayli, imzali falan olmasinada dikkat et. Zaten kayida geldiginde mezun olmus ve diploman elinde olmus olacak, o yuzden hic bir sorun olmaz.

Hepinize tekrar basarilar diliyorum, yalniz bu yaz sonunda Isvece gelecek olan arkadaslar bana bi mail (alpercelk[at]gmail[.]com) atabilirlerse onlarla birsey konusmam lazim

Anonymous said...

tekrar selam arkadaşlar. Kafama takılan bi soru var. 2 yıllık vize alabilen var mı? Su ana kadar baktıgım heryerde 6 ay ve 1 yıl görüyorum. Isvec de okuyan bi arkadasım galiba 1 yıllık veriyolar sen burda uzatıyosun demişti. Eger sadece 1 yıllık veriyolarsa 2 yıl yerine 1 yıllık para gostersek oluyo mu acaba bankada? büyükelçilik günde sadece 1 saat ayırdıgı icin telefona 2 gündür kacırıyorum soramadım. buraya bi mesaj atıyım dedim. Bilen varsa söylesin herkes öğrensin :)...

Anonymous said...

Mrb,

Konsolosluktan edindigim bilgi asagida ve burdan anlasilan sudur ki kac yillik programa kabul edildiyseniz o kadarlik para gosteriyorsunuz.

"Hesabinizda Isvec'te kalacaginiz ay x 7,300 Isvec Kronu olmasi gerekli. Örnegin 10 ay kalacaksaniz, 73,000 Isvec Kronu gibi. (Miktarin USD veya Euro karsiligi da kabul edilebilir, ancak YTL olmaz) Isvec'te kalinacak her yil icin toplam para gösterilmesi gereklidir. Yani; 4 yil okuyacaksaniz, 4x10x7,300SEK=292,000.-SEK göstermeniz gerekmektedir."

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar,
Bugün vize başvurumu tamamladım henüz başvurusunu yapmamış 1 yıllık programa giden birileri daha varsa şimdiden uyarayım 1yıllık program toplamda 10 ay sürdüğü için bu programlar için İsveç'in kendi sağlık sigortası için aranan 1 yıllık program kriterini karşılamıyor diye düşünüyorlar. Sonuç başvuruyu yapmadan 1 yıllık seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor. Bir arkadaşımla konuştum, oturma izninin çıkması 2 aydan uzun sürebiliyormuş hatta programa geç başlanmak zorunda bile kalınıyormuş. Siz neler yaptınız, ben geçen hafta epey konsolosluğa gidip geldim (Anakara) çok az öğrenci vardı, ben mi geç kaldım yada yeni mi başvuruyor herkes kafam karıştı. Buarad Malardalen'e(Vastera kampüsüne) benim dışım da gelen yok mu??

Anonymous said...

Arkadaşlar Chalmers üniversitesine kabul alıp kalcak yer ayarlayabileniniz var mı ? Okul sitesinden yer bulmanın ne kadar zor olduğunu keşfetmekle birlikte dışarıdan da bulamadım ve bu durum canımı sıkmaya başladı :(

Anonymous said...

Merhaba arkadaslar,
Ben Lund Universitesi Economic Growth, Innovation and Spatial Dynamics programina kabul aldim. Simdi oturma izni icin basvurumu yapicam, daha fazla gecikmemem lazim. Gerekli belgeleri toplamaya calisiyorum, swedenabroad.com sitesinden ogrendigime gore, gerekli belegeler: basvuru ucreti makbuzu, basvuru formu, universiteden kabul mektubu, oradaki masraflarimi karsilayacak miktarda banka hesabi, pasaport fotokopisi ve seyahat ve saglik sigortasi. Ancak elciligi aradigimda oturma izni icin gerekli belgeler icin bunlarin disinda 2 fotograf ve aile toplum kagidini duydum. Basvurumu zaten gec yaptigim icin eksiksiz olmasini istiyorum, bunlarin disinda gerkeli belge varsa beni bilgilendirmeniz mumkun mu acaba?
Bir de bu saglik ve seyahat sigortasi isini soracaktim. Benim programim bir senelik. Burada yazilanlari okuduguma gore burada saglik ve seyahat sigortasi isini halletmem gerekiyormus. Ama oradaki hocama mail attigimda bana dedigi su oldu, "You will get an Emergency health insurance when you are enrolled on the programme". Bu emergency health insurance kronik rahatsizliklar disinda tum tedavi masraflarini karsiliyormus. Basvurusunu yapmis olanlardan ogrenmek istedim ben, kesinlikle saglik ve seyahat sigortasi istiyorlar mi acaba? Bir de dogru mu bilmiyorum ama yesil pasaportu olanlarin saglik sigortasi yapilmasina gerek yok diye duydum. Bunun dogruluk payi nedir acaba?
Bir an once belgelerimi toparlayip basvuruyu yapmak istiyorum. Basvuru yapan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim.
Herkese kolay gelsin

Anonymous said...

Merhaba arkadaslar,
Ben Lund Universitesi Economic Growth, Innovation and Spatial Dynamics programina kabul aldim. Simdi oturma izni icin basvurumu yapicam, daha fazla gecikmemem lazim. Gerekli belgeleri toplamaya calisiyorum, swedenabroad.com sitesinden ogrendigime gore, gerekli belegeler: basvuru ucreti makbuzu, basvuru formu, universiteden kabul mektubu, oradaki masraflarimi karsilayacak miktarda banka hesabi, pasaport fotokopisi ve seyahat ve saglik sigortasi. Ancak elciligi aradigimda oturma izni icin gerekli belgeler icin bunlarin disinda 2 fotograf ve aile toplum kagidini duydum. Basvurumu zaten gec yaptigim icin eksiksiz olmasini istiyorum, bunlarin disinda gerkeli belge varsa beni bilgilendirmeniz mumkun mu acaba?
Bir de bu saglik ve seyahat sigortasi isini soracaktim. Benim programim bir senelik. Burada yazilanlari okuduguma gore burada saglik ve seyahat sigortasi isini halletmem gerekiyormus. Ama oradaki hocama mail attigimda bana dedigi su oldu, "You will get an Emergency health insurance when you are enrolled on the programme". Bu emergency health insurance kronik rahatsizliklar disinda tum tedavi masraflarini karsiliyormus. Basvurusunu yapmis olanlardan ogrenmek istedim ben, kesinlikle saglik ve seyahat sigortasi istiyorlar mi acaba? Bir de dogru mu bilmiyorum ama yesil pasaportu olanlarin saglik sigortasi yapilmasina gerek yok diye duydum. Bunun dogruluk payi nedir acaba?
Bir an once belgelerimi toparlayip basvuruyu yapmak istiyorum. Basvuru yapan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim.
Herkese kolay gelsin

Alper Celik said...

http://celikalper.blogspot.com/2008/06/isvec-turk-ogrenciler-grubu.html

serlibre said...

Selamlar,
Bugun vizeye basvurdum. Ancak kafama takilan bir sorun var. Banka hesabimda gosterdigim 15.000 Euro babamin parasi sonucta. Ben cuma gunu bu parayi hesabimdan cekecegim. Acaba bu bir sorun yaratir mi? Yani ornegin 2 hafta sonra Isveckiler benim banka hesabima bakabilirler mi?

Mustiii said...

@ Nazım

Ben paramı aynı gün çektim, bir sorun olmuyor yani merak etme, hesapları kontrol etme gibi bir durum yok bildiğim ve gidenlerden öğrendiğim kadarıyla.


Ayrıca benim de bir sorum var:

Benim sorum orada şu an okuyan veya okumuş olan erkek arkadaşlara. Askerlik tecil işlerini nasıl hallettiniz acaba? Sanırım özel öğrencilik başvurusu yapmamız gerekiyo ama, şöyle bir araştırdım, birsürü belge istiyorlar. =( Bu başvuruları yapmış birilerinden gerçek prosedürü öğrenmek isterim mümkünse. Yardımınız için şimdiden teşekkürler..

Anonymous said...

@Nazım: Bildiğim kadarıyla Vize başvurusunda sunduğun finansal belgeler yeterli. Daha sonra paranı çekebilirsin. Kimse hesabına bakmaz, zaten öyle bi yetkileri de olamaz.

Unknown said...

arkadaşlar ben de chalmers'a kabul oldum ancak okul sağolsun ne bi mail attı ne bir haber verdi kabulden sonra ne yapacağımızla ilgili. Şu anda hiç bir fikrim yok ne zamana kadar ne yapılacak vize nasıl alınacak? Okul biraz ilgisiz gibime geldi doğrusu diğer ülkelere giden arkadaşlarımı gördükçe. olaya hakim birisi adım adım ne yapılacağını yazabilir mi acaba şu aşamada? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Anonymous said...

vizeye hemen basvurman lazım... uzun sürebiliyo.. mesela ben 3 haftadır bekliyorum...Vize alan arkdaslar siz ne kadar beklediniz vizeyi? ya da henüz alamayan arkadaslar ne kadardır bekliyor?

Anonymous said...

vizeye basvurali bir ay oldu, hala bi ses cikmadi, temmuz ortasi gibi ancak belli olacak sanirim. cevap gelmesi 6-8 hafta suruyo dediler.

Unknown said...

Arkadaşlar merhaba,

ben ve erkek arkadaşım kth-economics of innovation and growth bölümünden kabul aldık. bir sorun çıkmazsa seneye biz de stockholm'deyiz. yurdumuz belli oldu, kista allevag'da kalacağız. son günlerde alper ve gökhanın videolarını izliyoruz, yurtlar ve oradaki hayatı görmek için:)

biz oturma iznine daha bu hafta başvurduk ama sanırım biraz geç kaldık, umarım bir sorun çıkmaz. sorun çıkarsa yeşil pasaportumla turist olarak gidip oturma iznini orada işletmek istiyorum, konsolosluğa sormadım ama öyle olur heralde. uçak biletlerimizi de airbaltic firmasından ayın 26 sına aldık.

alpere sormak istediğim şeyler var belki sizler de merak ediyorsunuzdur:

1) ulaşım kartları aylık yada dönemlik fakat değişik fiyatlar var.
http://www.sl.se/templates/PriceList.aspx?id=5302

biz hangi tip kartı alacağız?

"reduced Season Travelcard" mı yoksa "School & Student Travelcards Autumn Term 2008/ september1-dec31" mı? gerçi fiyatları çok farketmiyor ama kafam karıştı.

2) sanırım bu kartlardan alabilmemiz için geçerli bir kth öğrenci kartı göstermemiz lazım. 27 ağustosta kayıt yaptıracağız. hemen o gün bu kartlardan almamız mümkünmü??

3)economics of innivation and growth bölümünde okuyan arkadaşınız varsa iletişim bilgilerini verebilirmisiniz??

4) aileniz size para yollarken hangi bankayı kullanıyorsunuz? sanırım işbankasının şubesi var. oradan para çekerken komisyon alıyormu? bu para yollama işini nasıl hallettiniz?? en uygun bankayı söylerseniz biz de ona göre hesap açabiliriz.

5) okulun havuzu yok anladığım kadarıyla. sadece spor salonu gibi bişe var heralde. bu salonu kullanmak ücretsizmi? değilse ücreti ne kadar? ve içinde ne tarz spor olanakları var? bir de yakınlarda bir havuz varmış galiba, onun üyelik ücreti hakkında bilginiz varmı?

6) okulda ders olarak alabileceğimiz dil kursu varmı?? isveççe yada başka diller olabilir..

Biraz çok sordum ama aklıma gelenleri sormak istedim. Şimdiden teşekkürler. İrtibata geçmek isteyenşler olursa mail adresim: sevilay@post.com

Anonymous said...

Arkadaşlar Selamlar, yaklaşık bir saattir blog daki bütün postları okudum, çok faydalı bir blog olmuş düşünen arkadaşlara teşekkürlerimi ileteyim önce :)

Daha öncedende gerek studera dan gereksede Univeriste web sitelerinden application procedurelerini okumuştum ancak burda bukadar kullanıcı varken bir soru sormak istiyorum.

Acaba halihazırda, 2008 için mezun olmadan son sınıf öğrencisi olarak başvurup (conditiolan acceptance için) kabul alan arkadaş varmı ?

Ocak ayında okulum bitiyor, ve çıkış belgemi en erken şubat ayında alabilcem (irregular öğrenciyim) hal böyleyken başvuru esnasında diploma veya dengi bir belge göndermek için çok geç oluyor. Sadece tamamlamam gereken 5 dersim kaldı, açıkcası biraz umutsuzdum şartlı kabul için, ancak belki burdan bu şekilde son sınıf olupda kabul alan bir arkadaş vardır diye düşündüm.

Computer Science öğrencisiyim ortalamam da 3.24 an itibariyle, full ingilizce eğitim ve toefl ada girip vermeyi düşünüyorum..

Eğer son sınıf öğrencisi olupda kabul alan arkadaş varsa, bilmek isterim biraz umuda ihtiyacım var sanırım :))

Sevgiler..

meb said...

Arkadaşlar Selamlar, yaklaşık bir saattir blog daki bütün postları okudum, çok faydalı bir blog olmuş düşünen arkadaşlara teşekkürlerimi ileteyim önce :)

Daha öncedende gerek studera dan gereksede Univeriste web sitelerinden application procedurelerini okumuştum ancak burda bukadar kullanıcı varken bir soru sormak istiyorum.

Acaba halihazırda, 2008 için mezun olmadan son sınıf öğrencisi olarak başvurup (conditiolan acceptance için) kabul alan arkadaş varmı ?

Ocak ayında okulum bitiyor, ve çıkış belgemi en erken şubat ayında alabilcem (irregular öğrenciyim) hal böyleyken başvuru esnasında diploma veya dengi bir belge göndermek için çok geç oluyor. Sadece tamamlamam gereken 5 dersim kaldı, açıkcası biraz umutsuzdum şartlı kabul için, ancak belki burdan bu şekilde kabul alan bir arkadaş vardır diye düşündüm.

IT öğrencisiyim ortalamam da 3.2 an itibariyle, full ingilizce eğitim ve toefl ada girmeyi düşünüyorum..

Eğer son sınıf öğrencisi olupda kabul alan arkadaş varsa, bilmek isterim acaba secondary olarak mı değerlendiriliyor yoksa diğer applicantlarla aynı muameleyimi görüyorlar :)

Sevgiler..

Anonymous said...

Selam arkadaşlar
Başvuru aşamasında kafama takılan 1,2 soru var..yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Başvuracağım programlar için referans ve niyet mektubu istiyorlar.
Her başvuru için ayrı ayrı mı hazırlamamız gerekiyor. Özellikle referans mektuplarını hocalardan almak büyük sorun oluyor. 10 tane birden nasıl isticem? bilg.da yazıp hepsini onaylasa olur mu ki acaba??

Anonymous said...

alper merhabalar,
ben şuan ziraat mühendisliği okuyorum ve son sınıftayım..önümüzdeki sene SLU'da master yapmak istiyorum...senin sitede yazdıkların gerçekten çok yardımcı oldu öncelikle teşekkür ederim bu paylaşım için...ancak şöyle bir duyum aldım,hemen her yerde isveç üniversitelerinin ücretsiz olduğu yazarken birinci ağızdan arkadaşın ablasının 60 milyara isveçte master yaptığı haberi beni şoke etti...bu nasıl bir durumdur??
ikinci olarak da işletme veya ziraat master'ı yaparken çalışma olanaklarım nasıl olur,iş bulma konusu yani???
şimdiden teşekkürler...

Alper Celik said...

PCCOPATH;

Son bir kac yildir Isvecde oyle bir soylenti var ama su anda son durum nedir bilmiyorum. Belki 2010 dan sonra falan gibi bir karar alinmistir, ama bence hala kesin bir sey yok.

Ayrica o ark. ablasi sakin Isvec degilde, Isvicrede master yapmis olmasin, yada Isvec de MBA falan yapmis olmasin. Master egitimi parali degil cunku bildigim kadariyla :)

Unknown said...

Selam arkadaşlar,
Referans ve niyet mektuplarının bir formatı var mı acaba? Demek istediğim yurtiçi üni.de lisansüstü başvurularında kullanıldığı gibi üniversitelerin kendi ref. mektupları var mı yoksa mektup şeklinde mi yazılması gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim..

Anonymous said...

Merhaba arkadaşlar baya uzun suredir goruş alış verişi olmuş aranınza ben de bayadır isvecte master için gerekli belgeleri şartları inceliyorum butun universitelerin ve studeranın sitesini inceledim belgelerin nereye ve hangi belgelerin gonderilecegi tartışmasında hangi noktaya geldiginizi tam bilmiyorum ama nasıl oldugunu soyliyeyim EU/EEA dışındaki ülkenin vatandaşları yani bizler için ;
universitelere hiçbir belge yollanmıyacak niyet mektubu hariç butun belgelerin birer kopyası studeraya yollanıcak niyet mektupları da studeraya yollanıcak fakat birden fazla programa başvurdugumuzda niyet mektupları o programlara yonlendirilicek bunu chalmers sitesinden gordum

"Letter of motivation
A letter explaining your interest in the programme(s) you are applying for and what you expect from your studies at Chalmers. You may add more than one letter, each directed to a specific programme."

toefl skoru direk test merkezinden yollanıcak test sonuçları açıklandıktan daha sonra yollamak isterseniz ets.org dan başvurarak online yollucaksınız ücretli olmasına gelince isveçte şu an sadece MBA ve mba tarzı birkaç program ücretli ve de pahalı diger programların ücretli olması sanırım harc ücreti gibi birşey olucak yıllık veya donemlik 5000-6000 kron yani 1000 ytl civarı bir ucret olabilir hiç olmayabilir de benim bu soylediklerimin dışında ve bunlarla çelişen bilgisi olanlar paylaşırsa iyi olur 2 hafta içinde butun belgelerimi toplamam gerektiği ve yurtdışına çıkacagım için acelem var belge toplamada ve bilgisi olan varsa oturma izni için kabul mektubu geldikten sonra mı başlamak lazım tabi gelirse :) yoksa daha once başlayıp kabul mektubu gelince başvuruya eklemek mi lazım ?

Anonymous said...

Studeraya bakarken birşey dikkatimi çekti, ben Master düzeyinde başvuru sayısının max. 8 farklı program olabilceğini biliyordum ve böyle yazıyordu diye hatırlıyorum ancak sanırım bir değişiklik olmuş

"This round you will be able to enter up to four (4) different programmes in your application.
"


Ancak şöyle bir ihtimalde var, yazın yapılan başvurular için yani Ocak sonu gibi başlamakta olan semester için geçerli bir durum olabilir, acaba eskiden bu sayı 8 değilmiydi ? Ben mi yanlış hatırlıyorum, herhangi bir bilgisi olan var mı acaba ?

Anonymous said...

Studeradaki çalışanlarada pek güvenmemek lazım sanırım, kendi internet sitelerinde yazandan haberleri yok, yukarıda belirttiğim konuyla ilgili size bir email ( 8 veya 4 max apps. master progarmı için);

>Message
>Hello,
>when I was investigating the Master Degree application procedures, a question
took shape in my mind. The question I wanted to ask is that, I
remember that for master degree programmes, student were able to apply for 8
different programmes. However, at this time this information is given in the web site

>"This round you will be able to enter up to four (4) different programmes in
your application. "
>

>According to this information given above, is it for the all periods of
applications or it's for the application period which is just ended up. What I
mean is that is the number of applications allowed decreased from 8 to 4 ?
>
>Thank you
>Regards


İşte geri dönen cevap,


Dear student,

You should be able to apply for eight courses even for the spring 2009.

Regards,

Anna Ward
Admissions service


Bende daha sonrasında internet sitesinde böyle yazmadığını linkleri ile göndererekten tekrar sordum ancak daha cevap gelmedi,


Ms. Ward,
Although you've said so, this information is written in www.studera.nu internet site, here is the link
https://www.studera.nu/studera/897.html

Spring Term 2009
The online application service opened June 2 with a limited number of programmes on offer.
This round you will be able to enter up to four (4) different programmes in your application.


and at the same time, in the FAQ area it's declared as four(4), that's why I've been confused, here is the link of FAQ
https://www.studera.nu/studera/1227.html#31.3ae1755f117cae04a4a800043

Application
How many courses and programmes can I apply for?
For the basic level the limit is set to 20 alternatives and for the advanced level (Master) the limit is set to four (4) programmes.

Becase of the information seen above, I wanted to learn if the number of programmes to apply is decrease from 8 to 4.
Regards..


Yani demek istediğim şudur ki, studera ya çok da güvenmemek lazım sanırım bizim devlet daireleri tadında bir hava sezdim... Halen 8 başvuru hakkının 4 e indirilip indirilmemesi ile ilgili bir bilgi bulamadım.

Anonymous said...

Evet arkadaşlar farkettiğim gibi yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz dönemlerde 8 olan müracat hakkı 4 e düşürülmüş, sanırım studeradan daha bilgili bir şahıs cevapladı bu kez maili ve durumu onyladı.


Dear student,

For the basic level the limit is set to 20 alternatives and for the advanced
level (Master) the limit is set to four (4) programmes.

Even though you can apply for different master's programmes, one application
package is sufficient.

Regards,
Michaela Kumlin
Admission Service

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

merhaba arkadaşlar,
ben bu sene makine mühendisliğini bitiricem inşallah :)) master ile ilgili size birkaç sorum olacak...

1) bölümüm ingilizce ama gene de toefl'a girmek zorunda mıyım?yani okulumuzda geçtiğimiz proficiency isveç'te sayılmıyor mu?

2) toefl'a ne kadar sürede hazırlanabilirim?

3) Türkiye'de Chalmers üniversitesi için danışmanlık verebilecek bir kurum var mı? (başvuran arkadaşlar bütün o işlemleri tek başınıza mı yaptınız :D danışmanlık hizmeti almadınız mı???)

4) tüm bu başvurular için ne kadar ücret ödeniyor?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 295   Newer› Newest»